Kunigaikštienė Charlene sugrįžo į Monaką: viena savaitė Šveicarijos klinikoje kainavo 42 tūkst. eurų

Monako kunigaikštienė Charlene (44 m.) po keturių mėnesių, kuriuos praleido Šveicarijos Alpėse įsikūrusioje klinikoje, vėl su savo šeima. Bet Monako kunigaikščio Albert’o II (64 m.) sutuoktinė dar turės būti gydoma kelis mėnesius.

Kunigaikštienė grįžo į Monaką.<br>Scanpix nuotr.
Kunigaikštienė grįžo į Monaką.<br>Scanpix nuotr.
Charlene pagaliau su savo dvyniais Gabriella ir Jacques’u ir savo vyru Monako kunigaikščiu Albert’u.<br>Scanpix nuotr.
Charlene pagaliau su savo dvyniais Gabriella ir Jacques’u ir savo vyru Monako kunigaikščiu Albert’u.<br>Scanpix nuotr.
Monako kunigaikštis su atžalomis.<br>Scanpix nuotr.
Monako kunigaikštis su atžalomis.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-04-06 18:31

Monako kunigaikštienė Charlene pagaliau su savo vaikais – septynmečiais dvyniais Gabriella ir Jacques’u, sutuoktiniu yra Monte Karle. Ji dėl stipraus fizinio ir emocinio išsekimo buvo gydoma prie Ženevos ežero esančioje specialiojoje klinikoje.

Remiantis Monako karališkųjų rūmų informacija, kunigaikštienė dar nėra pasveikusi. Bet jos gydytojai sutiko, kad po 117 dienų ji galėtų baigti gydymą prabangioje Šveicarijos klinikoje. Dabar šeima suteiks Monako kunigaikštienei paramą, kurios jai reikia, kad ji visiškai pasveiktų.

Kovo 12-ąją, likus dviem dienoms iki 64-ojo Monako kunigaikščio Albert’o II gimtadienio, Nicos (Pietų Prancūzija) oro uoste nusileido vokiečių užsakomojo reiso lėktuvas, kuriuo parskrido Charlene. Orlaivis priklauso verslininkui ir buvusiam akcinės bendrovės „ThyssenKrupp“ vadybininkui Albertui Behleriui (69 m.).

Iš oro uosto užtamsintu „Mercedes“ mikroautobusu Monako kunigaikštienė buvo nuvežta į sraigtasparnių aikštelę ir nuskraidinta į Monaką. Ten labai laiminga apkabino Gabriellą, Jacques’ą ir sutuoktinį.

Vaikai susitikimui paruošė dovaną – savo piešinius, kuriuose pavaizdavo mamą ir tėtį. Artimiausiomis savaitėmis Charlene nedalyvaus nė viename oficialiame renginyje. Kada vėl pasirodys viešumoje, nežinoma.

Prancūzų žurnalas „Voici“ buvo pranešęs, kad kunigaikštienė svarstė išvykti iš Monako. Bet, kaip teigia Vokietijos žiniasklaida, buvo pasiektas kompromisas.

Charlene vėl gyvens karališkuosiuose rūmuose ir vienuose apartamentų netoli uosto. Bet keletą mėnesių per metus praleis savo vaikystės namuose Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) ir ten rūpinsis savo fondų pagalbos projektais.

Gydymo specializuotoje Šveicarijos klinikoje metu Charlene suprato, jog ji tiesiog negali grįžti į savo ankstesnį gyvenimą, taip teigia šaltiniai iš jos aplinkos. Po vestuvių į Monaką ji pakvietė savo šeimą, kad jaustųsi saugi ir turėtų paramą.

Dabar Monte Karle yra tik jos brolis Garethas (42 m.). Antrasis – Seanas (39 m.) ir Charlene tėvai gyvena PAR.

Monake kunigaikštienė turi nedaug artimų žmonių. Abi geriausios jos draugės gyvena PAR netoli Durbano miesto. Nuo vienatvės kentėjusi Monako kunigaikštienė patyrė stiprų tiek fizinį, tiek emocinį išsekimą, dėl to nebegalėjo miegoti, numetė svorio.

Specializuotoje klinikoje remiantis medikų išvadomis Monako kunigaikštienei buvo sudarytas mitybos planas. Charlene skirta dieta pakeista taip, kad ji priaugo svorio.

„Clinic Les Alpes“ virtuvės šefas sudaro individualius valgiaraščius 27 pacientams, kurie tuo pat metu gali būti gydomi.

Monako kunigaikštienei buvo parengta moderni sporto programa, ji lankė jogos pratybas ir plaukiojo atvirame baseine, iš kurio atsiveria vaizdas į Ženevos ežerą.

Vienos savaitės gydymas klinikoje kainuoja 42 tūkst. eurų. Čia pacientai vidutiniškai praleidžia 24 dienas.

Specializuota klinika Šveicarijos Alpėse buvo įkurta, be kita ko, padėti milijardierių vaikams, kuriuos paveikė jų tėvų turtas ir šlovė.

Šių metų vasario pabaigoje klinikos gydytojai pranešė Monako kunigaikštienei, kad ji netrukus galėtų grįžti namo. Buvo aptartas jos priežiūros planas.

Svarbu, kad Monake kunigaikštienė Charlene nesusidurtų su senais elgesio modeliais, nes tuomet gydymo sėkmė būtų tik trumpalaikė.

Prie kunigaikštienės priežiūros priklauso nuolatiniai susitikimai, pokalbiai su gydytojais. Dėl to jie turės atskristi į Monte Karlą. Ekstremaliais atvejais su medikais visada bus galima susisiekti vaizdo skambučiu.

Charlene sutuoktinis Monako kunigaikštis Albert’as II ir jų vaikai – svarbi kunigaikštienės sveikimo proceso dalis.

Tikriausiai dabar prasideda sunkiausia Charlene terapijos dalis. Išvykusi iš klinikos ji paliko saugią erdvę, kur su ja buvo elgiamasi kaip su normaliu žmogumi.

Parengė: Ona Kacėnaitė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.