Žvaigždžių savaitėje – L. Messi ir C. Ronaldo dvikova šachmatuose bei T. Trump vestuvės

Kiekvieną savaitę „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ apžvelgia įsimintiniausius ir labiausiai apkalbėtus užsienio garsenybių gyvenimo įvykius. Šįkart juose taip pat netrūko staigmenų ir atvirų pasisakymų.

 Lionelis Messi, Cristiano Ronaldo ir Tiffany su vyru Michaeliu.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
 Lionelis Messi, Cristiano Ronaldo ir Tiffany su vyru Michaeliu.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
 Joe ir Jill Bidenai su anūke Naomi ir jos vyru Piteriu.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
 Joe ir Jill Bidenai su anūke Naomi ir jos vyru Piteriu.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
 Catherine Middleton ir Williamas.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
 Catherine Middleton ir Williamas.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
 Catherine Middleton.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
 Catherine Middleton.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
 Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
 Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
 Camilla.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
 Camilla.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
Tiffany su vyru Michaeliu.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
Tiffany su vyru Michaeliu.<br> Scanpix ir instagramo nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 4, 2022, 5:21 PM

Konkurentų šachmatai

Futbolo žvaigždės – „Manchester United“ puolėjas portugalas Cristiano Ronaldo (37 m.) ir „Paris Saint-Germain“ puolėjas argentinietis Lionelis Messi (35 m.) įsiamžino Prancūzijos mados namų „Louis Vuitton“ reklamoje prie šachmatų lenta virtusio lagamino.

„Pergalė yra proto būsena“, – šalia Annie Leibovitz nuotraukos socialiniuose tinkluose rašė „Louis Vuitton“.

Užsienio spaudoje spėliojama, kad futbolo žvaigždės buvo fotografuojamos atskirai, o galutiniam rezultatui pasitelktas montažas.

Reklamos kampanija skirta lapkričio 20 dieną prasidėjusiam pasaulio futbolo čempionatui Katare, kuriame futbolininkai atstovauja Argentinos ir Portugalijos rinktinėms.

Šio žaidimo žinovai netrukus pastebėjo, kad šachmatų figūros nėra išdėliotos atsitiktinai. Tai nuoroda į didmeistrių Magnuso Carlseno ir Hikaru Nakamuros žaidimą. Šis žaidimas baigėsi lygiosiomis.

Tai pastebėjo ir Seimo pirmininkė, šachmatų didmeistrė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Kai esi šachmatininkas, pirmiausia pastebi, kad pozicija lentoje yra iš 2017 metų dvikovos tarp M.Carlseno ir H.Nakamuros. Ir, kad ir kiek galvotų L.Messi, vienintelis juodųjų išsigelbėjimas – Vg4+(Vg5+) ir amžinas šachas“, – įžvalgomis socialiniame tinkle dalijosi Seimo pirmininkė.

Amerikos Prezidentai šoko vestuvėse

Amerikos esamas ir buvęs prezidentai kone tuo pat metu ištekino savo mylimas moteris. Donaldas Trumpas (76 m.) – dukrą Tiffany Trump (29 m.), o Joe Bidenas (80 m.) – anūkę Naomi Biden (28 m.).

D.Trumpo dukros vestuvės su libaniečių kilmės amerikiečių verslininku iš pasiturinčios, Nigerijoje verslą valdančios šeimos Michaeliu Boulosu (25 m.) vyko Palm Bičo mieste, D.Trumpui priklausančioje „Mar-a-Lago“ rezidencijoje.

O J.Bidenas vestuves iškėlė Baltuosiuose rūmuose. Vašingtone gyvenanti teisininkė savo ranką atidavė teisę studijavusiam Piteriui Nealui (25 m.). Rūmų pietinėje pievelėje vykusioje ceremonijoje dalyvavo maždaug 250 svečių, o vėliau surengtas pokylis valstybiniame valgomajame.

Prezidento sūnaus Hunterio dukros vestuvės nebuvo pirmosios Baltuosiuose rūmuose – čia surengta 18 vestuvių, įskaitant Richardo Nixono dukters Tricios 1971 m. ir Baracko Obamos oficialaus fotografo Pete’o Souzos 2013-aisiais. Keturis kartus Baltuosiuose rūmuose buvo surengti kitur vykusių vestuvių priėmimai, pavyzdžiui, George’o W.Busho dukters Jennos 2008 metais. Tačiau tai pirmas kartas, kai ten ištekėjo prezidento anūkė, o labiausiai amerikiečių pasipiktinimą sukėlė tai, kad vestuvės buvo privačios ir uždaros spaudai.

Vėl pasipuošė tiaromis

Jungtinės Karalystės karalius Karolis III (74 m.) priėmė Pietų Afrikos Respublikos prezidentą Cyrilą Ramaphosą. Po pirmojo jo, kaip karaliaus, valstybinio priėmimo buvo iškelta ir puota. Čia visų dėmesys krypo į Velso princesę Catherine (40 m.). Ji valstybiniame bankete Bakingamo rūmuose vėl pasipuošė tiara po beveik trejų metų.

Catherine vilkėjo baltą Jenny Packham suknelę, kurią priderino prie tiaros „Queen Mary’s Lover’s Knot“. Ši tiara buvo mėgstama jos anytos princesės Dianos. Anot „Court Jeweller“, tiarai yra daugiau nei šimtmetis ir ją iš juvelyro užsakė karalienė Marija 1913 m. arba 1914 m.

Catherine taip pat segėjo Dianai priklausiusius auskarus ir apyrankę iš karalienės Elžbietos II papuošalų dėžutės. Savo įvaizdį ji papildė Karališkosios šeimos ordinu ir Karališkojo Viktorijos laikų ordino Didžiuoju kryžiumi.

Karalienė konsortė Camilla (75 m.) taip pat pasipuošė safyro ir deimantų tiara – ta, kurią karalienė Elžbieta II buvo užsidėjusi 2015 m. valstybinio Kinijos prezidento Xi Jinpingo vizito metu.

Dėl COVID-19 pandemijos tai yra pirmas valstybinis vizitas per pastaruosius metus. Paskutinis buvo surengtas JAV prezidentui Donaldui Trumpui 2019 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.