Mados namų „Schiaparelli“ pristatymas pakurstė aistras: raudonais kristalais pasipuošusi Doja Cat ir pasipiktinimą sukėlusi K. Jenner suknelė su liūto galva

Pirmadienį Paryžiuje prasidėjo aukštosios mados savaitė, kurią įspūdingu pavasario kolekcijos pristatymu atidarė mados namai „Schiaparelli“. Pasirodymo metu podiumu žengė daugiau nei 30 modelių, tačiau keli šios kolekcijos įvaizdžiai susilaukė itin kontroversiškos visuomenės nuomonės. Tai – dizainerio Danielio Roseberry (38 m.) kurtos „laukinių gyvūnų“ suknelės, kurias demonstravo pasaulyje puikiai žinomi supermodeliai.

 Kylie Jenner, Doja Cat ir Naomi Campbell.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Kylie Jenner, Doja Cat ir Naomi Campbell.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Naomi Campell. <br> Scanpix/AP nuotr.
 Naomi Campell. <br> Scanpix/AP nuotr.
 Doja Cat.<br> Scanpix/ SIPA nuotr.
 Doja Cat.<br> Scanpix/ SIPA nuotr.
 Kylie Jenner.<br> Scanpix/ SIPA nuotr.
 Kylie Jenner.<br> Scanpix/ SIPA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 25, 2023, 10:38 AM, atnaujinta Jan 25, 2023, 10:43 AM

Tačiau ne ką mažesnio dėmesio susilaukė ir šou stebėjusios įžymybės – ypatingai socialinių tinklų žvaigždė Kylie Jenner (25 m.) bei atlikėja Doja Cat (27 m.). Pastaroji atvyko vilkėdama raudono korseto bei sijono derinį, o jos kūnas nuo galvos iki kojų buvo nusagstytas raudonais kristalais.

Kaip rašoma elle.com, prie atlikėjos įvaizdžio dirbo daugybė žmonių, pasiruošimas užtruko beveik penkias valandas, o ant jos kūno rankomis buvo priklijuota daugiau nei 30 tūkst. Swarovski kristalų. Atlikėja nepaliko abejingų – gerbėjai negailėjo jai gražių žodžių bei stebėjosi moters kantrybe ir ryžtu tiek laiko išsėdėti grimo kėdėje.

Verslininkė bei socialinių tinklų žvaigždė Kylie Jenner į mados savaitę atvyko vilkėdama juodą veliūrinę suknelę, ant kurios krūtinės prisiūta didelė liūto galva. Tokią pačią suknelę ant podiumo demonstravo ir modelis Irina Shayk. Tai – to paties dizainerio bei artimo K.Jenner draugo D.Roseberry kūrinys. Nors pats dizaineris bei K.Jenner ne kartą akcentavo, kad gyvūno galva yra netikra bei pagaminta iš dirbtinio kailio, vilnos ir šilko, šis įvaizdis susilaukė neigiamo dėmesio tiek iš gyvūnų teisių aktyvistų, tiek iš socialinių tinklų vartotojų, tiek ir iš kitų įžymybių.

„Nesvarbu, kad ši kolekcija yra sukurta naudojant putplastį ar kitas dirbtines medžiagas. Laikas nustoti gyvūnus demonstruoti kaip prabangos ženklą. Tai yra nykstančios rūšys, kurios istoriškai ir buvo žudomos tam, kad jų kailiai būtų paversti drabužiais“, – rašoma komentare po įrašu, kurį paskelbė „Schiaparelli“ mados namai, patikindami, jog kuriant šią kolekciją jokie gyvūnai žalojami nebuvo.

Savo nuomonę išreiškė ir Lietuvos įžymybės. Nuomonės formuotoja Karolina Meschino (27 m.) savo „Instagram“ paskyroje teigė nepalaikanti tokios idėjos.

„Man asmeniškai tai visiškai nejauku ir nemalonu žiūrėti. Tikrai yra wow efektas, bet kelia negatyvias emocijas, nors suprantu, kad gyvūnų galvos yra rankų darbo, bet bet kokiu atveju atrodo, kaip negyvo sumedžioto gyvūno iškamša“, – sakė ji.

Šia tema pasisakė ir buvusi krepšinio žaidėja, TV laidų vedėja Dalia Belickaitė (26m.).

„Paprastai nereiškiu savo nuomonės mados klausimais, nes čia skonio reikalas ir tikrai ne visada suprantu kai kurių trendų, bet čia tikrai labai didelis NE. Labai blogai“, – „Instagram“ paskyroje rašė Dalia.

Pasak dizainerio D.Roseberry, ši rankomis išsiuvinėtų drabužių kolekcija buvo įkvėpta Dantės „Pragaro“. Trys gyvūnai – leopardas, liūtas ir vilkas – simbolizuoja gamtos šlovinimą ir moters, vilkinčios šį apdarą, apsaugą. 

Ant podiumo vakarinę „leopardo“ suknelę demonstravo manekenė Shalom Harlow, „liūto“ – Irina Shayk, o vilko kailio paltą – Naomi Campbell.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.