Savaitės blykstėse – Grūdo skyrybos ir iš meilės spindinčios Indrės Stonkuvienės akys

„Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ kaskart apžvelgia ryškiausius pramogų pasaulio įvykius. Kas gi labiausiai skaitytojus domino praėjusią savaitę?

Savaitės blykstės.<br>Lrytas.lt koliažas.
Savaitės blykstės.<br>Lrytas.lt koliažas.
Monika Liu.<br>E.Blaževič (LRT) nuotr.
Monika Liu.<br>E.Blaževič (LRT) nuotr.
Monika Liu.<br>E.Blaževič (LRT) nuotr.
Monika Liu.<br>E.Blaževič (LRT) nuotr.
R.Skutulas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
R.Skutulas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gediminas Orelikas.<br>M.Kulbio nuotr.
Gediminas Orelikas.<br>M.Kulbio nuotr.
I.Stonkuvienė.<br>M.Stankaičio nuotr.
I.Stonkuvienė.<br>M.Stankaičio nuotr.
V.Bareikis.<br>M.Stankaičio nuotr.
V.Bareikis.<br>M.Stankaičio nuotr.
Algirdas Grūdinskis-Grūdas su Justina ir mažyliais.
Algirdas Grūdinskis-Grūdas su Justina ir mažyliais.
Justinas Jarutis.<br>T.Bauro nuotr.
Justinas Jarutis.<br>T.Bauro nuotr.
Justinas Jarutis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Justinas Jarutis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 8:34 PM

Daina, verta beveik 30 tūkst. eurų

Dainininkas Justinas Jarutis (33 m.) ir meno bei technologijų kūrybos komanda „Sick Block Party“ sumanė originalų būdą, kaip padėti karo talžomai Ukrainai ir jos žmonėms. Atlikėjas visus kviečia drauge išleisti dainą, kurios vertė – 111 žetonų (angl. „NFT’s“), arba kiek daugiau nei 27 tūkst. eurų.

Specialiai projektui sukurtoje platformoje kiekvienas norintis galės įsigyti po unikalų kodą turintį, 0,09 eterio (ETH), arba apie 250 eurų, kainuojantį žetoną, taip atrakinant vieną iš J.Jaručio dainos frazių. Tik atrakinus visus 111 žetonų naujoji atlikėjo daina bus pristatyta gerbėjams. Anot projekto sumanytojų, visos surinktos lėšos bus skiriamos organizacijai „Blue/Yellow“, padedančiai fronto linijose kovojantiems Ukrainos kariams ir savanoriams.

„Nenustebinsiu sakydamas, kad kiekvienas šiomis dienomis bandome padėti taip, kaip mokame ir galime. Aš – atlikėjas, dainų autorius ir muzikantas. Ir jeigu savo kūryba galiu bent kažkiek prisidėti prie pagalbos fronte kariaujantiems herojams, taip ir padarysiu. Sulaukęs skambučio iš „Sick Block Party“ komandos nedvejodamas sutikau. Tiek muzika, tiek technologijos yra stiprūs įrankiai, o juos sujungę galime dar daugiau“, – sakė J.Jarutis.

Suka skirtingais keliais

Projekte „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjęs dainininkas Algirdas Grudinskis-Grūdas (36 m.) ir jo žmona Justina Grudinskienė (32 m.) suka skirtingais keliais. Vilniaus apylinkės teisme atsidūrė prašymas dėl santuokos panaikinimo abiejų sutuoktinių bendru sutarimu. Nurodoma, kad skyrybos vyksta rašytiniu procesu. Buvusi pora augina 2016-ųjų liepos 1-ąją gimusius dvynius Pijų ir Miką. Algirdas ir Justina susituokė 2014-aisiais Nidoje.

Albumo pristatymas – kitaip

Atlikėjas Vidas Bareikis (36 m.) savo muzikos gerbėjus pakvietė į naujo formato renginį. „Perklausų“ metu po trejų metų pertraukos artimiausių bičiulių ir ištikimiausių klausytojų būryje žinomas kūrėjas pristatė ir savo šeštąjį albumą „Fortūna“, kuriame 14 itin asmeniškas istorijas įamžinusių dainų.

„Pertrauka buvo ir dėl pandemijos, ir ligoninėje teko atsidurti“, – priežastį, kodėl albumas nepasirodė anksčiau, įvardijo atlikėjas.

Naujo tipo albumų pristatymų „Perklausos“ metu atlikėjas pristato savo kūrinius, kuriuos atlieka pats arba jie skamba fone, o tuo metu jis pasakoja istorijas, kaip atsirado kūrinys, arba paaiškina jo prasmę.

Viso vakaro metu greta buvo ir albumo viršeliu puoštais marškinėliais pasipuošusi dainininko mylimoji žinoma laidų vedėja Indrė Stonkuvienė. Dainininkas jai negailėjo gerų žodžių: „Indrė mane palaiko, padeda, skatina. Turiu visišką jos palaikymą. Niekada nesakė, kad jau vėlu ar užknisai.“

Sūpuos dukrą

Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas Gediminas Orelikas (31 m.) su žmona Brigita netrukus sūpuos dukrą. Iš pirmosios santuokos su Virginija Kaminskyte Gediminas turi sūnų Miną.

Sulaukė kritikos

LRT sulaukė visuomenės kirčių dėl Lenkijoje vykusio tarptautinio paramos Ukrainai koncerto „Save Ukraine – #StopWar“ vertimo į lietuvių kalbą. Pasak nepatenkintųjų, eterio metu netiksliai buvo išversta legendinė frazė apie rusų karinį laivą. LRT atstovai teigė, kad visuomeninio transliuotojo eteryje nepridera piktnaudžiauti rusiškais keiksmažodžiais netgi tokiomis aplinkybėmis.

Amžiną atilsį 

Mirė atlikėjas, renginių vedėjas, neseniai 42-ąjį gimtadienį atšventęs Rolandas Skutulas (1980–2022). Vyro mirties priežastis kol kas nėra atskleidžiama.

Pasirodys trečia

Paaiškėjo, kelinta „Eurovizijoje“ pasirodys Lietuvai šiemet konkurse atstovaujanti dainininkė Monika Liu (34 m.). Atlikėja dainuos pirmajame pusfinalyje (gegužės 10 d.) trečia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.