JAV prezidento Joe Bideno įgeidžiai: mėgsta „Coca-Cola“ ir spagečius

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (78 m.) vadovauja stipriausiai pasaulio valstybei, tačiau maitinasi kaip paprastas amerikietis. Virtuvėje vadovo vairą jis atiduoda žmonai Jill (70 m.), kuri įsitikinusi – svarbu ne tik kas, bet ir kaip patiekiama ant stalo.

Joe Bideno žmona Jill turi itališkų šaknų.<br>Scanpix nuotr.
Joe Bideno žmona Jill turi itališkų šaknų.<br>Scanpix nuotr.
Jungtinių Valstijų prezidentas labai mėgsta ledus.<br>Scanpix nuotr.
Jungtinių Valstijų prezidentas labai mėgsta ledus.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-12-14 17:56, atnaujinta 2021-12-14 17:57

Bidenų šeimos virtuvėje Jill pradėjo sukiotis praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje, kai juodu susituokė. Našliu anksti tapusiam, du sūnus auginusiam politikui antroji žmona atnešė gyvenimo džiaugsmą.

Kas vakarą sutuoktiniui bei dviem, o vėliau – ir trims (1981-aisiais jiems gimė duktė Ashley) vaikams moteris ėmė gaminti vakarienę. „Vakarienė tapo mūsų šeimos tradicija“, – sakė moteris, kuriai žodžiai „maistas“ ir „meilė“ jau seniai yra tapę sinonimais.

Anot Jill, jos vyras mėgsta įprastą maistą. Ant prezidento stalo dažnai atsiranda žemės riešutų sviesto ir vynuogių džemo sumuštinis, jo ir itališkų šaknų turinčios Jill pamėgti makaronai su pomidorų padažu, vištiena su parmezanu bei rigatoniais ir vištienos pyragas.

Poros virtuvėje taip pat galima rasti griežinėliais pjaustyto sūrio, kiaušinių, neriebaus jogurto, obuolių, raudonųjų vynuogių, „Diet Coke“ ir „Coke Zero“ gėrimų bei „Haagen-Dazs“ ledų. Jungtinių Valstijų prezidentas, kaip ir Rusijos vadovas Vladimiras Putinas (69 m.), labai mėgsta ledus.

Kartais J.Bidenas stoja prie puodų, tačiau tai būna nedažnai. Įmantresnių patiekalų gamyba namuose rūpinasi žmona, tad prezidentas namiškius retkarčiais palepina savo pamėgtaisiais makaronais.

Kol greta lūkuriuojanti ir virtuvėje besisukantį vyrą stebinti Jill mėgaujasi vyno taure, prezidentas jai kompaniją palaiko tik geru humoro jausmu ir pokalbiais – J.Bidenas jau daug metų visiškai nevartoja alkoholio.

Įdomu, kad greitąjį maistą pamėgęs vyras itin rūpinasi savo figūra, – prezidentas sporto salėje lankosi penkis kartus per savaitę.

Kavinėse ir restoranuose Bidenų šeima taip pat renkasi gana paprastą maistą, pusryčių, pietų ar vakarienės meniu jie jau daug metų dalijasi su anūkais.

Prezidentas ir pirmoji ponia buvo ne kartą pastebėti prancūziškame bistro „Le Diplomate“, kur prezidentas užsisako sūrainį. J.Bidenas daug kartų lankėsi itališkame restorane „Pete’s Apizza“. Prieš daug metų buvo kalbama, jog pastarajame Jungtinių Valstijų vadovas turėjo ir, labai tikėtina, vis dar turi, itin mėgstamą patiekalą – spagečius su pomidorų padažu.

Dar prieš keletą metų J.Bidenas ir jo anūkai mėgdavo pusryčiauti gurmaniškame „Jansssen’s“ turgelyje, kur, kaip teigiama, savo žmonai prezidentas pirkdavo gėlių. Nenuostabu, jog ten veikiančioje kavinėje jau nuo 2008-ųjų pardavinėjamas ir J.Bideno vardu pavadintas sumuštinis.

Yra žinoma, jog Bidenai yra puikūs šeimininkai. Prezidentas niekuomet nevalgo stovėdamas vakarėlio ar priėmimų metu – kad nesiblaškytų klausydamasis pokalbių. Oficialiose vakarienėse pora niekuomet nepatiekė žalių salotų, kad svečiams netektų sielotis dėl šypseną paženklinusių vakarienės likučių.

Prezidentienė kruopščiai apgalvoja ir stalo dekoracijas. „Vakarienė be žvakių – ne vakarienė“, – yra pasakiusi ji.

Parengė Agnė Mačiulytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.