Pirmąją ponią ir prezidentą gražinanti ukrainietė A. Murakhovska – apie jų pažintį: „Negalėjau patikėti“

Nuo mažens vizažo subtilybių troškusi išmokti ukrainietė Anastasija Murakhovska (30 m.), daugeliui geriau žinoma kaip Anna Beauty, išpildė savo svajonę. Prieš dvylika metų į Lietuvą studijuoti atvykusi mergina nė neįtarė, kad Klaipėdoje sukurs šeimą, įkurs savo studiją, gražins žinomus žmones, tarp kurių dabar yra ir šalies prezidentas Gitanas Nausėda, ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė.

Anastasija Murakhovska.<br> lrytas.lt koliažas.
Anastasija Murakhovska.<br> lrytas.lt koliažas.
Anastasija Murakhovska.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija Murakhovska.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija Murakhovska.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija Murakhovska.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija Murakhovska.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija Murakhovska.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija Murakhovska.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija Murakhovska.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija, Klaipėdoje sutikusi Aleksejų, čia ir liko gyventi. Pajūryje jie augina ir neseniai gimusią dukrą.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija, Klaipėdoje sutikusi Aleksejų, čia ir liko gyventi. Pajūryje jie augina ir neseniai gimusią dukrą.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija Murakhovska.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija Murakhovska.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija Murakhovska.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Anastasija Murakhovska.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Dec 4, 2022, 9:56 AM

Kadangi vizažo studijos Anos mamai pasirodė ne itin rimtos, mergina nutarė pirmiausia baigti anglų kalbos studijas Klaipėdoje esančiame LLC universitete, o vėliau lankyti makiažo kursus ir pamokas.

Ana prastai mokėjo lietuvių kalbą, tad po studijų teko ieškoti, kur būtų galima mokytis šio amato anglų ar rusų kalbomis. Taip ne vienus metus važinėjo į Rygą ir Ukrainą, kur ir išmoko makiažo subtilybių.

Pirmuosius metus mergina dirbo namuose, vėliau nuomojosi kabinetą. Ne kartą iš pavydžių kolegių ji buvo girdėjusi replikų, kad šis darbas – ne jai.

„Tai man tapo savotiška motyvacija įrodyti, kad esu verta daugiau. Dirbau daug siekdama įrodyti, kad aš galiu, ir manau, kad pavyko“, – su šypsena prisiminė ji.

Prieš trejus metus Ana Klaipėdos senamiestyje atidarė savo studiją, į kurią užsuka ir žinomi žmonės. Tarp jų – prezidentas G.Nausėda ir pirmoji ponia D.Nausėdienė.

Sulaukusi skambučio iš prezidento patarėjo Ana negalėjo patikėti, manė, kad tai pokštas.

„Niekuomet nebūčiau pagalvojusi, kad man teks garbė papuošti prezidentą ir pirmąją ponią. Pagražinti dainininkus, televizijos žvaigždes tenka dažnai, bet kad teks dažyti pirmąją ponią – negalėjau patikėti.

Prieš pirmąjį susitikimą jaudinausi, domėjausi, koks makiažas tinkamas pirmosioms ponioms. Sužinojau, kad pagal etiketą negalima klijuoti blakstienų ir panašiai. Tačiau pirmasis mūsų susitikimas praėjo sklandžiai, Diana buvo patenkinta ir pas mane lankėsi dar ne kartą“, – emocijomis dalijosi vizažo specialistė.

– Koks makiažas tinka pirmajai poniai Dianai?

– Privalu pirmąsias ponias dažyti taip, kad nesimatytų daug kosmetikos ant veido. Pagal etiketą turi atrodyti gražiai ir natūraliai. Tad akys, lūpos ir veido kontūravimas negali būti ryškūs. Šešėlių pirmajai poniai prie drabužių taip pat negalima derinti, kiek kartų teko dažyti Dianą, rinkomės ramias pastelines spalvas.

– Kaip gražinote prezidentą G.Nausėdą?

– Prezidentui buvo atliktas vyriškas grimas. Be abejonės, privalu viską daryti kuo natūraliau, tad dažydama prezidentą naudojau makiažo pagrindą, sausą pudrą, kontūravimo priemones, padailinau antakius ir viską užfiksavau. Tai bazinis makiažas vyrui, tokie daromi ir jaunikiams.

– Ar daug klientų vyrų turite?

– Vasaros sezonu – išties daug. Kadangi šiltuoju metų laiku daugelis rengia vestuves, nuotakos atveda savo būsimus vyrus pasigražinti. Be abejonės, nėra lengva įkalbėti vyrus makiažui, bet nuotakoms kažkaip pavyksta.

– Ar vyrai įnoringi?

– Visuomet juos pasitikusi nevengiu pajuokauti, kaipgi gražinsimės, – siūlau raudonas lūpas ar akių apvadus. Jų veiduose visuomet tenka matyti stresą, tad mano juokeliai neretai jiems padeda atsipalaiduoti. Dažniausiai vyrus dažome taip, kaip nori jų antrosios pusės. Patys jie pageidauja tik kuo daugiau natūralumo.

– Ar yra tekę dažyti savo vyrą Aleksejų?

– Vyras yra bandęs padažyti mane. Netgi instagrame esu pasidalijusi vaizdo įrašu ir jis sulaukė daug dėmesio bei juoko.

– Kaip jūs susipažinote?

– Susipažinome, kai aš studijavau Lietuvoje. Tuomet daug bendravome ir pabaigus mokslus jis pareiškė, kad nenori, jog aš grįžčiau į Ukrainą, nori mane matyti Lietuvoje, šalia savęs. Taip ir likau.

– Neseniai jums gimė dukra, tačiau darbų neapleidote. Sakykite, kaip viską spėjate?

– Manau, kad kiekvienai dirbančiai mamai spėti atlikti visus darbus sudėtinga. Paroje laiko man per mažai. Labai daug padeda vyras.

Jis daug laiko leidžia su vaiku, tad aš daugiau galiu praleisti darbe ir papuošti klientes, kurti turinį instagramo paskyrai.

Taip pat mums labai padeda nuo karo pabėgusi šeima iš Ukrainos. Apgyvendinome moterį su dviem vaikais, tad ji labai padeda prižiūrėti kūdikį.

– Pati esate ukrainietė, priėmėte nuo karo pabėgusią moterį su vaikais. Sakykite, kaip jūs jaučiatės, kai jūsų gimtinėje vyksta karas?

– Nuo pat karo pradžios patyriau labai daug streso. Pirmosiomis savaitėmis kiekvieną vakarą, stebėdama naujienas karo alinamoje Ukrainoje, verkiau.

– Ar ten yra likusių jūsų artimųjų?

– Mama jau kurį laiką gyvena Izraelyje, bet Žytomyre yra likusi mano močiutė. Labai norėjau ją atsivežti į Lietuvą, kad ji čia gyventų saugiai. Tačiau seną žmogų įkalbėti palikti savo namus sudėtinga. Ji, kaip ir aš, į viską žiūri pozityviai, tad tiki, kad karas baigsis ir ji toliau galės ramiai gyventi.

Pirmomis karo savaitėmis ji man pasakodavo, kad ne visada gali ramiai miegoti, nes aplink skraido bombos. Tačiau dabar viskas kaip ir stabilizavosi, kaip galime, taip padedame karo alinamai šaliai.

– Kaip pati puoselėjate savo grožį?

– Norint gerai atrodyti, privalu prižiūrėti ir rūpintis savo veido oda, palepinti ją įvairiomis procedūromis. Tačiau dabar, kai susilaukiau kūdikio, savo grožiui skiriu kur kas mažiau laiko. Stengiuosi odą kuo dažniau drėkinti kremu.

– Gera kosmetika ne visuomet yra brangi, ar sutinkate?

– Kiekvienas prekės ženklas turi ir gerų, ir blogų priemonių. Man gana greitai pavyko susirinkti klienčių ratą, nes nuo pat pradžių dirbau su aukščiausio lygio kosmetika. Tai „Tom Ford“, „Dior“, „Chanel“ ir daugelis kitų.

Stengiuosi vietoj šimto pigesnių ir ne itin kokybiškų priemonių nusipirkti vieną gerą. Šie brangesni prekės ženklai išlaiko kokybę ir nereikėtų jiems gailėti pinigų.

– Kaip manote, į kurias makiažo priemones derėtų investuoti daugiau, o į kurias – mažiau?

– Renkantis kosmetiką patarčiau negailėti pinigų makiažo pagrindui. Naudojant prastos sudėties makiažo pagrindą su aliejais galima gerokai pabloginti odos būklę.

Sutaupyti, mano manymu, būtų galima tušui. Ypač kai dabar galima atlikti blakstienų laminavimą ir taip jas šiek tiek pariesti, blakstienos gali tobulai atrodyti padažytos bet kokiu tušu.

– Ar ne vienus metus populiarus buvęs ryškus veido kontūravimas vis dar madingas?

– Veido kontūravimas madingas, bet nebe toks ryškus. Prieš kurį laiką socialiniuose tinkluose galėjome matyti, kaip įkvėptos Kim Kardashian kreminėmis ryškiomis priemonėmis dažosi moterys. Tačiau dabar sugrįžta natūralumas, kontūravimas kur kas švelnesnis, lengvesnis.

– Koks makiažas madingas šį sezoną?

– Kaip ir minėjau, natūralumas. Akims naudojami rudi, kreminės spalvos šešėliai.

– Kokias makiažo klaidas dažniausiai daro moterys?

– Dabar madinga apvesti akies voką. Deja, nedaugelis geba tai padaryti tinkamai. Merginos dažnai padaro netolygias strėlytes, jos ilgainiui ištepa voką. Tuomet makiažas atrodo netvarkingai.

Bene didžiausia klaida – moterys netinkamai pasirenka makiažo pagrindo bei pudros atspalvius. Tuomet veido spalva labai ryškiai skiriasi nuo kaklo ar rankų ir tai rėžia akį.

– Ką joms patartumėte?

– Dažniausiai moterys ateina į kosmetikos parduotuvę ir perka viską, kas patinka. Tai – didžiausia jų daroma klaida. Geriausia prieš perkant pasitarti su profesionalais ar paieškoti jų patarimų internete.

Visuomet yra galimybė užsirašyti pas vizažistę, kuri padės pasirinkti tinkamas priemones ir parodys, kaip pasidaryti makiažą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.