Camilos Cabello išsigelbėjimu tapo psichoterapija

Pagrindinis vaidmuo filme „Pelenė“, gyvo garso pasirodymai, netrukus gerbėjų lentynas pasieksiantis naujas muzikos albumas – atrodytų, tai įprasta itin populiarios dainininkės ir dainų autorės Camilos Cabello (25 m.) rutina. Tačiau viskas ne visai taip – prieš pandemiją dėl darbų gausos jauna moteris jautėsi išsekusi, nerimastinga ir nesaugi.

„Nesijaučiau tobulėjanti ten, kur norėčiau tobulėti. Bet atėjo supratimas, kad man reikia pagalbos“, – sakė Camila Cabello.<br>Scanpix nuotr.
„Nesijaučiau tobulėjanti ten, kur norėčiau tobulėti. Bet atėjo supratimas, kad man reikia pagalbos“, – sakė Camila Cabello.<br>Scanpix nuotr.
Camila su Shawnu Mendesu draugavo daugiau nei dvejus metus.<br>Scanpix nuotr.
Camila su Shawnu Mendesu draugavo daugiau nei dvejus metus.<br>Scanpix nuotr.
Trenerei, su kuria sportuoja, Camila dėkinga ir už tai, kad į savo kūną ji pradėjo žiūrėti ne tik kaip į gražų paveiksliuką.<br>Scanpix nuotr.
Trenerei, su kuria sportuoja, Camila dėkinga ir už tai, kad į savo kūną ji pradėjo žiūrėti ne tik kaip į gražų paveiksliuką.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 2:19 PM

Vis dėlto šiandien ji ramesnė: dainininkė rado būdą, kaip nenustoti būti superžvaigžde ir viską – nuo muzikos iki meilės savo pačios kūnui – pasukti ta linkme, kuria nori ji pati.

Dar praėjusių metų rugsėjį Camila jautėsi perdegusi ir nelaiminga. Ko norėti, juk per tris dienas ji pasirodė ir MTV muzikos apdovanojimų scenoje, ir iškilmingoje gala vakarienėje su dabar jau buvusiu mylimuoju Shawnu Mendesu, ir dalyvavo fotosesijoje žurnalo „Glamour“ viršeliui.

Kai galiausiai po tokio darbų maratono ji grįžo į namus Majamyje, poilsis jai buvo būtinas kaip oras.

Tačiau repeticijos nelaukia – artėjo kasmetis Niujorko „Global Citizen“ muzikos festivalis. Vis dėlto prieš vėl tapdama superžvaigžde Camila įsliuogė į geltoną maudymosi kostiumėlį ir dvi valandas skyrė tik sau – įsitaisiusi paplūdimio kėdėje prie vandenyno ji skaitė knygą. Tai viena mėgstamiausių jos veiklų.

Būtent dėl vandenyno ir didesnio privatumo dainininkė ir įsikūrė Majamyje – kad būtų kiek toliau nuo pramogomis ir blizgesiu spindinčio Los Andželo.

Tačiau ir čia ji neatsigina paparacų – ir tąkart paplūdimyje ji buvo medžiojama fotografų.

„Neišgyvenu dėl šių nuotraukų. Tądien paplūdimyje man buvo „mano dienos“, be to, vilkėjau bikinį. Nė viena moteris nėra apsaugota nuo pratekėjimo. Ir tos nuotraukos atsiras visur? Niekam nedaviau sutikimo mane fotografuoti su maudymosi kostiumėliu“, – žurnalui „Glamour“ neseniai sakė C.Cabello.

Toks medžiojimas ir persekiojimas Camilai – anokia naujiena. Ji privalėjo priprasti prie išskirtinio dėmesio dar tada, kai 2012-aisiais dalyvavo projekte „X faktorius“.

Kuboje gimusi, bet Majamyje augusi mergina šiandien – solo atlikėja, bet anksčiau ji dainavo drauge su dar keturiomis merginomis grupėje „Fifth Harmony“ ir buvo šios grupės lyderė.

Iki tol, kol atsiskyrė nuo grupės, merginos išleido du albumus. Jų hitai „Havana“ ir „Senorita“ užkariavo visą pasaulį. Camila pelnė tris „Grammy“ apdovanojimus, tapo kompanijos „L’Oreal“ veidu ir net tapo aktore – suvaidino pagrindinį vaidmenį naujausiame filme apie Pelenę. Jos trečiasis muzikos albumas „Familia“ turėtų pasirodyti po savaitės.

Tai daug net ir tokiai jaunai ir jėgų pilnai žvaigždei. Dėl to pasaulį sukausčius koronaviruso pandemijai ir įvedus didžiulius apribojimus be pagrindinės savo veiklos likusi Camila suprato – ji pervargo.

„Aš jokiu būdu nebandau skųstis, bet tai tikrai buvo: štai rytoj turiu lipti į sceną ar poryt vaidinti filme, kur svarbu viskas. Noriu savo darbą padaryti gerai. Kaip man tai padaryti, kai jaučiuosi nervinga? Ėjau ir dariau, bet nesijaučiau dėl to laiminga.

Net nesijaučiau sveika. Neturėjau kada užduoti sau klausimų, kaip jaučiuosi. Dirbu su savimi, bet pasibaigus karantinui galėjau pasakyti: žinai ką? Šiuo metu aš tiesiog nesu laiminga. Man reikia ką nors pakeisti“, – pasakojo dainininkė.

Pamatyti, kokių pokyčių jai reikia, dainininkei padėjo terapija. Ir prieš pandemiją ji bendravo su psichoterapeutu, bet tai, pasak jos, buvo momentai prieš pasirodymus ar dainų rašymo etapus. Pandemijos uždaryta namuose mergina suprato, kad įklimpo kur kas giliau.

„Man nebereikėjo nervintis dėl dalykų, kuriuos turėsiu daryti rytoj. Galėjau sulėtinti savo kasdienybę ir ramiai pažvelgti, kaip gyvenu.

Nesijaučiau tobulėjanti ten, kur norėčiau tobulėti. Bet atėjo supratimas, kad man reikia pagalbos ir terapija bus naudinga mano psichikos sveikatai“, – sakė ji.

Viena pamoka, kurią ji išmoko, – stiprybė pasakyti „ne“. Du sėkmingi muzikos albumai dainininkei suteikė laisvę viską daryti taip, kaip nori. Pirmiausia mažiausiai vieną dieną per savaitę skirti poilsiui.

O kai galiausiai nusprendė imtis trečio albumo, siekdama intymesnio požiūrio į muziką iš tolo aplenkė standartinę amerikiečių žvaigždžių kalvę. Albumas „Familia“ sukurtas bendradarbiaujant tik su keletu žmonių, kuriais Camila pasitiki ir šalia jų gali būti atvira. Būtent dėl to atlikėja šį albumą vadina kol kas geriausiu savo darbu.

„Tai žemiškiausias ir ramiausias mano albumas. Jį kurdama dirbau su žmonėmis, su kuriais norėjau ir vakarieniauti. Nusprendžiau rašyti ne kiekvieną dieną ištisus metus, o kelias dienas per savaitę, turėti laiko kaupti patirtį ir būti žmogumi“, – pasakojo C.Cabello.

Kanadiečių dainininkas Sh.Mendesas – buvęs Camilos mylimasis – vienas tų, su kuriais ji noriai dalijosi patirtimi ir išgyvenimais. Atlikėjai savo jausmus vienas kitam patvirtino 2019-aisiais, o nuo tada abu – tarsi magnetai paparacams. Jiems rūpėjo viskas – nuo šios poros pasivaikščiojimų iki jų bučiavimosi stiliaus. Vaizdai iš poros kasdienybės visada sulaukė milžiniško populiarumo.

„Esu įsitikinusi, kad mudviejų santykiams terapija taip pat labai padėjo. Shawnas taip pat ją lanko. Iki porų terapijos seansų kartu stengėmės gerinti savo psichikos sveikatą. Ar jaučiamės gerai, ar blogai, esame atviri vienas kitam ir, manau, dėl to galime pasitikėti vienas kitu. Jei būnu pikta ir baruosi, jo paskatinta užsirašau į psichoterapijos seansą. Jis elgiasi taip pat. Juk net pasakymas „atsiprašau, buvau nutolusi nuo tavęs arba su tavimi elgiausi įkyriai, nes man tiesiog sunku ir jaučiu nerimą“ yra geras, toks atvirumas visada padeda santykiams“, – dar prieš skyrybas sakė Camila.

Mylimajai pritarė ir Shawnas: „Mes su Camila esame be galo kantrūs vienas kitam ir labai supratingi. Manau, tiesa yra ta, kad gilinimasis į save, į savo psichikos sveikatą mus paverčia tokia mūsų versija, kuria ir patys norime būti, – mylėti ir priimti savo žmogų, koks jis yra, būti šalia.

Tai keičia gyvenimą. Mes suteikiame vienas kitam erdvės, supratimo ir esame kantrūs.“

Kai yra įsitempusi, Camila valgo. Tuomet ji jaučiasi patogiai, atsipalaiduoja.

„Valgau kaip zombis, nesąmoningai, o vėliau man darosi bloga. Shawnas, kai mane užpuldavo valgymo priepuoliai, paprašydavo manęs kvėpuoti ir nustoti kimšti į save maistą“, – sakė ji.

Trenerei, su kuria sportuoja, Camila dėkinga ir už tai, kad į savo kūną ji pradėjo žiūrėti ne tik kaip į gražų paveiksliuką. Šiandien dainininkė žino, kad už išorę svarbiau savijauta, kad gyvenimas – labiau apie balansą ir mėgavimąsi maistu.

Dabar, kai jaučiasi nurimusi ir labiau atsipalaidavusi, ji geba išjungti telefoną ir tiesiog išeiti pasivaikščioti.

„Kai mane apninka blogos mintys apie kūną, pradedu valgyti pyragaičius. Tada kenčiu pilvo skausmus.

Psichologija čia keista: kuo labiau myliu savo kūną, tuo labiau noriu ir toliau juo rūpintis. Kai jaučiuosi sveika, sportuoju ir esu puikios nuotaikos, suvokiu, kad tokią būseną turiu išlaikyti ir tai geriausia, ką darau dėl savęs. Nėra jokios prasmės norėti kitokio kūno“, – sakė dainininkė ir pabrėžė, kad ji nori būti laiminga ir mėgautis savo gyvenimu.

Parengė: Laura Bulvydė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.