Rusų garsenybės lieja įtūžį: užsienyje joms neparduoda „Chanel“ rankinių „Chanel“ pateikė atsaką

Prieš daugiau nei mėnesį Rusijai užpuolus Ukrainą, pasaulis apsivertė aukštyn kojomis. Europos Sąjungai, Jungtinei Karalystei, Jungtinėms Valstijoms ir kitoms valstybėms ėmus taikyti sankcijas Rusijai, iš šios valstybės pasitraukė daugybė garsių prekės ženklų. Ne išimtis – ir vienas garsiausių apdarų bei galanterijos gamintojų planetoje – „Chanel“.

Žinomos rusės skundžiasi dėl Rusijai taikomų sankcijų.<br>Lrytas.lt koliažas.
Žinomos rusės skundžiasi dėl Rusijai taikomų sankcijų.<br>Lrytas.lt koliažas.
Vaizdai iš Bučos miesto.<br>AP/ Scanpix nuotr.
Vaizdai iš Bučos miesto.<br>AP/ Scanpix nuotr.
L.Litvin.<br>Instagramo nuotr.
L.Litvin.<br>Instagramo nuotr.
A.Kalashnikova.<br>Instagramo nuotr.
A.Kalashnikova.<br>Instagramo nuotr.
A.Kalashnikova.<br>Instagramo nuotr.
A.Kalashnikova.<br>Instagramo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 11:26 AM

Prancūzų prekės ženklo gaminių rusų turtuoliai nebegali įsigyti savo gimtinėje, tad laimę jie bando užsienyje. Tiesa – nesėkmingai.

Štai, žinoma rusų interjero dizainerė ir tinklaraštininkė Liza Litvin panoro įsigyti „Chanel“ rankinę viename garsiausių Dubajaus prekybos centrų, praneša „East2West“.

„Nuvykau į „Chanel“ parduotuvę, įsikūrusią Dubajaus prekybos centre. Jie man nepardavė rankinės, nes esu iš Rusijos!!!“, – skundėsi ji.

Moteris pridūrė, jog jos tautybė paaiškėjo po to, kai parduotuvėje ji buvo paprašyta pateikti asmeninius duomenis.

„Parduotuvės vadybininkas pranešė, kad jie „Chanel“ gaminius parduoda tik su sąlyga, kad jų nenešiosiu Rusijoje ir pasirašysiu su tuo susijusį dokumentą“, – toliau skundėsi ji.

L.Litvin – ne vienintelė susidūrusi su griežtomis šio prekės ženklo taisyklėmis.

Štai, rusų dainininkė Anna Kalashnikova Dubajuje norėjo įsigyti „Chanel“ rankinę ir auskarus.

Kadangi pardavėjai žinojo, kad A.Kalashnikova yra garsi Rusijoje, taigi, ji vešis prekes į gimtinę, jai prekės ženklo gaminiai nebuvo parduoti apskritai.

Atlikėja guodėsi savo kalboje vartodama plačiai rusų propagandoje paplitusį mitą apie priešiškai prieš rusus nusistačiusius nacius.

„Coco Chanel buvo ne tik nacių karininko meilužė, bet ir vokiečių žvalgybos agentė. Yra taip žema remti fašizmą ir rusofobiją“, – lozungais kalbėjo ji antrindama, kad ruošiasi visiškai atsisakyti „Chanel“ prekių.

Išreikšdami savo poziciją, „Chanel“ atstovai „BBC“ pateikė dvejopą atsaką. Jie teigė, jog tokie veiksmai jų parduotuvėse yra susiję su Europos Sąjungos sankcijomis, kurios draudžia brangesnių nei 300 eurų vertės prabangos prekių importą į Rusiją. 

Mados namai taip pat pranešė, kad stengsis pagerinti pardavimų politiką. Anot gamintojo, „Chanel“ gaminius draudžiama nešioti Rusijoje, tačiau tikrai ne visiems iš šios valstybės atvykusiems piliečiams turėtų būti draudžiama parduoti prekes. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.