Vaidas Baumila: „Ieškodami tiesos nepasiduokime provokacijoms“

Dainininkas Vaidas Baumila (35 m.) įsitikinęs, kad norėdami išlaikyti savo psichologinę sveikatą privalome būti sąmoningi ir rasti jėgų bei laiko poilsiui.

 Vaidas Baumila.<br> D.Kučo ir asmeninio albumo nuotr.
 Vaidas Baumila.<br> D.Kučo ir asmeninio albumo nuotr.
 Vaidas Baumila.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Vaidas Baumila.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Vaidas Baumila.<br> D.Kučo nuotr.
 Vaidas Baumila.<br> D.Kučo nuotr.
 Vaidas Baumila.<br> D.Kučo nuotr.
 Vaidas Baumila.<br> D.Kučo nuotr.
 Vaidas Baumila.<br> D.Kučo nuotr.
 Vaidas Baumila.<br> D.Kučo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 11:25 AM

„Mes įninkame į didžiulius informacijos srautus, sekame karo naujienas nuo ryto iki vakaro ir manome, kad pradėję karą internete pagelbėsime tiems kariaujantiems iš tiesų. Pirmosiomis dienomis ir aš toks buvau. Dalijimasis palaikymo žinutėmis, vėliavų užsidėjimas ant savo nuotraukų socialiniuose tinkluose, įvairiausi heroizmo lozungai – gražu. Vis dėlto šiandien žinau, kad nereikia pamesti proto, reikia būti itin sąmoningiems. Ir, žinoma, palaikyti Ukrainą visais įmanomais būdais.

Matome, kad atsiranda vis daugiau maniakiškų detektyvų – sekti, teisti, linčiuoti, net pulti rusakalbius mūsų šalyje ar socialiniuose tinkluose. Kurti įvairius pasaulio pabaigos scenarijus – net trečiojo pasaulinio karo – nepadės nei pačiam, nei kitiems.

Aš už tai, kad palaikytume, dalytumės, bet jokiais būdais ne už raganų medžioklę. Dabar kaip niekada svarbu tikrinti faktus, nepasiduoti provokacijoms ir neužsipulti nekaltų žmonių.

Susidėlioti begalinę informaciją į lentynėles, o energiją atiduoti produktyviau nei tų lentynėlių pildymas kas sekundę. Savo emocinę sveikatą reikia saugoti ir neišeiti už kontrolės ribų, kad netaptume agresyvūs tiesos ieškotojai“, – įsitikinęs muzikantas.

Šiandien Vaidas su nerimu kovoja tausodamas save ir savo emocinę būseną: rasdamas bent kelias valandas per dieną atsiriboti nuo informacijos srauto: pasivaikščioti gamtoje, paskaityti knygą. Šiuo metu jo rankose dažnai atsiduria ir specifinė literatūra apie šaulius, savanorystę, įkvepia ir pokalbiai su daugiau patyrusiais žmonėmis.

„Kai pasikalbu su pažįstamais, kurie yra šauliai, suprantu, kad jie specialiai pasiruošę tokiems karo atvejams – į pasaulį žiūri daug ramiau“, – sakė jis.

V.Baumila ir pats prasidėjus karui Ukrainoje pateikė prašymą stoti į Lietuvos šaulių sąjungą. Tiesa, procesas kiek užtruks, nes sąjunga sulaukė galybės tokių prašymų.

„Kam man to reikėjo? Neslėpsiu – mane veda patriotiniai jausmai, bet už viską labiausiai noriu praktinių dalykų: taktinių mokymų, kaip nepanikuoti, valdyti ginklą. Man tai nėra svetima, labai norėčiau prisijungti prie šaulių“, – atviravo dainininkas.

Muzikantas neatsisako ir dalyvavimo įvairiose palaikymo, lėšų rinkimo akcijose. Papilstyti ukrainietiškus barščius sostinės Vinco Kudirkos aikštėje, paraginti aukoti pinigus – mažiausia, ką jis gali padaryti. Ir daro su didžiausiu užsidegimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.