Nesužvaigždėjusi futbolo žvaigždė: J. Kloppas atskleidė, kam išleidžia turtus ir kaip leidžia laisvalaikį

Buvęs futbolininkas, dabar Anglijos klubo „Liverpool“ treneris Jürgenas Kloppas (55 m.) nesužvaigždėjo. Jis mielai dalija savo turtus artimiesiems, vengia viešumos, o laisvalaikį ramiai leidžia vilose Zilte ir Maljorkoje.

 Jürgenas Kloppas.<br>Scanpix nuotr.
 Jürgenas Kloppas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-11 10:21

Siekti čempiono titulų – vokiečio J.Kloppo aistra. Savo laimėjimų kolekciją futbolo treneris jau sukaupė. Kad už tai uždirbo ir milijonus – malonus gretutinis sėkmės rezultatas.

J.Kloppas – turtingas žmogus, bet galėtų dėl savo išskirtinio statuso uždirbti daug daugiau. Tačiau tik tuomet, jei jis, kaip buvusi žaliosios vejos žvaigždė britas Davidas Beckhamas (47 m.), turėtų ne tokius aukštus moralės standartus ir priimtų šlamančiuosius iš prieštaringos reputacijos naftos šeichų.

Kai devintojo dešimtmečio pabaigoje J.Kloppas susipažino su savo pirmąja žmona Sabine (54 m.), dabar tapusia Žaliųjų partijos politike, jis, Frankfurto „Eintracht“ jaunimo treneris, per mėnesį uždirbo 220 Vokietijos markių. Dar prisidurdavo nedidelį atlyginimą kaip mėgėjų futbolo komandos žaidėjas.

Dabar J.Kloppas, „Liverpool“ treneris, per metus gauna 9 mln. eurų. Pratęsdamas sutartį iki 2026-ųjų atsisakė atlyginimo padidinimo 2,3 mln. eurų ir šią sumą perdavė savo abiem asistentams.

J.Kloppo sąskaitą kasmet papildo milijonai eurų iš reklaminių sutarčių. Nuo 2021-ųjų treneris yra automobilių gamintojo „Opel“ ambasadorius, nuo 2015-ųjų reklamuoja DVAG („Deutsche Vermogensberatung“ – „Vokiečių turto konsultantai“).

Treneris ne tik savo tėvynėje, bet ir Didžiojoje Britanijoje populiarina alų „Erdinger Weissbier“.

J.Kloppas galėtų uždirbti daug daugiau, bet jo vadybininkas Marcas Kosicke kruopščiai atrenka partnerius. Viena vertus, kad nepakenktų J.Kloppo įvaizdžiui, kita vertus, kad treneris turėtų ir laisvo laiko.

Futbolo treneris turi pakankamai turto, kad sau ir savo šeimai užtikrintų nerūpestingą prabangų gyvenimą. Bet J.Kloppas nenori, kad artimieji, nepaisant jo uždirbtų milijonų, būtų pasipūtę.

Buvusio futbolininko, „Liverpool“ klubo trenerio laimės paslaptis glūdi pasakiškai gražiame Švarcvalde. Čia prabėgo jo nerūpestinga vaikystė ir ten Jürgenas išmoko, kad sunkus darbas atneša sėkmę.

Devintojo dešimtmečio pabaigoje žaisdamas Frankfurto „Eintracht“ mėgėjų gretose, susipažino su savo pirmąja žmona Sabine. Pora neturėjo pinigų, bet abu juos siejo meilė futbolui. Ji – Frankfurto „Eintracht“ komandos aistruolė.

1988 m. Jürgenas ir Sabine susilaukė sūnaus Marco (33 m.). Paskui susituokė. Poros vestuvių nuotraukos buvo padarytos vienoje iš futbolo aikščių.

Kai J.Kloppas pradėjo treniruoti „Mainz“ futbolo klubą, santuoka subyrėjo.

Vienoje miesto kavinių per draugus J.Kloppas susipažino su vaikų knygų autore Ulla (58 m.), kuri turėjo sūnų Dennisą (36 m.). Pora susituokė 2005-aisiais. Antrosios trenerio vestuvės įvyko Zilto paplūdimyje.

Ši Vokietijos sala, esanti Šiaurės jūroje ir itin pamėgta įžymybių, tapo išsvajota Jürgeno ir Ullos vieta. Kampeno pajūrio kurorte treneris turi šiaudiniu stogu dengtą vilą.

Į Šiaurės jūros salą treneris su žmona Ulla skrenda, kai tik turi laisvo laiko. Privačiu lėktuvu 749 km skrydis iš Zilto salos Vesterlando savivaldybės iki Liverpulio Johno Lennono tarptautinio oro uosto trunka 80 minučių.

J.Kloppo darbo vietoje – Liverpulyje – normalus socialinis gyvenimas sunkiai įmanomas. Jį viename interviu treneris apibūdino taip: „Po pusryčių vykstu į treniruotės aikštelę ir prieš 20 val. grįžtu namo. Vakarienę atsivežu iš klubo virtuvės arba paruošia Ulla.“

Kai pora nori praleisti laiką ne namuose, dėl J.Kloppo statuso Liverpulyje tai beveik neįmanoma.

„Supratau, kad negaliu pasirodyti airiškoje aludėje. Man gaila Ullos. Ji mielai bendrauja su žmonėmis, negalime nueiti į kiną ir po to suvalgyti sušių ar išgerti alaus“, – sakė J.Kloppas.

Visiškai kitaip J.Kloppas jaučiasi Zilte. Žinoma, ir ten futbolo treneris atpažįstamas. Bet šioje Šiaurės jūros saloje tiek daug įžymybių, kad su jų gausa restoranų, užeigų savininkai susitaikė ir apriboja svečius nuo pašalinių akių.

Šiaurės jūros saloje J.Kloppas su žmona Ulla leidžiasi į išvykas dviračiais ir ilgus pasivaikščiojimus paplūdimiu. Retsykiais treneris užsuka į aukštuomenės šventes. Bet dažniausiai „Liverpool“ treneris mėgaujasi ramybe, kad galėtų pailsėti nuo įtampa paženklinto futbolo verslo.

Treneriui svarbus darnūs šeimos santykiai ir teisingumas. J.Kloppas nedaro jokio skirtumo tarp posūnio Denniso ir savo biologinio sūnaus Marco. Abu, kaip ir savo sutuoktinę, aprūpino nekilnojamuoju turtu.

Tikra prabanga treneriui – galimybė dalytis su kitais. Atostogoms savo šeimą kviečia, pavyzdžiui, į Ibisos salą, už 3 tūkst. eurų per dieną išnuomoja jachtą.

Maljorkoje treneris už 3,9 mln. eurų įsigijo prabangią vilą iš Rolfo Knie (72 m.) ir jo žmonos Anabelos Lorador-Rodriguez. Įdomi šio statinio istorija.

Šveicarijos cirko direktoriaus Franco Knie (67 m.) pusbrolis, buvęs klounas Rolfas – menininkas. Jis 1999-aisiais Maljorkoje pastatė vilą, kad čia galėtų kurti ir eksponuoti savo meno kūrinius.

Vila ir jos valdose esantis sodas panašūs į muziejų. Visur paveikslai ir skulptūros, tarp jų – tigrai, drambliai, liūtai. Visa tai susiję su cirku.

Baseinas išklotas ispanų dailininko Salvadoro Dali piešiniais išdabintomis keraminėmis plytelėmis, aplinka primena jūros gamtovaizdį. Per baseiną nutiestas grakštus medinis tiltelis. Šalia jo esantį medinį paviljoną sukūrė statybininkas iš Tailando.

2019-aisiais R.Knie nutarė vilą parduoti. Savotišku statiniu, nors iš jo atsiveria puikūs vaizdai, niekas nesusidomėjo. Tol, kol į jį nukrypo J.Kloppo žvilgsnis.

Meile menui J.Kloppą užkrėtė jo sesuo Isolde Klopp-Reich (60 m.). Ji – tapytoja, savo darbus eksponuoja galerijose.

Maljorkos vila, kaip ir namas Zilte, – darnios Kloppų šeimos susitikimo vieta. Visi atvyksta čionai pasisemti naujų jėgų savo darbams.

Laikraštis „Mallorca Zeitung“ pranešė, kad naują vilą Saulės saloje rudenį treneris ketina pertvarkyti. Planuojamas miniatiūrinis kaimas Kloppų šeimai su teniso aikštynu. Tai, kaip ir futbolas, mėgstamiausias šeimos sportas.

Niekas iš J.Kloppo šeimos narių nesinaudoja turtu, sukrautu iš sėkmingo trenerio darbo. Jo antroji sesuo Stefanie (62 m.) turi senelių priežiūros bendrovę, sūnus Marcas Kloppas buvo profesionalus futbolininkas, o dabar – sėkmės lydimas verslininkas.

Posūnis Dennisas turi agentūrą, kuri prekiauja vertybiniais popieriais, jis prižiūri ir svarbius statybos projektus. Dennisas gyvena senojoje Kloppų šeimos gimtinėje Maince.

Dennisui, senovinių automobilių mėgėjui, J.Kloppas parūpino 1971-ųjų „Opel GT“. Posūnis – automobilių markių testavimo aistruolis.

Pats J.Kloppas turi du automobilius – prabangųjį „Bentley Continental GT“ ir „Opel Insignia“ (37 tūkst. eurų).

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.