Monako kunigaikštienė Charlene neištvėrė įtampos: papasakojo apie jos gydymą Šveicarijos klinikoje

Nuo praėjusių metų lapkričio vidurio Monako kunigaikštienė Charlene (44 m.) gydosi Šveicarijos Alpėse įsikūrusioje klinikoje. Sutuoktinio kunigaikščio Albert’o II (63 m.) ir jų vaikų dvynių Gabriellos ir Jacques’o (7 m.) apsilankymai – svarbi jos gydymo dalis.

Kunigaikščio Albert’o II ir jų vaikų Gabriellos ir Jacques’o apsilankymai – svarbi psichologinės terapijos dalis.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Kunigaikščio Albert’o II ir jų vaikų Gabriellos ir Jacques’o apsilankymai – svarbi psichologinės terapijos dalis.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Kunigaikščio Albert’o II ir jų vaikų Gabriellos ir Jacques’o apsilankymai – svarbi psichologinės terapijos dalis.<br> Scanpix nuotr.
Kunigaikščio Albert’o II ir jų vaikų Gabriellos ir Jacques’o apsilankymai – svarbi psichologinės terapijos dalis.<br> Scanpix nuotr.
Kunigaikščio Albert’o II ir jų vaikų Gabriellos ir Jacques’o apsilankymai – svarbi psichologinės terapijos dalis.<br> Scanpix nuotr.
Kunigaikščio Albert’o II ir jų vaikų Gabriellos ir Jacques’o apsilankymai – svarbi psichologinės terapijos dalis.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 22, 2022, 5:35 PM

Likus dienai iki Kūčių vidurdienį Šveicarijos Alpėse į kalną kilo prabangus VIP automobilis. Jo keleiviai – Monako kunigaikštis Albert’as II su savo atžalomis – dvyniais Gabriella ir Jacques’u.

Po kelių minučių laiminga Charlene susitiko su savo mylima šeima. Išsipildė didžiausias Monako kunigaikštienės troškimas – po penkių savaičių ji vėl apkabino savo dvynius.

Praėjusį lapkritį grįžusi iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR), kur ilgiau nei pusmetį gydėsi sunkias ausų, nosies ir gerklės infekcijas, Monako kunigaikštienė nusprendė gydytis specializuotoje klinikoje Šveicarijos Alpėse.

Duodamas interviu žurnalui „People“ jos sutuoktinis sakė, kad Charlene jaučia stiprų ne tik fizinį, bet ir emocinį išsekimą: „Ji buvo išvarginta pernelyg didelių reikalavimų, neįstengė vykdyti savo oficialių pareigų ir gyventi šeimos gyvenimo.“

Gydymo pradžioje Charlene negalėjo su niekuo susitikti. Jos terapijos tikslas – pailsėti ir atgauti jėgas. Dabar kunigaikštienė jaučiasi geriau – tokia žinia atskriejo iš Monako karališkųjų rūmų.

Charlene priaugo svorio ir nebesijaučia tokia išsekusi. Dėl to gydytojai leido jai susitikti su šeima. Gabriella ir Jacques’as nudžiugino mamą savo atvežtais piešiniais. Jie kartu valgė, žaidė, dainavo ir meldėsi.

Po keturių valandų apsilankymas baigėsi, ir Charlene sunkia širdimi turėjo atsisveikinti su vaikais.

Kalėdų dienas Gabriella ir Jacques’as turėjo praleisti įprastoje aplinkoje su giminaičiais Monake. Jie grįžo privačiu kunigaikščio lėktuvu.

Su šeima Charlene susitiko jau naujaisiais metais. Sausio 2-ąją Monako kunigaikštis su vaikais vėl vyko pas žmoną. Tai buvo dar vienas trumpas apsilankymas.

Sutuoktinis ir dvyniai – svarbi sudėtinė Monako kunigaikštienės gydymo dalis. Vadinamosios šeimos terapijos esmė – išsiaiškinti, kokį vaidmenį savo šeimoje atlieka pacientė ir ką jos aplinkoje reikia pakeisti, kad ji pasveiktų ir tai būtų ilgalaikis rezultatas.

Todėl Albert’ui II teks susivokti, kaip jis gali padėti Charlene ir ką ateityje privalės daryti kitaip. Prabangioje klinikoje, kur savaitės gydymo kaina siekia apie 42 tūkst. eurų, yra specialus kambarys, skirtas šeimos nariams ir artimiesiems. Bendravimas su jais – svarbi sudėtinė psichologinio gydymo dalis.

Charlene nuolat kalbėjo apie didžiulę įtampą, kurią sukelia kunigaikštienės pareigos. Ji neslėpė Monake patyrusi priešiškumą. Teigiama, kad buvusios plaukikės nelabai mėgsta sutuoktinio seserys – Stephanie ir ypač vyresnioji Caroline.

Kunigaikštienė ne kartą tvirtino, kad vyras kunigaikštis Albert’as II – jos stiprybės šaltinis, patarėjas ir pagalbininkas.

Nepaisant to, Charlene kūnas ir siela neatlaikė įtampos. Gal dėl to, kad anksčiau tokia savimi pasitikinti ir savarankiška pasaulinio meistriškumo lygmens plaukikė Monako karališkuosiuose rūmuose turėjo atlikti senovinio pavyzdžio ir lygių teisių nesuteikiantį vaidmenį.

Monako kunigaikštis vadovavo savo šaliai ir skraidė po pasaulį. Tuo metu Charlene vaidmuo buvo labai ribotas – gerai atrodyti ir pagimdyti Monako Kunigaikštystei sosto įpėdinį.

Gimus dvyniams Jacques’ui ir Gabriellai kunigaikštienė perėmė didžiąją atsakomybės už vaikus dalį. Buvo šalia jų, rūpinosi, guodė, slaugė, kai jie sirgo. Jai nuolat teko aiškinti dvyniams, kodėl jų tėvelio kartais daugelį dienų nėra namuose.

Charlene jautėsi vieniša ir nelaiminga. Bet ji negalėjo tikėtis kitų supratimo, nes, iš šalies žvelgiant, jos gyvenimas buvo nuostabus, apgaubtas prabangos.

Jos rūpesčiai, pasak aplinkinių, nebuvo laikomi rimtais ir vertinami tik kaip verkšlenimas. Bet kunigaikštienės tragediją praskaidrino viltis: šeima pagaliau suvokė jos būseną ir jai padeda.

Po kelių mėnesių kunigaikštienė paliks Šveicarijos Alpėse įsikūrusią specialiąją kliniką ir grįš namo į Monaką. Ten jos laukia naujo gyvenimo – ir su sutuoktiniu Albert’u II – pradžia.

Parengė Ona Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.