Paaiškėjo nežinomi faktai apie Kornvalio kunigaikščio Charleso žmoną Camillą

Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis, Kornvalio kunigaikštis Charlesas (73 m.) su savo būsimąja žmona Camilla (75 m.) susipažino 1970-aisiais. Bet susituokė tik po 35 metų. Kas žinoma apie būsimojo karaliaus žmoną?

Paaiškėjo nežinomi faktai apie Kornvalio kunigaikščio Charleso žmoną Camillą.<br>lrytas.lt koliažas.
Paaiškėjo nežinomi faktai apie Kornvalio kunigaikščio Charleso žmoną Camillą.<br>lrytas.lt koliažas.
 Camilla myli šunis.<br> Scanpix nuotr.
 Camilla myli šunis.<br> Scanpix nuotr.
 Camilla.<br> Scanpix nuotr.
 Camilla.<br> Scanpix nuotr.
 Camilla ir Charlesas.<br> Scanpix nuotr.
 Camilla ir Charlesas.<br> Scanpix nuotr.
Camilla su vyru Charlesu ir sūnumi Tomu bei dukra Laura 2014-aisiais.<br> Scanpix nuotr.
Camilla su vyru Charlesu ir sūnumi Tomu bei dukra Laura 2014-aisiais.<br> Scanpix nuotr.
 Camilla.<br> Scanpix nuotr.
 Camilla.<br> Scanpix nuotr.
 Charlesas ir Camilla.<br> Scanpix nuotr.
 Charlesas ir Camilla.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 10:39 AM

75 Liepos 17-ąją Kornvalio kunigaikštienė Camilla paminėjo 75-ąjį gimtadienį.

1 Dieną tik dviese išgertas puodelis arbatos – daug karališkųjų pareigų turinčios poros santuokos paslaptis. Šiam ritualui Kornvalio kunigaikščiai visada atranda laiko. Vakarais princas Charlesas geria džino su toniku kokteilį, Camilla – raudonąjį vyną.

1970 L egenda byloja, kad Camilla per polo turnyrą 1970-aisiais Charlesui pasakė: „Mano prosenelė Alice buvo tavo prosenelio meilužė. O kaip bus su mumis?“ Bent jau taip skamba Camillai priskiriami žodžiai. Alice Frederica Keppel buvo ilgametė Didžiosios Britanijos karaliaus Eduardo VII meilužė.

2 Kaip ir Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II, Kornvalio kunigaikštienė Camilla myli šunis. Ji – šunų labdaros organizacijos „Medical Detection Dogs“ rėmėja. Kornvalio kunigaikštienė ne kartą lankėsi gyvūnų prieglaudose.

2011-aisiais Camilla priglaudė Džeko Raselo terjero kalaitę vardu Beth. Po metų savo augintinei parvežė draugę – tos pačios veislės kalaitę Bluebell.

Kornvalio kunigaikščiai Charlesas ir Camilla savo 15-ųjų vestuvių metinių proga į britų karališkosios šeimos „Instagram“ paskyrą įkėlė mielą nuotrauką su savo augintiniais Beth ir Bluebell.

100 Kornvalio kunigaikštienė, daugiau nei 100 labdaros organizacijų rėmėja, padeda prievartavimo, seksualinio priekabiavimo ir buitinio smurto aukoms. Princo Charleso žmona dažnai lydi vyrą į jo oficialius renginius.

Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis 2021-aisiais dalyvavo 385 susitikimuose, iki koronaviruso pandemijos 2019-aisiais – 521. Bet Kornvalio kunigaikštienė vis daugiau pareigų perima viena, ji laikoma labai darbščia.

Pasiturinčio karininko ir verslininko duktė Camilla Rosemary Shand lankė mergaičių internatą Šveicarijoje ir studijavo prancūzų literatūrą Paryžiuje.

C.R.Shand dirbo sekretore įvairiose istoriniame Londono Vestendo rajone įsikūrusiose bendrovėse, dekoravimo bendrovės „Sibyl Colefax and John Fowler“ registratore.

5 Tiek anūkų turi Kornvalio kunigaikštienė.

1973-iaisiais princas Charlesas su karine misija išvyko į užsienį, bet iki to laiko Camillai nepasipiršo.

Ji dar tais pačiais metais ištekėjo už Didžiosios Britanijos armijos karininko, septyneriais metais vyresnio Andrew Parkerio-Bowleso. Su juo susilaukė sūnaus Tomo Parkerio (47 m.) ir dukters Lauros (44 m.).

Septynių kulinarinių knygų autoriaus, dabar gerai žinomo maisto žurnalisto ir kritiko Tomo krikštatėvis – dabartinis jo motinos vyras princas Charlesas. Camillos sūnus išsiskyręs, turi du vaikus.

Kornvalio kunigaikštienės duktė, meno kuratore dirbanti Laura Lopes, turi tris vaikus.

Su anūkais Kornvalio kunigaikštienė mėgsta susirašinėti SMS žinutėmis.

„Labai malonu, kai jie parašo. Mes mokomės iš jaunų žmonių, o jie – iš mūsų. Taip buvo visada.

Viena anūkių mokosi mokykloje, esančioje netoli mano namų. Kai jos tėvai išvykę, mielai ją pasiimu ir parvežu namo.

Pastebiu, kad paauglės anūkės jau domisi drabužiais ir kosmetika.

Bet mane baugina, kai pamatau jas juokingos spalvos plaukais ar pradurtomis ausimis. Jos stengiasi mane įkalbėti, kad ir aš tai padaryčiau ir nešiočiau auskarus. Bet to jokiu būdu nedarau!“ – sakė Camilla viename interviu.

17 Nuo 2005 m. Kornvalio kunigaikštienė beveik kasdien avi klasikinius dviejų spalvų „Chanel“ batelius. Taigi jau 17 metų! Jų turi tikrai ne vieną porą, nes šių batelių nebėra prekyboje.

8 Nuo 2003 m. Londone Kornvalio kunigaikštienės adresas – „Clarence House“, Cleveland Row 8. Pora mėgsta leisti laiką ir Glosteršyro (Anglijos grafystė) Haigrouvo rezidencijos sode ar keliauja į kitas gyvenamąsias vietas Škotijoje ir Velse.

Kornvalio kunigaikštienė dar turi „Ray Mill House“ rezidenciją prie Haigrouvo, kurioje gyveno po skyrybų su A.Parkeriu- Bowlesu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.