Shakiros ir G. Pique skyrybos virto karu: dainose – aštrūs pareiškimai, o nauja mylimoji įbauginta

„Laukiu, kol mano krūtinėje užgis skylė“, – prisipažįsta muzikos garsenybė Shakira. Taip dainininkė iš Kolumbijos apibūdina savo būseną po labai audringų skyrybų su futbolo žvaigžde katalonu Gerard’u Pique.

Į triukšmingas skyrybas Ispanijoje įsitraukę Shakira ir G.Pique šiuo metu nesutaria, su kuriuo augs jųdviejų sūnūs – 9-erių Milanas ir 7-erių Sasha.<br>Scanpix/ REUTERS nuotr.
Į triukšmingas skyrybas Ispanijoje įsitraukę Shakira ir G.Pique šiuo metu nesutaria, su kuriuo augs jųdviejų sūnūs – 9-erių Milanas ir 7-erių Sasha.<br>Scanpix/ REUTERS nuotr.
Nuo 2008 metų „Barcelona“ klubui atstovavęs katalonas G.Pique užsitarnavo vietą tarptautinio futbolo elite – jis su Ispanijos nacionaline rinktine tapo Europos ir pasaulio čempionu. Tuo metu naujose savo dainose kolumbietė Shakira kalba apie savo jausmus šiuo jai nepaprastai sunkiu gyvenimo tarpsniu.<br>Scanpix/ REUTERS nuotr.
Nuo 2008 metų „Barcelona“ klubui atstovavęs katalonas G.Pique užsitarnavo vietą tarptautinio futbolo elite – jis su Ispanijos nacionaline rinktine tapo Europos ir pasaulio čempionu. Tuo metu naujose savo dainose kolumbietė Shakira kalba apie savo jausmus šiuo jai nepaprastai sunkiu gyvenimo tarpsniu.<br>Scanpix/ REUTERS nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai LR, Ispanija

Nov 12, 2022, 2:44 PM, atnaujinta Nov 12, 2022, 2:56 PM

Skylė 45-erių Shakiros krūtinėje iš tikro atsiveria jos naujos dainos „Monotonia“ vaizdo klipe. Šis kūrinys vos per kelias valandas tapo hitu, o pirmą parą iš viso sulaukė 20 milijonų perklausų.

Dainos klipe Shakirai išmušama širdis ir ant jos, nukritusios ant žemės, užmina lakuotas vyriškio batas.

Čia iškart galima įžvelgti, kam skirta ši žinia, – 35-erių G.Pique, kuris lapkričio 5-ąją sužaidė paskutines, 397-ąsias, savo rungtynes „Barcelona“ klube ir baigė 18 metų trukusią profesionalo karjerą.

Garsiausia Ispanijoje pora susipažino 2010-aisiais pasaulio futbolo čempionato metu Pietų Afrikos Respublikoje, kur G.Pique atstovavo Ispanijos rinktinei, o Shakira atliko specialiai šioms pirmenybėms sukurtą dainą „Waka Waka“.

„Buvau pradėjusi manyti, kad Dievo nėra. Tačiau staiga pasirodė Gerard’as, ir patekėjo saulė“, – tokiais žodžiais apie susitikimą su G.Pique tuomet pasakojo scenos žvaigždė.

Dainininkės ir futbolininko meilė buvo iš pirmo žvilgsnio, apie jų romantiškus santykius nuolat kalbėjo žiniasklaida. Abi žvaigždės gimusios tą pačią dieną, tačiau Shakira 10 metų vyresnė už G.Pique.

Po 12 metų draugystės, kurios metu pora susilaukė dviejų atžalų – dabar 9-erių Milano ir 7-erių Sashos – žvaigždžių keliai išsiskyrė.

Viešumoje – jau su kita

Anot garsenybėms artimų šaltinių, šeima iširo jau sausio mėnesį po nenusisekusios Kalėdų kelionės.

Shakira iš pradžių stengėsi nuslėpti šį faktą nuo viešumos ir apsaugoti šeimos ramybę, bet G.Pique interesai buvo priešingi.

Vyras visiškai nenorėjo slėpti naujienų – mat jo gyvenime jau nuo 2021-ųjų rudens buvo atsiradusi kita moteris. Nauja G.Pique išrinktoji, kurią jis dabar yra įsimylėjęs, artimųjų žodžiais, lyg paauglė – 23 metų Clara Chia.

Su šia buvusia naktinio baro padavėja G.Pique troško kuo greičiau pasirodyti viešumoje.

Žinia apie G.Pique ir Shakiros skyrybas į viešumą iškilo birželį, o netrukus po to futbolininkas Barselonos gatvėmis jau žingsniavo su nauja mylimąja.

Strėlės buvusiam vyrui

Nuo tada tarp kartu buvusių žvaigždžių vyksta atviras karas. Shakira kaip strėles vieną po kitos į G.Pique laido savo dainas, kurių žodžių reikšmę jau atmintinai žino net ir pradinukai.

Karas vyksta ir dėl vaikų. Mama nori išsivežti savo atžalas į Majamį, o tėvas pageidauja, kad jo sūnūs pasiliktų gyventi Barselonoje.

Balandžio mėnesį, dar prieš naujienai apie skyrybas iškylant į viešumą, Shakiros kūrinys „Te felicito“ („Sveikinu tave“) jau tiesiai šviesiai buvo skirtas neištikimam vyrui. Tačiau tuomet jos gerbėjai to dar nesuprato.

Dainoje atlikėja kreipiasi į vyrą, sveikindama jį su tuo, kad jis puikiai vaidina.

„Kad papildyčiau tave, aš suskilau į gabalus, man sakė, kad tu netikras, tačiau aš jų neklausiau, sveikinu tave, tu puikiai vaidini, būk ir toliau savo vaidmenyje, šitoks šou tau tinka“, – dabar Shakiros žodžiai interpretuojami jau skyrybų šviesoje.

Naujasis hitas „Monotonia“ – dar tiesmukiškesnis. Tekste Shakira kaltina G.Pique narcisizmu ir priduria, kad tai nei vieno, nei kito, o monotonijos kaltė. Kolumbietė dainoje prisipažįsta vis dar mylinti buvusį vyrą, bet dar labiau mylinti save.

Šis kūrinys tarp Shakiros gerbėjų vasaros pabaigoje sukėlė milžinišką smalsumo bangą, nes dar nemažai laiko iki jo paviešinimo dainininkė socialiniuose tinkluose be jokių paaiškinimų publikavo teksto nuotrupas, iš kurių buvo nesunku suprasti jos jausmus futbolininko ir skyrybų atžvilgiu.

Ne veltui „Monotonia“ jau vadinama Shakiros kerštu buvusiam vyrui.

Ištverti padėjo muzika

Kolumbietė tvirtina, kad muzika jai dar sykį išgelbėjo gyvenimą.

„Vieną tamsiausių mano gyvenimo valandų muzika man davė šviesą“, – sakė Shakira pirmame po skyrybų viešame interviu mados žurnalui „Elle“.

Pasak dainininkės, muzika yra stebuklas, galintis išgelbėti žmones. „Muzikos kūrimas man atstoja ėjimą pas psichiatrą“, – teigė Shakira ir pridūrė, kad tai dar yra ir daug pigiau.

„Esu iš tų moterų, kurios svajoja apie amžiną meilę ir neišskiriamą šeimą. Todėl man ši pabaiga itin skaudi.

Kai sudužo mūsų meilė, daugybę dienų jaučiausi be jėgų, norėjau tiktai gulėti apsikabinusi savo vaikus.

Bet turėjau rasti jėgų atsikelti ir įrašyti dainą“, – kalbėjo Shakira.

Muzika dainininkei tomis sunkiomis dienomis buvo kaip gelbėjimosi ratas, kai ji jau jautėsi skęstanti.

„Buvo dienų, kai turėjau tiesiog susirinkti savo kūno dalis nuo grindų. Tomis dienomis, kai jausdavausi kaip be kojų, rašydavau dainas ir pasijusdavau stipresnė. Muzika man kaip vitaminai“, – atviravo scenos žvaigždė.

Galbūt kitos Shakiros dainos eilutėse skambės jau išpopuliarėję žodžiai „tamsiausiomis mano gyvenimo valandomis muzika man davė šviesą“.

Karjerą paaukojo šeimai

Ne tiktai Shakiros, bet ir G.Pique gerbėjai žavisi kolumbietės drąsa ir stiprybe.

Ispanijos žiniasklaidoje mirga gausybė pagyrimų dainininkei už jos atvirumą ir sugebėjimą valdyti sunkią situaciją. „Elle“ žurnalui moteris atskleidė savo gyvenimo su G.Pique subtilybes.

„Viską, ką turėjau, aš sudėjau į šią šeimą. Iki tol gyvenau kaip klajoklė, dirbau ir apsistodavau įvairiose pasaulio šalyse.

Turėjau ir savo socialinį projektą – steigiau Kolumbijoje mokyklas. Pirmaisiais Milano gyvenimo metais vežiojausi jį visur su savimi. Bet kai sūnus pradėjo eiti į mokyklą, supratau, kad klajokliškam gyvenimui atėjo galas. Gerard’as norėjo žaisti futbolą ir laimėti taures. Nustūmiau karjerą į antrą planą ir persikėliau gyventi į Ispaniją. Taip pasielgiau iš meilės“, – sakė dainininkė.

Kad Shakira paaukojo karjerą dėl šeiminio gyvenimo, byloja faktas, jog nuo 2017 metų atlikėja nebuvo išleidusi jokio albumo.

Neseniai naujas jos albumas po penkerių metų pertraukos išvydo dienos šviesą.

Prašo palikti ramybėje

Shakira tvirtina, kad jai dabar svarbiausia yra jos vaikai, – mama trokšta matyti juos pasiekusius savo tikslus.

Labiausiai dainininkę dabar jaudina ramybės jos vaikams neduodantys paparacai: pasak Shakiros, kiekvieną detalę gaudantys sensacijų medžiotojai gyvena gatvėje priešais jos namus 24 valandas per parą.

„Bandau apsaugoti savo vaikus nuo internete sklandančios įvairiausios informacijos, kuri nė iš tolo neatspindi realybės. Tačiau vėliau mokykloje jie vis viena visko prisiklauso. Ir tai labai sudėtinga, nes jiems jau ir taip sunku išgyventi tėvų skyrybas“, – skundėsi dainininkė.

Buvusi pora jau ne sykį kreipėsi į žiniasklaidą prašydama nepersekioti jų ir jų vaikų gatvėse. G.Pique ir Shakira nuo vasaros pradžios pabrėžia, kad skyrybos pritraukia pernelyg daug dėmesio ir tai tiesiog neleidžia jiems gyventi. Tačiau paparacai ir toliau išalkę gaudo kiekvieną detalę – naujienos apie futbolininko ir dainininkės gyvenimą portaluose rodosi kasdien.

Gožia nauja meilė

G.Pique šiuo metu išgyvena ne tik audringas skyrybas su pasaulinio masto žvaigžde, bet ir atsisveikinimą su ilgamete profesionalaus futbolininko karjera.

Bet atrodo, kad jam svarbiausia – nauja aistra.

Kalbama, jog G.Pique yra taip įsimylėjęs C.Chią, kad dėl to trinka net ir jo verslo reikalai. Futbolininko įsteigtos sporto renginių agentūros „Kosmos“ darbuotojai skundžiasi, kad įmonės reikalai jų bosui dabar irgi atsidūrė antroje vietoje po meilės istorijos.

Sklinda gandai, kad kai kurie nepatenkinti „Kosmos“ darbuotojai žiniasklaidai nutekina nuotraukas ir informaciją apie privatų futbolo žvaigždės gyvenimą.

Beje, G.Pique savo agentūroje įdarbino ir mylimąją.

Visai neseniai „Kosmos“ artimi šaltiniai paviešino, neva futbolininkas planuoja susilaukti vaikų su naująja simpatija.

Kita naujiena, pritraukusi visos Ispanijos dėmesį, – „Kosmos“ biure ant sienų vis dar kabo Shakiros nuotraukos.

Regis, žiniasklaidos bombardavimas naujai G.Pique meilei gadina sveikatą.

Skelbiama, kad C.Chia jau mėnesį neina į naująjį savo darbą agentūroje, nes neatlaiko spaudimo. Šiai jaunai merginai tenka toks dėmesys, prie kurio ji nėra pratusi, ir tai, pasak šaltinių, pradeda veikti jos emocinę būseną.

Nenuostabu, kad ištverti tokią situaciją yra iššūkis: C.Chiai tenka blogiukės vaidmuo dviejų labai garsių žmonių, kurie yra pripratę prie viešo dėmesio ir spaudimo, skyrybose.

Dainininkė smūgius patiria iš visų pusių

Bėdos po vieną neužpuola. Be sudaužytos širdies, Shakira turi dar du nemažus rūpesčius.

Pirmasis – jos 92 metų arabų kilmės tėvo, kuris visada buvo labai svarbus dainininkės gyvenime, sveikata. Vasaros pradžioje jis atvyko pas dukrą padėti jai ištverti sunkų skyrybų laikotarpį. Tačiau Barselonoje garbaus amžiaus vyras net du kartus buvo patekęs į ligoninę dėl įvairių komplikacijų, gydytojų rankose jis yra ir šiuo metu.

Dar viena tema, persekiojanti jau ir taip dėmesio centre esančią atlikėją, – bėdos su Ispanijos mokesčių inspekcija, kuri kaltina atlikėją mokesčių vengimu. Žvaigždei gresia net 8 metai kalėjimo. Tačiau Shakira ir šiame fronte laikosi tvirtai – ginasi, kad tą laikotarpį, už kurį iš jos reikalaujama mokesčių, ji Ispanijoje negyveno nuolat. Pasak dainininkės, tai principo reikalas, todėl ji ruošiasi kautis su inspektoriais teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.