Į Lietuvą atvyksta kone žymiausias pasaulio motyvatorius Nickas Vujicicas

Naujausių psichologinių tyrimų duomenimis, visos pastarojo meto krizės – pandemija, karas, pabėgėliai, elektros kainų šuolis – smarkiai paveikė žmonių psichinę sveikatą, padaugėjo depresija sergančių žmonių. Kaip visa tai priimti, išgyventi ir apsaugoti save bei savo šeimos narius nuo negatyvių emocijų, šiandien rimtai svarsto ne vienas žmogus.

N.Vujicicas.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
N.Vujicicas.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 12, 2022, 1:49 PM

Pasak sveikatos specialistų, patiriant nuolatinę įtampą, ypač svarbu ieškoti būdų nusiraminti, motyvuoti ir įkvėpti save siekti naujų tikslų. Vienas geriausių ir rekomenduojamų būdų – įkvėpimo semtis iš stiprių, charizmatiškų asmenybių arba patyrusių motyvatorių, tokių kaip Nickas Vujicicas, kuris gimė be rankų ir kojų, tačiau, nepaisant fizinės negalios, jo vidinė energija ir drąsa į motyvacinius renginius, kuriuose jis dalyvauja, visame pasaulyje pritraukia minias žmonių.

Pagrindinė Nicko Vujicico žinia pasauliui – jei negali rasti stebuklo išorėje, pats juo būk. „Kiekvienas gali būti laimingas ir sėkmės lydimas, nesvarbu, fizinės galimybės ir išvaizda. Kiekvienas yra gražus toks, kokį jį Dievas sukūrė. Mes esame daug daugiau nei mūsų išvaizda, tereikia dėkoti už tai, ką turime. Tik besąlyginis tikėjimas ir viltis gali visas „sienas“ paversti durimis į laimę.“

Šios be galo stiprios ir valingos asmenybės užsispyrimas ir noras gyventi visavertį gyvenimą jau įkvėpė daugiau nei 6,5 milijono žmonių 65 šalyse. Gera žinia, kad kitų metų kovą Vujicicas jau antrą kartą lankysis Lietuvoje šeštą kartą organizuojamoje „Moters Vizija“ konferencijoje.

Konferencijos vadovė Sandra Jakštaitė džiaugėsi, kad šiais sudėtingais laikais į Lietuvą atvyksta tokia stipri asmenybė. „Tikiu, kad jo asmeninis pavyzdys ir geležinė valia įkvėps mūsų žmones bet kokiose situacijoje įžvelgti šviesą ir pozityvius dalykus. Būtent Nicko Vujicico istorija rodo, kad žmogaus galimybės beribės – jei tik tiki savimi ir dedi visas pastangas, gali pasiekti savo tikslus.“

N.Vujicicas dirba ne tik su paprastais žmonėmis, įkvėpimo iš jo sėmėsi net 19 šalių prezidentai. Jo naudojamos motyvacijos metodikos inspiruoja žmones kurti, mėgautis gyvenimu ir, nepaisant išorės dirgiklių, siekti užsibrėžtų tikslų. Neturėdamas rankų ir kojų, jis sugebėjo sukurti sėkmingą mokymų programą, parašyti ne vieną geriausiai parduodamą knygą. Tie, kurie ne tik skaitė jo knygas, peržiūrėjo visus vaizdo siužetus, bet ir klausėsi jo gyvai, sako, kad Nickas iš esmės sukrečia, įkvepia ir pažadina veikti.

Tradiciškai kovo 8-ąją organizuojamas renginys šįsyk skirtas ne tik moterims, bet ir vyrams.

Nors anksčiau „Moters vizija“ konferencija buvo orientuota į moteris, šiandien, atsižvelgiant į tai, kad pastarieji keleri metai visiems buvo itin sudėtingi, konferencijos turinys ir tikslai gerokai išsiplėtė. Naujausias organizatorių tikslas – pagerinti ne tik moterų, bet ir vyrų emocinę būseną, suteikti stiprybės ir vidinės jėgos bei drąsos gyventi visavertį gyvenimą, įkvėpti tikėjimo ateitimi ir, žinoma, parodyti, kad net ir iš pačių sudėtingiausių situacijų galima rasti išeitį, jos gali būti netgi naudingos.

„Organizuodami šią konferenciją pirmiausia išanalizavome ne vieną sveikatos specialistų atliktą tyrimą apie dabartinę žmonių psichologinę sveikatą. Atsižvelgdami į rezultatus, išsikėlėme naujus tikslus. Siekiame, kad konferencijoje dalyvaujantys žmonės išmoktų ir gautų įrankius bei metodikas, kaip įveikti net didžiausius sunkumus, pakeistų požiūrį į gyvenimą ir leistų labiau juo mėgautis, rasti įkvėpimo kasdieniuose darbuose. Taip pat norime parodyti, kaip nemalonius gyvenimo pokyčius paversti galimybėmis, išmokyti valdyti savo emocijas ir protą. Planuojama, kad tai bus didžiausia motyvacinė konferencija Baltijos šalyse“, – planais dalijosi konferencijos vadovė Sandra Jakštaitė.

Jau kitų metų kovą „Žalgirio“ arenoje vyksiančioje konferencijoje pranešimus skaitys verslo, meno ir mokslo atstovai, tarp kurių bus ir anksčiau minėtas žymiausias šių laikų motyvatorius Nickas Vujicicas, pasaulyje garsus atletas Markas Beaumontas, kuris per 78 dienas ir 14 valandų dviračiu apvažiavo pasaulį ir įveikė iššūkį „Aplink pasaulį per 80 dienų“ bei tapo Gineso rekordininku. Siekdamas pasaulio rekordo jis iš esmės praplėtė žmogaus galimybių ribas ir padarė tai, kas atrodė antgamtiška.

Taip pat konferencijoje dalyvaus ir žinomas Lietuvos verslininkas bei investuotojas, patenkantis į turtingiausių mūsų šalies žmonių sąrašą, – Ilja Laursas, žinoma dainininkė, filmų įgarsintoja, laidų vedėja Inga Valinskienė, Lietuvos televizijos laidų vedėja, visuomenės veikėja, keramikė, dailininkė Nomeda Marčėnaitė bei Jeremy Schwartzas – buvęs „L’Oreal“, „Pandora“, „McKinsey“, „The Body Shop“ generalinis direktorius, „Coca Cola Zero“ išradėjas, padėjęs šiems prekiniams ženklams pasiekti stulbinamos milijardinės sėkmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.