Kendrickas Lamaras pasirodė su erškėčių vainiku: taip išreiškė protestą prieš abortų uždraudimą

Anglijoje nugriaudėjo didžiausias ir vienas populiariausių muzikos festivalių Europoje „Glastonbury Festival“.

 Kendrickas Lamaras.<br> Scanpix/AP nuotr.
 Kendrickas Lamaras.<br> Scanpix/AP nuotr.
 Kendrickas Lamaras.<br>  Scanpix/AP nuotr.
 Kendrickas Lamaras.<br>  Scanpix/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 4, 2022, 4:04 PM

Somerseto grafystėje, Piltono kaimo vietovėje, apie 10 km nuo Glastonberio miestelio penkias dienas trukęs renginys surengta beveik tūkstantis meninių pasirodymų, buvo apie 100 skirtingų scenų.

Festivalį šiais metais uždarė Kendrickas Lamaras (35 m.), nustebinęs ant galvos užsidėjęs erškėčių vainiką. Tiesa, vainikas buvo dabintas 8000 deimantų. Kendrickas ne kartą scenoje skandavo apie moterų teises ir išreiškė palaikymą teisei į abortą. Jis buvo toks ne vienintelis: festivalyje apie teisę į abortą kalbėjo ir Billie Eilish, Lily Allen, Lorde ir Olivia Rodrigo.

Krikščionis K.Lamaras pasirūpino, kad jo debiutas festivalyje būtų įsimintinas su daugybe hitų, pagal kuriuos scenoje šėlo šokėjai.

Prieš teatralizuotą pasirodymo pabaigą jis pristatė savo naują singlą „Gelbėtojas“, sakydamas, kad dainos žinutė yra „netobulumas yra gražus“ ir kad žmonės neturėtų pamiršti kitų žmogiškumo. Jis taip pat sakė, kad daina atspindi jo paties mintis apie jo tikėjimą, Black lifes matter judėjimą ir Covid.

Užsidegus šviesoms paaiškėjo, kad iš erškėčių vainiko jo veidu liejosi netikras kraujas. Prieš lipdamas ant scenos K.Lamaras sakė, kad erškėčių vainikas simbolizuoja Kristų ir jo paties trūkumus.

Pasak britų „Vogue“, karūną, kuri puošė jo galvą, pagamino „Tiffany and Co“, joje yra 8000 deimantų. Jo prašymas ginti moterų teises buvo protestas prieš JAV Aukščiausiojo teismo neseniai priimtą sprendimą panaikinti šalies konstitucinę teisę į abortą.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.