Gražiausia pasaulio moterimi laikoma manekenė B. Hadid išdavė, kokios plastinės operacijos ji gailisi

Graži, turtinga, graibstoma mados dizainerių – atrodo, nuostabaus gyvenimo supermodeliui Bellai Hadid (25 m.) gali pavydėti daugelis. Tačiau jauna moteris atvira: „Mada gali tave iškelti arba sulaužyti. Čia kasdien turi sąmoningai stengtis, kad tavęs nepalaužtų.“

B.Hadid.<br>Scanpix nuotr.
B.Hadid.<br>Scanpix nuotr.
B.Hadid.<br>Scanpix nuotr.
B.Hadid.<br>Scanpix nuotr.
Apie savo santykius su Marcu Kalmanu Bella paskelbė pernai liepą.<br>Scanpix nuotr.
Apie savo santykius su Marcu Kalmanu Bella paskelbė pernai liepą.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-07-22 12:20

Praėjusių metų pradžioje Bella persikėlė į didžiulį butą Manhatano centre tarp daugybės dangoraižių. Ji prisipažino – šių apartamentų su milžiniškais langais nuoma – tikras išlaidavimas. Negana to, pirmoji B.Hadid savaitė naujuose namuose neapsiėjo be nuotykių: mergina puolė valyti iš buto neigiamą energiją smilkydama šalavijus, ir suveikė priešgaisrinė signalizacija.

„Tu sudeginsi visą pastatą iki pamatų! – šaukė man kaimynai, o juk aš tiesiog smilkiau šalavijų šakelę...“ – šypsojosi save paplūdimio bename širdyje vadinanti jauna moteris, neseniai papuošusi žurnalo „Vogue“ viršelį.

Bellai svarbu vanduo, todėl pro buto langus ji mato Hadsono upės vaizdą.

Ji neslėpė – mieliau laiką dabar leistų Pensilvanijoje – fermoje, kurią prieš septynerius metus nusipirko kartu su seserimi ir motina, ir čia prižiūrėtų savo Blue – šokoladinį žirgą mėlynomis akimis. Tačiau šeimą ir čia, atokiai nuo pramogų pasaulio blizgesio, persekioja paparacų dronai, tad Bella liko mieste.

B.Hadid atvira: šlovė ją slegia, o praraja tarp to, kokia ji yra viešajame ir kokia asmeniniame gyvenime, – milžiniška. Ir socialiniuose tinkluose ją neretai matome lyg plieninę – griežtą ir rimtą. Bella tai vadina skydu ir šarvais – gyvybiškai svarbiu apsaugos sluoksniu pasaulyje, kuriame daugybė žmonių nori išsakyti savo tiesas. Pro jų akis nepraslysta ir tas faktas, kad bendras visame pasaulyje išgarsėjusios Hadidų šeimos turtas vertinamas daugiau kaip 57 mln. JAV dolerių.

Vis dėlto pastaruoju metu sekėjai supermodelį išvysta ir nešančią naują žinią – kad ji irgi kenčia, kad fasadas yra ne kas kita kaip plieninė užtvanka prieš kylantį ašarų upelį. Pernai lapkričio mėnesį visą pasaulį apskriejo raudančios Bellos asmenukė.

„Aš myliu tave. Tavo žodžiai privertė mane jaustis ne tokią vienišą, todėl norėčiau tai paskelbti. Socialinėje žiniasklaidoje ne viskas tikra. Visi, turintys problemų, prisiminkite tai. Kartais viskas, ką turite išgirsti, yra tai, kad nesate vienas. Taigi aš tau sakau – tu ne vienas. Aš tave myliu, matau ir girdžiu“, – 47 milijonams sekėjų tuomet rašė B.Hadid.

Šarvai, deja, ją ne tik saugo, bet ir izoliuoja.

„Dažnai, kai susipažįstu su naujais žmonėmis, išgirstu: „Nemaniau, kad būsi tokia maloni. Tikėjausi piktos, baisios drakonų damos!“ Tai tiesiog nesu aš. Jei žmonės supranta, kas aš esu, jaučiuosi ne tokia vieniša“, – „Vogue“ sakė Bella.

Daugelį metų Bella net su kolegomis nedrįso kalbėti apie savo depresiją, nerimą, Laimo ligą, kurios padariniai persekioja ją nuo paauglystės. Supermodelis įsitikinusi, kad mados, pramogų pasaulyje galioja taisyklė patikti, o žmonių psichikos sveikata ar dvasinė būsena čia niekam nerūpi.

„Trejus metus, kai dirbau, kiekvieną rytą keldavausi su isterijomis, ašaromis ir visada viena. Niekam to nerodžiau. Eidavau į darbą, verkdavau per pietus savo mažame kambarėlyje, vakare eidavau į kokį nors atsitiktinį viešbutį pernakvoti, vėl verkdavau, o ryte pabudus viskas prasidėdavo iš naujo“, – pasakojo mergina.

Save Bella vadino bjauresniąja seserimi, mat buvo brunetė. Ji manė nesanti tokia šauni kaip metais vyresnė sesuo Gigi, ne tokia iškalbinga.

„Tikrai taip žmonės kalbėjo apie mane. Ir, deja, kai tau tiek daug kartų tai pasakoma, tiesiog tuo tiki. Visada savęs klausiu, kaip merginai, kuri nuolat jaučiasi nesaugi, kuri žino, kas yra nerimas, depresija, kūno, įvaizdžio, valgymo problemos, kuri nemėgsta būti liečiama, kuri jaučia didelį nerimą, pavyko įsitraukti į šį verslą? Ką aš dariau?

Tiesiog bėgant metams tapau gera aktore – užsidėjau kaukę ir atrodė, kad aš nuolat šypsausi ir esu labai stipri. Visada jaučiau, kad turiu ką įrodyti. Žmonės gali sakyti bet ką apie tai, kaip atrodau, kaip kalbu, kaip elgiuosi. Tačiau per septynerius metus niekada nepraleidau ir neatšaukiau pasirodymų, niekada nevėlavau į darbą. Niekas negali pasakyti, kad aš nedirbu“, – atviravo B.Hadid.

Isabella Khair Hadid gimė Džordžtauno ligoninėje Vašingtone. Ji nepravirko vos atmerkusi akis. Jos motina – olandų kilmės buvęs modelis Yolanda Hadid, o tėvas Mohamedas Hadidas – palestinietis, su tėvais pabėgęs į Siriją per karą 1948-aisiais. Kai Bella buvo dar kūdikis, šeima persikėlė į Beverli Hilsą, kur tėvas turėjo nekilnojamojo turto verslą.

Bellos tėvai išsiskyrė, kai jai tebuvo treji. Ji, sesuo Gigi ir jaunesnysis brolis Anwaras užaugo Santa Barbaroje. Į Malibu motina su vaikais persikėlė, kai Bella mokėsi septintoje klasėje.

Supermodelis neslepia – dėl vaikystėje patirtų traumų ji daug ko iš to laikotarpio tiesiog neprisimena ir dėl to jaučia gėdą. Tačiau jos atmintyje ryškūs prisiminimai apie jodinėjimą žirgais, ramus kaimo gyvenimas Santa Barbaroje. Motina iš vaikų reikalaudavo, kad jie kiekvieną rytą pasiklotų lovas. Būdama keturiolikos mergina įsidarbino sulčių parduotuvėje, ten gaudavo po 7 JAV dolerius už valandą.

„Tėvai čia buvo imigrantai, jie sunkiai dirbo, kad turėtume viską, ko reikia. Visuomet žinojau dolerio vertę“, – sakė ji.

Bella turėjo Betsey Johnson vintažinius ir languotus „Levi’s“ marškinius, o išleistuvių suknelę pasiskolino iš draugės. Kas antrą sekmadienį ją buvo galima sutikti vietos sendaikčių turguje.

Po pamokų mergina laiką leisdavo su draugais riedlenčių parke arba prekybos centro automobilių aikštelėje. Akis ji paryškindavo juodu pieštuku ir klausėsi Maco DeMarco.

2011-aisiais Yolanda ištekėjo už kompozitoriaus ir muzikos prodiuserio Davido Fosterio – šeima galėjo mėgautis prabangesniu gyvenimu. Tačiau po ketverių metų motina ir Davidas pasuko skirtingais keliais.

Bellos aistra buvo jodinėjimas ir fotografavimas. Ji turėjo planą: įstos į San Fransisko universitetą, taps fotografe ir su geriausia drauge Yasmin įsigis butą.

„Merginos iš Los Andželo puikavosi „Louboutin“ bateliais ir „Hermes“ krepšiais. Žinojau, kad niekada negalėčiau to paprašyti savo tėvų, o jei ir paprašyčiau, negaučiau. Kas aš tokia, kad šešiolikos galėčiau neštis „Birkin“ rankinę?“ – svarstė Bella.

Aštuntoje klasėje Bellai pradėjo reikštis įvairūs fiziniai ir psichikos sutrikimai: nerimas, išsekimas, prastas dėmesio sukaupimas, galvos ir kaulų skausmai, verksmo priepuoliai. Kai kurie jų galėjo būti Laimo ligos pasekmė, nuo to kenčia ir jos motina bei brolis.

Modeliui taip pat buvo diagnozuota babeziozė – erkių platinama raudonųjų kraujo kūnelių parazitinė infekcija, kuri kartais pasireiškia kartu su Laimo liga. Dvidešimtmetei Bellai buvo diagnozuota ir hipotirozė (skydliaukės veiklos susilpnėjimas), pradėta taikyti pakaitinė hormonų terapija.

Dar vidurinėje mokykloje pradėtas taikyti gydymas apetitą slopinančiais vaistais, manoma, pastūmėjo merginą anoreksijos link.

„Skaičiavau kalorijas pagal specialią programą, kurią šiandien vadinu velniu. Mano pietūs kartais būdavo saliero stiebas ir trys avietės“, – pasakojo dabar su maistu draugaujantis supermodelis.

Į Niujorką Bella persikėlė norėdama studijuoti fotografiją Parsonso koledže, bet tuo metu jau buvo pasirašiusi sutartį su „IMG Models“ agentūra – šio koledžo studijų krypčiai vis labiau pereinant į skaitmeninę fotografiją iš mados fotografų apie šį amatą Bella sužinojo kur kas daugiau, nei būtų išmokusi studijuodama. Mokslus ji metė.

„Fotosesijose visi iš manęs juokdavosi, nes aš nuolat visų klausinėjau apie šviesas, kodėl fotografui patiko ką nors fotografuoti ar kaip meno vadovas nusprendė, kokiu personažu aš turiu tapti.

Man atrodo, kad ir pati galėčiau būti čia vadybininkė, – esu kūrybinga, sugalvoju, kaip sušukuoti plaukus ar koks makiažas čia būtų tinkamiausias. Man patinka būti proceso dalimi.

Kartais pagalvoju, kad man patinka viskas, išskyrus pozavimą prieš kamerą!“ – atviravo Bella ir patikino svajojanti kada nors leisti savo mados žurnalą, o gal tapti stiklo pūtėja ar kriminaline psichologe.

„Bella pasiraitoja rankoves ir atlieka savo darbą, jei reikia – kartoja vėl ir vėl. Ji protinga, bendraujanti. Ji maloni visiems – ne tik man, o tai labai svarbu. Dirbau su žmonėmis, kurie man buvo mieli, bet ar tai reiškė, kad jie mieli visiems? Ne. Bella tiesiog taip žiūri į pasaulį“, – sakė mados dizaineris Michaelas Korsas, pirmą kartą modelį sutikęs 2017-aisiais.

Tiesa, tuomet mados renginio užkulisiuose ji, vilkėdama juodą suknelę ir avėdama batelius labai aukšta pakulne, pasisuko kulkšnį ir suklupo. Niekas nepadėjo jai atsikelti, bet Bella atsistojo taip aukštai iškelta galva, kad buvo verta ne vieno sceną mačiusio modelio komplimentų.

Bella prisiminė, kad pradėjusi modelio darbą nesijautė puikiai. Ji kone kasdien matė pavargusias merginas, kurios prieš pasirodymus ant mados pakylų net neturėdavo laiko pavalgyti ir pamiegoti.

„Mano glėbyje merginos verkė 4 valandą ryto, vis dar besiruošdamos pasirodymui, o 7 val. jos jau turėjo būti kitame pasirodyme. Jos buvo visiškai sunaikintos, išdegintais plaukais, nevalgiusios ir išsekusios iki tokio lygio, kad drebėdavo.

Galiausiai modeliai pradėjo kovą dėl to, koks dydis turi būti tinkamas manekenėms. Ir aš, kai prieš septynerius metus pradėjau savo modelio karjerą, netilpdavau į mados namų „Saint Laurent“ modelio dydį!

Prisimenu, stilistė kalbėjo apie mano svorį, nes negalėjau užsisegti to mini drabužio! Maniau, kad man kažkas negerai, juk niekas aplinkui nesakė: „Ne, tau viskas gerai, nesijaudink, tai tiesiog per mažas dydis.“ Jie tiesiog žiūrėdavo į tave ir šypsodavosi: „Paieškokime ko nors kito.“ Maniau, kad netinkama esu aš“, – pasakojo B.Hadid.

Keturiolikametei Bellai buvo išoperuota nosis. Tai sprendimas, kurio ji gailisi.

„Kaip būtų gerai, jei būčiau išsaugojusi savo protėvių nosį. Manau, kad būčiau susigyvenusi su ja“, – sakė supermodelis.

Bella ne kartą buvo apkaltinta, kad lankosi pas plastikos chirurgą, o jos nuotraukos lyginamos su Carlos Bruni – supermodelio ir buvusios pirmosios Prancūzijos ponios. Pakelti vokai, pakoreguotas žandikaulis, užpildytos lūpos – tiek apie save girdėjo B.Hadid. Ji visada teigė, kad tokios kalbos – netiesa.

„Žmonės mano, kad aš išsidaviau paviešinusi paauglystės laikų nuotrauką, kurioje esu putlesnė. Tačiau esu įsitikinusi, kad nė vienas iš mūsų dabar neatrodo taip, kaip atrodė būdamas trylikos. Niekada nenaudojau užpildo.

Noriu kartą ir visiems laikams padaryti galą tokioms kalboms: nesmerkiu žmonių, kurie tai daro, bet tai ne man. O tiems, kurie mano, kad man buvo pakelti vokai, išduosiu seną gerą triuką – tai veido juosta! Žmonės visada turi ką pasakyti apie kitus“, – pabrėžė Bella.

Prieš metus Bella prisipažino, kad perdegė. Jos nuotaika pasikeitė, ji nebuvo savimi. Galiausiai modelis kreipėsi pagalbos – pokalbių terapija ir vaistais gydėsi Tenesyje. Ji prisipažino – tai pakeitė jos gyvenimą, numalšino depresiją, ašaras, o profesiniai reikalavimai pasidarė lengviau pakeliami.

Terapiją Bella vadina didžiausia dovana, kurią sau yra įteikusi.

„Taip ilgai nežinojau, dėl ko verkiu. Internete yra daugybė žmonių, kurie mano, kad gyvenu nuostabų gyvenimą. Taigi kaip aš galiu skųstis? Visada jaučiau, kad neturiu tokios teisės, o tai reiškė, jog neturiu ir teisės kreiptis pagalbos. Tai buvo mano didžiausia problema“, – atviravo supermodelis.

Sesuo Gigi – logiškoji Bellos pusė – stengėsi palaikyti jaunėlę visur ir visada.

„Tai visada kelionė su mylimais žmonėmis. Mums visiems tapo lengviau, kai supratome, kad kitas nebūtinai geriau žino, ko mums reikia ar ko mes norime. Bellą veda jos širdis, ir man tai be galo gražu. Daugelis žmonių, tarp jų ir aš, apsistatome sienomis, kai jaučiamės pažeidžiami. Man atrodo, kad Bella to nedaro arba ji vienu metu deda tik vieną tos sienos plytą.

Štai per mados pristatymų maratoną ji kiekvieną dieną praleidžia užkulisiuose, bendrauja su gerbėjais su didžiule energija ir meile, net jei jaučiasi perdegusi. O mes visi esame zombiai. Kadangi žinau, kokios kovos verda jos viduje, tai yra Bellos magija“, – apie seserį kalbėjo Gigi.

Be vaistų, psichoterapijos, krioterapijos (gydymo šalčiu), hiperbarinės deguonies terapijos, vitaminų injekcijų, raumenų testavimo, meditacijų, Bellai nesvetima ir religija. Nors jos šeima ir nebuvo religinga, ji augo apsupta draugų ir krikštatėvių žydų tradicijų, be to, domisi islamu – savo tėvo tikėjimu.

„Esu labai dvasinga ir matau ryšį su kiekviena religija. Žmonės mano, kad jų kelias visada yra teisingiausias, o man atrodo, kad negali būti tavo ir mano Dievo, – tiesiog kviečiu visus, kurie nori būti šalia manęs“, – sakė ji.

Praėjusiais metais Bella jautėsi geriau, bet rugsėjį, per patį mados renginių įkarštį, palūžo. Ji pabudo ir ėmė raudoti pirmąjį Niujorko mados savaitės rytą. Pastaruosius septynerius metus modelis dirbo 350 dienų per metus, o tądien ji turėjo pasirodyti ant podiumo demonstruodama net aštuonis aprangos komplektus trijuose pasirodymuose. Tada pirmą kartą per savo karjerą Bella atsisakė lipti ant podiumo.

Žmonės ir vėl turėjo apie ką kalbėti. Ji ištrynė savo instagramo paskyrą. Jauna moteris įsitikinusi: ji neturėjo kito pasirinkimo.

Kelias dienas praleidusi savo bute Bella išvyko į fermą Pensilvanijoje. Pabudusi pasigamino kokteilį, rašė dienoraštį, jodinėjo, pietavo su motina, aplankė seserį ir dukterėčią.

„Kai esi priversta būti tobula kiekvieną dieną, kiekvienoje nuotraukoje, pradedi žiūrėti į save ir matyti tą tobulumą, o tai tiesiog neįmanoma. Tas atostogų mėnuo man buvo be galo naudingas.

Dabar viskas, ką darau asmeniniame gyvenime, yra tam, kad įsitikinčiau: mano psichika vis dar laiko galvą virš vandens. Mada gali tave iškelti arba sulaužyti. Čia kasdien turi sąmoningai stengtis, kad tavęs nepalaužtų. Meilėje visada yra šiek tiek sielvarto“, – samprotavo B.Hadid.

Jei jau prakalbome apie meilę – šiandien Bella yra laiminga aštuoneriais metais vyresnio muzikos ir vaidybinių filmų prodiuserio Marco Kalmano mylimoji. Apie savo santykius pora paskelbė pernai liepą instagrame. Jie savo santykių stengiasi nedemonstruoti, tad gerbėjai vėl apie juos išgirdo tik per Valentino dieną – mylimieji pasidalijo keliomis nuotraukomis.

M.Kalmanas – su ryškiausiomis žvaigždėmis jau kurį laiką dirbantis meno vadovas. Kovo pradžioje, po Bellos mados savaitės renginių, pora buvo pastebėta laiką leidžianti Paryžiuje. Juodu buvo susikabinę už rankų.

Parengė Laura Bulvydė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.