Silvio Berlusconi ir jo moterys: kaskart – vis jaunesnė, o piniginė – tuštesnė

Skandalingasis Italijos politikas Silvio Berlusconi (85 m.) ne kartą yra skambiai juokavęs apie eiles moterų, norinčių už jo ištekėti. Vienai jų neseniai pasisekė – kad ir neoficialioje ceremonijoje, simboliškai, tačiau politikas meilės įžadus ištarė savo partijos „Forza Italia“ (liet. „Pirmyn, Italija“) narei Martai Fascinai (32 m.).

 Silvio Berlusconi ir jo moterys.
 Silvio Berlusconi ir jo moterys.
Neoficialioje ceremonijoje Silvio Berlusconi vedė 53 metais jaunesnę Martą Fasciną.
Neoficialioje ceremonijoje Silvio Berlusconi vedė 53 metais jaunesnę Martą Fasciną.
Silvio Berlusconi su pirmąja žmona Carla ir vaikais Marina bei Pieru Silvio 1979-aisiais.
Silvio Berlusconi su pirmąja žmona Carla ir vaikais Marina bei Pieru Silvio 1979-aisiais.
Antroji politiko žmona – Veronica Lario.
Antroji politiko žmona – Veronica Lario.
Su Francesca Pascale Silvio Berlusconi draugavo daugiau nei dešimtmetį.
Su Francesca Pascale Silvio Berlusconi draugavo daugiau nei dešimtmetį.
Marta nuo 2018-ųjų yra Silvio Berlusconi partijos atstovė Deputatų Rūmuose.
Marta nuo 2018-ųjų yra Silvio Berlusconi partijos atstovė Deputatų Rūmuose.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 31, 2022, 9:49 AM

Šventė turėjo visą vestuvių atributiką, tačiau oficialiai pora nesusituokė, nes kilo ginčų dėl paveldėjimo.

Manoma, kad penki suaugę S.Berlusconi vaikai buvo pasipiktinę savo tėvo ketinimu vesti Martą, mat tuomet ji būtų pretendavusi į maždaug 5 mlrd. eurų jo turtą.

Anot Italijos spaudos, Marta buvo įsižeidusi ir labai supykusi dėl netinkamų vestuvių.

Vis dėlto mažiausiai 400 000 eurų kainavusiose, istoriniame pastate „Villa Gernetto“ Lesmo mieste į šiaurę nuo Milano vykusiose simbolinėse vestuvėse Marta atrodė kaip tikra nuotaka. Ji vilkėjo ilgą baltą Antonio Rivos suknelę, pasiūtą iš prancūziškų nėrinių, su 3,5 m ilgio šydu. Silvio pasirinko elegantišką mėlyną „Giorgio Armani“ kostiumą.

Šventėje dalyvavo jaunikio brolis Paolo ir jo vaikai Marina, Barbara, Eleonora ir Luigi. Sūnaus Piero Silvio nebuvo. Neva jis nedalyvavo todėl, kad vengia minios, nes bijo užsikrėsti COVID-19.

Didžiąją dalį iš 60 svečių sąrašo užpildė Martos giminaičiai, nors puotoje buvo galima pamatyti ir politikus Matteo Salvini, Marcello Dell’Utri.

Parlamento narys ir menotyrininkas Vittorio Sgarbi „The Times“ sakė: „Nors nebuvo kunigo ar valstybės pareigūno, tai buvo kaip tikros vestuvės. S.Berlusconi buvo kupinas laimės ir pasakė Martai, kad ji yra dangaus dovana.“

Sveikatos bėdų, sekso skandalų ir amžiaus nesustabdomas S.Berlusconi pats traukė dainas, o svečiams dar įteikė ir praktiškų dovanų: moterims – šalius, vyrams – kaklaraiščius ir laikrodžius.

Remiantis pranešimais, jis pasakė Martai: „Aš negalėčiau gyventi be tavęs, tu užpildai mano gyvenimą.“

Šventės dalyviai vakarieniavo prie stalų, nuklotų mėlynomis ir baltomis gėlėmis, o maitinimą pasirūpino garsus vietinis restoranas „Da Vittorio“, siūlantis patiekalus, kainuojančius 330 eurų vienam žmogui.

Gandai apie buvusio Italijos premjero ir Martos draugystę pasklido 2020 metais, kai jo ilgametė mergina Francesca Pascale prisipažino, kad Marta leidžia laiką jo viloje Milane.

Iš pradžių Silvio romaną dangstė darbo reikalais, tačiau prie sienos buvo priremtas, kai paparacai nufotografavo juos išvykstančius iš prabangaus Šveicarijos kurorto.

Italijos žiniasklaida juokauja, kad beveik dvylika metų su S.Berlusconi praleidusi pusamžiu jaunesnė F.Pascale tiesiog paseno, todėl buvo atleista su itin dosnia išeitine kompensacija.

Nors su pastarąja dama politikas net nebuvo susituokęs, jai sumokėjo net 20 milijonų eurų, paliko prabangią vilą ir mokės po milijoną eurų kasmet, kad ji lengviau išgyventų skyrybų su milijardieriumi skausmą. Kaip spėjama, už tylą ir ramią santykių pabaigą.

Italė neslėpė, kad tokios įspūdingos sumos ji buvo verta. Ji pabrėžė, kad S.Berlusconi su ja visada elgėsi kaip su karaliene. „Žinoma, dabar nebegalėsiu grįžti į savo namus, į savo buvusį gyvenimą. Aš paskyriau prezidentui gražiausius savo metus nuo tada, kai buvau jauna mergaitė“, – sakė moteris.

Šalies žiniasklaida skelbė, kad jai taip pat liko viena šeimos vilų, kuri buvo įrengta pagal jos, tuometės sužadėtinės, norus: su sporto klubu, salonais ir angliška pievele jos dievinamiems šuniukams bėgioti.

F.Pascale politiką gynė net tuomet, kai kalbos apie jo neištikimybę sklido jau plačiai, o nauja S.Berlusconi aistra tapusi M.Fascina buvo nufotografuota vilos teritorijoje su poros šuneliu Dudu. „Deputatė veda pasivaikščioti mano šuniuką“, – spaudai tuomet sakė mylimąjį užstojusi F.Pascale. Tačiau meilės trikampio ilgai slėpti nepavyko. Žinia, kad S.Berlusconi ir F.Pascale keliai skiriasi, Italijoje nuskambėjo tuo metu, kai politiko meilės reikalai italams rūpėjo mažiausiai. Oficialų pareiškimą partijos spaudos tarnyba išplatino per patį koronaviruso pandemijos piką.

S.Berlusconi italus tuomet sužavėjo nuspręsdamas paaukoti rekordinę – net 10 milijonų eurų – sumą specialiai COVID-19 ligoninei Milano parodų paviljone įrengti. „Tuo momentu, kai italų akys dar niekada nebuvo taip nutolusios nuo Arkorės, praėjus kelioms valandoms po mokyklų uždarymo ir kelioms akimirkoms po premjero Giuseppe Conte kreipimosi į italus Marta Fascina tampa nauja „Villa San Martino“ pirmąja dama“, – rašė Italijos dienraštis „Corriere della sera“.

Naująją 53 metais jaunesnę širdies draugę, tuomet 30-metę M.Fasciną, kilusią iš Pietų Italijos, S.Berlusconi netruko pristatyti savo šeimai: buvusiai oficialiai žmonai Veronicai Lario ir vaikams.

Marta nuo 2018-ųjų yra S.Berlusconi partijos atstovė Deputatų Rūmuose. Taip pat aistringa Milano futbolo klubo, kurio prezidentas anksčiau buvo S.Berlusconi, sirgalė. Prieš pradėdama politikės karjerą ji rūpinosi ir klubo viešaisiais ryšiais. Italijos žiniasklaida rašo, kad jauna moteris visada žavėjosi solidaus amžiaus politiku ir buvo aktyvi jo gerbėja. Esą partijos rinkimų sąraše ji mįslingai atsidūrė kur kas aukščiau nei kai kurie „Pirmyn, Italija“ senbuviai.

Lojalumą S.Berlusconi gražuolė demonstruoja ir savo oficialioje feisbuko paskyroje. Joje gausu Silvio liaupsinančių įrašų. Teigiama, kad M.Fascina dar prieš paviešinant jų santykius buvo nuolatinė viešnia S.Berlusconi rezidencija vadinamoje „Villa San Martino“ Arkorės mieste, Lombardijos regione.

Toje pačioje, kuri prieš keletą metų atsidūrė pasaulio žiniasklaidos dėmesio centre dėl didžiulio atgarsio sulaukusių skandalingų „bunga bunga“ vakarėlių. Į juos pakviestos jaunos merginos viešai pasakojo pikantiškas vakarėlių detales ir neslėpė, kad už dalyvavimą juose buvo dosniai atlyginama.

Italijos vyriausybei tuomet vadovavęs S.Berlusconi sulaukė net oficialių kaltinamų, kad į vakarėlius pakviestiems modeliams už seksualines paslaugas mokėjo didžiules pinigų sumas. Politiko favorite vadinta marokietė Karima El Mahroug, vadinamoji Ruby, tuo metu buvo nepilnametė.

Nors politikui buvo iškelta byla dėl nepilnamečių prostitucijos ir prievartos, 2015-aisiais teismo sprendimu jis buvo galutinai išteisintas, nes įrodyti kaltinimų nepavyko. Italijos žiniasklaida rašė, kad vakarėlių žvaigždė Ruby už tylą iš S.Berlusconi gavo net 6 milijonus eurų.

F.Pascale skyrybų žaizdas gydėsi viena kitoje prabangioje politiko viloje Italijoje. Porą pažįstantys draugai pasakojo, kad ji jautėsi išduota ir nusivylusi. Moteris ne kartą viešai kalbėjo apie begalinį atsidavimą skandalingam politikui, kuriuo žavėtis ir siekti dėmesio esą pradėjo dar tuomet, kai jai buvo vos dvidešimt. Iš kuklios šeimos kilusi jauna neapolietė tuomet įkūrė judėjimą „Silvio, mums tavęs trūksta“.

„Buvau dar visai mergaitė, kai įsikaliau į galvą, kad turiu su juo susipažinti. Pradėjau jį mylėti maniakiškai, tarsi apsėsta. Pamažu pradėjau artėti prie jo partijos „Pirmyn, Italija“. 2006-aisiais pasitaikė didžioji proga, kai su kitomis keturiomis pakvaišusiomis merginomis iš judėjimo „Silvio, mums tavęs trūksta“ buvome Romoje, kur vyko partijos suvažiavimas.

Mes nuvykome ten: jis iš tiesų buvo kerintis. Pasižiūrėjau į jį lyg kvailė ir pasakiau: „Prezidente, jūs labai gražus.“ (Italijoje premjeras vadinamas Ministrų tarybos prezidentu. – Red.) „Čia mano numeris“, – ištariau jam tiesdama popieriaus lapelį“, – apie santykių pradžią yra atviravusi F.Pascale.

S.Berlusconi tuomet taip pat neslėpė susižavėjimo jauna gerbėja, pavadindamas ją mergina, kuri yra „graži tiek išore, tiek vidumi“. Pasirodžius naujienai apie skyrybas įsimylėjusi sužadėtinė neslėpė kartėlio ir prisipažino esanti nustebinta, kad puse amžiaus vyresnis S.Berlusconi ją paliko.

„Esu priblokšta. Vienintelis dalykas, ką galiu pasakyti, kad savo prezidentui visada noriu begalinio gėrio. Linkiu jam visos pasaulio laimės ir tikiuosi, kad jis suras žmogų, kuris juo rūpinsis taip, kaip tai dariau aš“, – Italijos žiniasklaidai sakė išduota moteris.

Abi moteris pažįstantys liudininkai teigia, kad jas vienija tik garsiai deklaruojamas susižavėjimas turtingu politiku. Šiaip jos – tikros priešingybės. Kiek F.Pascale buvo gyvybinga, tiek M.Fascina tyli. „F.Pascale kartais buvo žingsniu priekyje nei S.Berlusconi, M.Fascina bus visada per žingsnį užnugaryje“, – sakė poros draugai.

Neabejojama, kad Marta bus itin patikima, – jokių viešų polemikų, jokių kompromituojančių nuotraukų, jokių išsišokimų.

„M.Fascina gyvena S.Berlusconi šešėlyje, jo vilose karantiną praleido nė akimirksniui nesiskirdama su sužadėtiniu. Faktiškai religinėje tyloje“, – rašė dienraštis „Corriere della Sera“. Ar nuolankus ir tylus būdas padės jai būti paskutinei ilgame politiko mylimųjų sąraše?

Oficialiai jis turėjo tik dvi žmonas – santuokose gimė 5 politiko vaikai, tačiau neoficialių istorijų buvo kur kas daugiau. Ketveriais metais jaunesnę Carlą dall’Oglijo jis vedė 1965-aisiais. Lygiai po dvidešimties metų išsiskyrė, o 1990 metais susituokė su dvidešimt metų jaunesne aktore V.Lario. Su ja santuoka truko iki 2014-ųjų.

„Rikiuojasi visa eilė moterų, norinčių už manęs ištekėti. Ir galiu atskleisti, kodėl: juk esu simpatiškas, turtingas ir žinau, kaip „tai“ daryti. Dar jos mano, kad esu senas ir greit užversiu kojas, o jos viską paveldės“, – emocingai gestikuliuodamas ir plačiai šypsodamasis anksčiau šmaikštavo S.Berlusconi.

Elegantiškas, įdegęs, visada pasitempęs ir, atrodo, nesenstantis politikas mėgsta laidyti nekorektiškus juokelius apie moteris, tačiau, kaip pats tikina, jas visada gerbė. Bent jau visada buvo itin dosnus.

Italijos žiniasklaida pamėgino bent apytiksliai suskaičiuoti, kiek milijonų kainavo politiko aistra moterims. Sumos išėjo išties stulbinančios.

Populiaraus dienraščio „Corriere della Sera“ duomenimis, vien per pastarąjį dešimtmetį, tai yra nuo 2010-ųjų, skandalingojo Italijos politiko meilės nuotykių ekonominė išraiška siekė 75 milijonus eurų. Tiek milijardierius atseikėjo savo buvusiosioms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.