Mados gigantas „Dolce & Gabbana“ imasi ryžtingų pokyčių

Italijos prabangos prekės ženklas „Dolce & Gabbana“ tapo draugiškesnis gyvūnams. Mados namų gaminiuose atsisakoma tikro kailio – jį ruošiamasi pakeisti tvaria dirbtinio kailio alternatyva, sukurta iš perdirbtų ar perdirbamų medžiagų.

„Dolce &amp; Gabbana“ parduotuvė.<br>Scanpix nuotr.
„Dolce &amp; Gabbana“ parduotuvė.<br>Scanpix nuotr.
„Dolce &amp; Gabbana“ modelis.<br>Scanpix nuotr.
„Dolce &amp; Gabbana“ modelis.<br>Scanpix nuotr.
Aktorė Gillian Anderson (53 m.) pozuoja organizacijos PETA plakatui.<br>Scanpix nuotr.
Aktorė Gillian Anderson (53 m.) pozuoja organizacijos PETA plakatui.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 26, 2022, 2:41 PM

Kaip praneša prekės ženklo atstovai, kailio turėtų nebelikti jau nuo šių metų.

„Dolce & Gabbana“ siekia tvaresnės ateities. Joje nėra vietos tikro gyvūnų kailio naudojimui. Ant mados sistemos pečių nugulė didžiulė socialinė atsakomybė, tai turi būti reklamuojama ir skatinama“, – skelbiama mados namų pranešime.

Tiesa, toks Italijos mados kūrėjo sprendimas stiliaus padangėje – tikrai ne naujiena. Dar 2017 m. kailio atsisakyti nusprendė „Gucci“ mados namai, o vėliau ir „Chanel“, „Burberry“, „Yves Saint Laurent“, „Alexander McQueen“, „Balenciaga“, „Versace“ ir kiti prekės ženklai.

Yra žinoma, kad tikrą kailį iš savo spintų išmetė ir garsenybės, tokios kaip socialinių tinklų žvaigždė Kim Kardashian (41 m.), aktorės Pamela Anderson (54 m.) ir Charlize Theron (46 m.), dainininkai Miley Cyrus (29 m.) bei Paulas McCartney (79 m.). Kalbama, kad Jungtinės Karalystės valdovė Elizabeth II (95 m.) savo naujus apdarus taip pat siūdinasi iš dirbtinio kailio.

Kovotojai už gyvūnų teises irgi siekia, kad mados namų kolekcijose būtų visiškai atsisakoma odos. Šiuo metu garsūs prekės ženklai avalynės ir galanterijos gamyboje eksperimentuoja su odą imituojančiomis medžiagomis – naudoja ananasų pluoštą, obuolių atliekas, palmių lapus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.