Manekenė Bella Hadid atskleidė, kodėl prieš visą pasaulį apsipylė ašaromis

Manekenė Bella Hadid (25 m.) niekada neslėpė, kad kovoja su depresija ir ją kamuojančiu nerimu. Pernai lapkritį visas pasaulis stebėjo jos ašaras socialiniuose tinkluose, o dabar ji apie savo būseną papasakojo ir žiniasklaidai.

 Bella Hadid.
 Bella Hadid.
  Bella Hadid.<br>Scanpix
  Bella Hadid.<br>Scanpix
Pernai lapkritį Bella paskelbė nuotraukas, kuriose jos skruostais teka ašaros.
Pernai lapkritį Bella paskelbė nuotraukas, kuriose jos skruostais teka ašaros.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 5:09 PM

Viena labiausiai sėkmės lydimų šių dienų manekenių, paviešinusi asmenukes, kuriose jos skruostais liejasi ašaros, tuo metu norėjo palaikyti dainininkę Willow Smith, prabilusią apie savo psichikos bėdas.

„Aš myliu tave. Tavo žodžiai privertė mane jaustis mažiau vienišą, todėl norėčiau tai paskelbti. Socialinėje žiniasklaidoje ne viskas tikra. Kiekvienas, turintis problemų, prisiminkite tai. Kartais viskas, ką turite išgirsti, yra tai, kad nesate vienas. Taigi aš tau sakau – tu ne vienas. Aš tave myliu, matau ir girdžiu“, – savo 47 milijonams sekėjų rašė B.Hadid.

B.Hadid pabrėžė, kad kova su depresija ir socialinio nerimo sutrikimu yra nuolatinė ir lydi ją ne vienus metus.

„Tas jausmas, kai manai, kad nesi pakankamai geras ar nepasitiki savimi savo veikloje, yra natūralus. Visi žmonės skirtingi, kiekvienas turi ką nors ypatinga ir unikalaus. Žmonės pamiršta, kad iš esmės visi jaučiasi vienodai: sutrikę, išmušti iš vėžių, ne iki galo suprantantys, kodėl jie yra čia. Tokį nerimą, panašu, išgyvena visi, tačiau daug kas šį jausmą bando nuslėpti. Mes gyvename su savo trūkumais, nepasitikėjimu savimi, patiriame džiaugsmą bei laimę ir visa tai priimame kaip kažką nuostabaus ir natūralaus. Jau keletą metų patiriu tai kiekvieną dieną ir naktį“, – prisipažino modelis.

Neseniai kalbėdama su „WSJ Magazine“ ji paaiškino, kodėl nusprendė paskelbti įrašą.

„Man visuomet buvo sunku paaiškinti, kaip jaučiuosi. Jei mama ar daktaras paklaustų, kaip jaučiuosi, vietoj tekstinės žinutės greičiau nusiųsčiau nuotrauką“, – teigė manekenė.

Jauna moteris pridūrė, kad tuo metu ją kamavo varginantys psichologiniai ir fiziniai skausmai, kurių paaiškinti ji negalinti. Tačiau norėjusi, kad visi, kurie jaučiasi panašiai, žinotų, kad taip galima jaustis.

„Socialinis nerimo sutrikimas pamažu mane apėmė, kai sulaukiau dvidešimties. Man pasidarė sunkiau išeiti iš namų neišgėrus nė vienos taurelės, kad nuraminčiau nervus. Dėl to visai nebenorėjau niekur eiti. Kai nedirbau, miegojau. O dirbdavau po 13 valandų per dieną. Supratau, kad tai man nieko gero neduos“, – prisiminė ji.

B.Hadid tikino norėjusi, kad jos sekėjai suprastų, jog visi esame iš to paties molio, nors instagrame gyvenimas atrodo labai gražus.

„Jaučiau, jog man tiesiog gera, kad galiu pasakyti savo tiesą. Tam tikru metu nebegalėjau paskelbti gražių nuotraukų. Buvau perdegusi“, – dalijosi patirtimi manekenė.

B.Hadid prisipažino ir dabar turinti šviesių ir ne tokių šviesių dienų, tačiau nesigaili, kad socialinėje erdvėje pasidalijo išgyvenimais.

„Vaikščiodama lauke svarsčiau, kiek daug žmonių išgyvena panašius dalykus, todėl jaučiuosi geriau“, – sakė ji.

Amerikos nerimo ir depresijos asociacijos duomenimis, nerimo sutrikimai yra dažniausia psichikos liga JAV, ji paveikia 40 milijonų 18 metų ir vyresnių JAV gyventojų. Šie rodikliai išaugo per pasaulinę pandemiją: nuo 2020 m. rugpjūčio iki 2021 m. vasario suaugusiųjų, kuriems neseniai pasireiškė nerimo ar depresijos simptomai, padaugėjo nuo 36,4 iki 41,5 proc.

Kitas niuansas, kurį išryškina B.Hadid pavyzdys, yra ryšys tarp psichikos sveikatos ir lėtinių ligų. 2016 m. manekenė atskleidė, kad serga Laimo liga – erkių platinama liga, kurios simptomai, įskaitant nuovargį ir raumenų skausmą, gali labai paveikti paciento gyvenimo kokybę. Depresija yra viena dažniausiai pasitaikančių lėtinių ligų komplikacijų ir manoma, kad iki trečdalio žmonių, sergančių sunkia būkle, pasireiškia depresijos simptomai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.