Dar net nespėję pasirodyti princo Harry memuarai įžiebė tikrą ugnį

Princas Harry (38 m.) savo naujuose memuaruose „Atsarginis“ („Spare“) teigia, kad 2019 metais per ginčą jį fiziškai užpuolė vyresnysis brolis princas Williamas (40 m.).

Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.
Princai Williamas ir Harry su žmonomis Catherine ir Meghan per karalienės Elžbietos II laidotuves.<br> Scanpix nuotr.
Princai Williamas ir Harry su žmonomis Catherine ir Meghan per karalienės Elžbietos II laidotuves.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 4:05 PM

Laikraščiui „The Guardian“ pavyko gauti knygos kopiją dar prieš jai pasirodant. Tiesa, nors knygos pasirodymo data buvo numatyta sausio 10-ąją, ją prieš savaitę atsitiktinai buvo galima įsigyti ir viename Ispanijos knygyne.

Knyga prasideda dedikacija „Meg, Archie ir Lili... ir, žinoma, mano mamai“.

Harry pasipiktinimas dėl to, kad jis yra atsarginis, yra vienijanti knygos tema, o ją sudaro skyriai apie jo vaikystę, mokslus, karališkąją karjerą ir tarnavimą britų armijoje, santykius su tėvais ir broliu, gyvenimą su Meghan prieš piršlybas, vestuves ir jau buvimą santuokoje bei tėvystę.

Princas Harry knygos pradžioje pasakoja istoriją, kaip jo tėvas, dabar karalius Karolis III, jo gimimo dieną savo žmonai princesei Dianai pasakė: „Nuostabu! Tu davei man įpėdinį, o dabar ir atsarginį – mano darbas atliktas.“

Knygoje jis rašo apie savo prisiminimus ir meilę Dianai, žuvusiai per automobilio avariją Paryžiuje 1997 m. rugpjūtį, ir panašią meilę savo močiutei karalienei Elžbietai II, kuri mirė pernai rugsėjį.

Tačiau Harry čia pat labai negailestingas pasakodamas apie labai privačias scenas ir pokalbius su broliu.

Viena labiausiai apkalbėtų knygos ištraukų – apie brolių ginčą. Harry rašo, kad per vieną ginčą jo namų Londone virtuvėje Williamas pavadino jo žmoną Meghan Markle (41 m.) sunkiai sukalbama, nemandagia ir įžūlia, o toliau ginčijantis pargriovė jį ant grindų.

„Jis sugriebė mane už apykaklės, nuplėšė grandinėlę ir parbloškė ant grindų. Nukritau ant šuns dubens, jis sudužo po mano nugara, nuolaužos įsirėžė į mane“, – Harry knygą cituoja „The Guardian“.

Tada Harry liepęs vyresniajam broliui išeiti. Harry rašo, kad Williamas apgailestavo ir atsiprašė.

Dienraštis cituoja knygoje pateiktą dviejų princų pokalbį. Teigiama, kad Williamas atsigręžė ir sušuko: „Tau nereikia apie tai pasakoti Meg.“

„Nori pasakyti, apie tai, kad mane užpuolei?“ – paklausęs Harry.

„Aš tavęs neužpuoliau, Haroldai“, – atsakė Williamas kreipdamasis į brolį pravarde.

Harry teigia tąkart paskambinęs ne žmonai, o savo psichoterapeutui.

Kai vėliau Meghan pastebėjo įbrėžimus ir mėlynes ant nugaros, Harry papasakojo jai apie konfliktą. Anot Harry, žmona nebuvo labai nustebusi.

„Ji buvo siaubingai liūdna“, – rašo Harry.

Harry knygoje apkaltino princą Williamą ir jo žmoną Catherine dėl skandalą 2005 metais sukėlusios nacių uniformos, kurią jis vilkėjo viename kostiumų vakarėlyje.

Harry tvirtina, kad svarstė vilkėti arba nacių uniformą, arba piloto aprangą, ir paskambino savo broliui bei svainei, kad jie padėtų išsirinkti.

„Paklausiau, ką jie mano. Jie atsakė: nacių uniformą“, – rašo Harry.

Taip į olimpinio šuolininko Richardo Meade’o surengtą vakarėlį Harry atėjo vilkėdamas nacių uniforma ir jau kitą dieną atsidūrė viso pasaulio žiniasklaidos puslapiuose.

Harry ir Meghan praėjusį mėnesį pasirodžiusiame „Netflix“ dokumentiniame seriale papasakojo apie savo patirtį Jungtinės Karalystės karališkojoje šeimoje ir išdėstė išsikraustymo į Šiaurės Ameriką 2020 metais priežastis.

Seriale jie skundžiasi rasistiniais žiniasklaidos pranešimais ir bulvarinių laikraščių priekabiavimu ir teigia, kad dalį to išprovokavo jo šeima.

Dėl persikėlimo į Kaliforniją – Meghan gimtąją valstiją – sutuoktiniai tapo nepopuliarūs Didžiojoje Britanijoje, jos žiniasklaidoje jie dažnai vaizduojami kaip savanaudžiai.

Praėjusią savaitę prieš pasirodant knygai duotame interviu britų televizijai ITV ir JAV transliuotojui CBS Harry sakė, kad nori šeimos, o ne institucijos.

„Norėčiau susigrąžinti tėvą. Norėčiau susigrąžinti savo brolį“, – sakė Harry.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?