Žvaigždžių savaitėje – Italijoje vykęs San Remo festivalis ir naujas popmuzikos karalienės Madonnos veidas

Kiekvieną savaitę „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ apžvelgia įsimintiniausius ir labiausiai apkalbėtus užsienio garsenybių gyvenimo įvykius. Šįkart juose taip pat netrūko staigmenų ir atvirų pasisakymų.

 Lrytas.lt koliažas.
 Lrytas.lt koliažas.
 Chiara Ferragni.<br> Scanpix nuotr.
 Chiara Ferragni.<br> Scanpix nuotr.
 Chiara Ferragni.<br> Scanpix nuotr.
 Chiara Ferragni.<br> Scanpix nuotr.
 Madonna.<br> Getty Images/Scanpix nuotr.
 Madonna.<br> Getty Images/Scanpix nuotr.
 Arnoldas Schwarzeneggeris. <br> Imago Images/Scanpix nuotr.
 Arnoldas Schwarzeneggeris. <br> Imago Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 19, 2023, 5:31 PM

Kovą su smurtu prieš moteris įprasmino suknelės

Socialinių tinklų žvaigždė, mados ikona Chiara Ferragni (35 m.) ant kojų sukėlė visą garsiausią Italijos San Remo muzikos festivalį. Jo vedėja tapusi Chiara ant scenos nutarė kalbėti ne tik apie muziką: ji vaizdingai prabilo apie smurtą prieš moteris.

Socialiniame tinkle maždaug 28 milijonus sekėjų turinčią moterį žurnalas „Forbes“ yra paskelbęs įtakingiausia asmenybe mados pasaulyje. Dauguma žiūrovų jos pasirodymo garsiojoje „Teatro Ariston“ scenoje laukė kone labiau nei konkurso dalyvių. Ir ji išties savo darbą padarė galingai, skleisdama prasmingą žinutę pasauliui.

Be to, Ch.Ferragni priėmė sprendimą visą San Remo festivalyje uždirbtą honorarą (jis siekia 100 000 eurų) skirti nuo smurto nukentėjusioms moterims paremti.

„Italijoje šiandien labiau nei bet kada reikia padaryti ką nors konkretaus, kad būtų sustabdytas vyrų smurtas prieš moteris. Fizinį smurtą lengviau atpažinti. Man svarbiau kalbėti apie psichologinį smurtą, kurio auka buvau tapusi ir pati, – sakė Ch.Ferragni. – Tokio elgesio negalima toleruoti. Jį reikia atpažinti, kad galėtum pasakyti: „Aš to nenusipelniau.“ Manau, kad beveik visos mano pažįstamos moterys kai kuriuose santykiuose buvo tapusios vyrų smurto aukomis. Noriu, kad Italijos visuomenė kuo daugiau apie tai žinotų. Būtent dėl to sutikau tapti viena konkurso šeimininkių.“

Šiam konkursui ją rengė garsiausi mados namai – „Dior“ ir „Schiaparelli“. Jie puikiai perteikė Chiaros skleidžiamą žinią. Po savo pasirodymo festivalyje mados ikona pasidalijo visais įvaizdžiais instagrame. Vienas jų – su metukų dukra Vittoria.

„Noriu išlaisvinti naują kartą nuo lyčių stereotipų, kuriuose moterys dažnai jaučiasi įstrigusios. Tai idėja, kurią įkūnija šios „Dior“ suknelės. Apdarą sudaro daugybe kristalų išsiuvinėtas kombinezonas ir tiulio sijonas. Šios suknelės simbolizuoja viltį sulaužyti patriarchato primestas taisykles. Viltį, kurią dedame į šiandienines mergaites, kurios rytoj bus moterys. Tai mamos palinkėjimas savo mergaitei!“ – šalia nuotraukų su dukra rašė Ch.Ferragni.

Naujas popmuzikos karalienės veidas

Los Andžele vykusiuose „Grammy“ apdovanojimuose pasirodžiusi popmuzikos karalienė Madonna (64 m.) privertė suklusti – kas atsitiko jos išvaizdai?

„Grammy“ apdovanojimų metu Madonna ant scenos pasirodė pristatydama geriausio popmuzikos dueto apdovanojimą pelniusių Samo Smitho ir Kim Petras dainą „Unholy“.

Tačiau kur kas labiau visus nustebino neįprasta jos išvaizda – Madonna segėjo sijoną su giliu skeltuku, mūvėjo tinklines pirštines, o jos plaukai buvo supinti į dvi kasytes. Šokiravo ir keistas popmuzikos karalienės veidas – balinti antakiai, labai lygi oda ir paburkusios lūpos bei skruostai. Sutrikę gerbėjai ėmė spėlioti, kad tai – nepavykusių operacijų rezultatas.

Per plauką nuo nelaimės

Aktorius Arnoldas Schwarzeneggeris (75 m.) Los Andžele patyrė eismo įvykį – partrenkė dviračiu važiuojančią moterį. Iškart po įvykio greitosios pagalbos automobiliu ji buvo išgabenta į ligoninę.

Pirminiais duomenimis, moteris nepatyrė jokių sunkių sužalojimų. Kaip TMZ teigė pareigūnai, A.Schwarzeneggeris dėl šio susidūrimo yra nekaltas – aktorius važiavo leistinu greičiu, nebuvo apsvaigęs nei nuo alkoholio, nei nuo narkotinių medžiagų. Teigiama, kad moteris prieš automobilį pasirodė netikėtai ir A.Schwarzeneggeris nespėjo paspausti stabdžių pedalo.

Per įvykį nenukentėjo ir aktorius. Jis noriai bendradarbiavo su atvykusiais pareigūnais, o vėliau nuvežė dviratį į taisyklą ir apmokėjo visas su remontu susijusias išlaidas.

Tai ne pirmas kartas, kai A.Schwarzeneggeris papuola į eismo įvykį, – panaši situacija buvo nutikusi ir prieš metus, kai jo vairuojamas automobilis susidūrė su dar trimis transporto priemonėmis. Tąkart rimtų sužeidimų patyrė viena moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.