Mirė japonų dizaineris Issey Miyake

Būdamas 84-erių mirė japonų dizaineris Issey Miyake.

  Issey Miyake 2009-aisiais.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
  Issey Miyake 2009-aisiais.<br> Scanpix/Reuters nuotr.
 Issey Miyake 2009-aisiais.<br>  Scanpix/Reuters nuotr.
 Issey Miyake 2009-aisiais.<br>  Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 9, 2022, 1:01 PM, atnaujinta Aug 9, 2022, 1:05 PM

„Jis mirė rugpjūčio 5-osios vakarą“, – teigė savo vardo nepanorusi atskleisti jo biuro Tokijuje darbuotoja. Paaiškėjo, kad dizaineris pralaimėjo kovą su kepenų vėžiu.

Dizaineris garsėjo drąsiu stiliumi, originaliais laikrodžiais ir išskirtiniais kvepalais. Per ilgus darbo metus jis sukūrė tikrą mados imperiją. Ikininis Steve'o Jobso megztinis aukštu kaklu buvo būtent I.Miyake kūrinys.

Kūrėjas gimė 1938 metais Hirošimoje ir buvo septynerių metų, kai ant miesto buvo numesta atominė bomba, jis tuo metu buvo klasėje. Tačiau nenoriai kalbėdavo apie šį įvykį, nes nenorėjo, kad ji prisimintų kaip dizainerį, kuris išgyveno atominės bambos antskrydį.

Septintajame dešimtmetyje kūrėjas persikėlė į Paryžių, kur dirbo su dizaineriais Guy Laroche ir Hubertu de Givenchy. Po dešimtmečio pakelė sparnus į Niujorką, tačiau neilgam. Pagyvenęs svajonių šalyje jis grįžo į Japoniją ir Tokijuje atidarė savo dizaino studiją.

Jau devintajame dešimtmetyje jis buvo vienas garsiausių pasaulio dizainerių. Jis yra sukūręs kostiumus ir Lietuvos sporto delegacijai Barselonos olimpinėse žaidynėse 1992-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.