Vestuvinės suknelės – kokios tendencijos vyrauja bei kaip nepasimesti pasirinkimų gausoje

Remiantis istoriniais šaltiniais, vestuvinė suknelė lėmė jaunųjų laimę ir ilgą gyvenimą kartu. Tradicija puoštis pačia dailiausia balta suknele išliko iki šiol – prabangūs nėriniai, išskirtinis šilkas, kruopštus darbas ir dailūs siluetai matomi ant šiuolaikinio podiumo. Tiesa, suknelių modeliai kitokie, tačiau siekis nustebinti gyvuoja.

„Vamp“ kolekcija.<br> A.Videikos archyvo nuotr.
„Vamp“ kolekcija.<br> A.Videikos archyvo nuotr.
„Vamp“ kolekcija.<br> A.Videikos archyvo nuotr.
„Vamp“ kolekcija.<br> A.Videikos archyvo nuotr.
„Vamp“ kolekcija.<br> A.Videikos archyvo nuotr.
„Vamp“ kolekcija.<br> A.Videikos archyvo nuotr.
„Vamp“ kolekcija.<br> A.Videikos archyvo nuotr.
„Vamp“ kolekcija.<br> A.Videikos archyvo nuotr.
„Vamp“ kolekcija.<br> A.Videikos archyvo nuotr.
„Vamp“ kolekcija.<br> A.Videikos archyvo nuotr.
„Vamp“ kolekcija.<br> A.Videikos archyvo nuotr.
„Vamp“ kolekcija.<br> A.Videikos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Austėja Matusaitė

Mar 3, 2023, 11:50 AM

Tai puikiai žino ir mados namų „Vamp“ įkūrėjas ir dizaineris Arvydas Videika, kasmet nuotakoms pristatantis vis kitas išskirtines sukneles. 17 naujų siluetų 2023 metų nuotakoms sukūręs dizaineris teigia, kad naujų suknelių kūrimui įtaką padarė pačios jaunosios. Kadangi šventės tampa vis įspūdingesnės, suknelės taip pat turi atitikti naują standartą – būti dar prabangesnės, unikalios ir vienetinės.

„Beveik 20 metų tobuliname savo mados namų vizitine kortele tapusius korsetus, kurie yra meistrystės viršūnė. Suveržti nuotaką galima kad ir diržu, tačiau ji neprakvėpuos. Mano tikslas – panaudoti korsetą pagal paskirtį, be kančios, kad jis suformuotų tobulą figūrą, pakeltų ir suformuotų krūtinę, keliais centimetrais sumažintų liemenį ir suapvalintų klubus. O tai garantuos, kad per visą šventę neatsiras jokios papildomos klostelės, nebus jokio pakritimo, smukčiojimo ar atidengimo to, ko nereikėtų“, – dėstė A.Videika.

Pasidomėjus, kokios tendencijos vyrauja pasaulyje, A.Videika patikino – šįmet visos nuotakos nori žėrėti. Viskas taip prabangu, kad primena „Tūkstančio ir vienos nakties“ pasakas. Ir tai yra kaip atsvara keletą sezonų vyravusiai paprastumo, minimalizmo tendencijai. Tas pat galioja ir audiniams – suknelės turi būti siuvamos iš mikado šilko, organzos, krepo. Jų, kaip ir kiekvienais metais, kūrėjas parsiveža tiesiai iš Paryžiaus, kur vyksta didžiausia pasaulyje audinių paroda.

Pasak kūrėjo, siekiant nepasimesti gausybėje pasiūlos patariama išbandyti ir pasimatuoti visus siluetus. Viena lengvinanti aplinkybė, kuri padės išsirinkti, – tinkama kompanija. Geriausiai – mama arba sesuo. Jos nuoširdžiai patars ir parekomenduos. O jau atradus savo ir atlikus kelis pataisymus suknelę įsigysite vos per keletą dienų. Tiesa, nereikėtų pamiršti, kad jei domina unikalus dizainas, suknelės siuvimo procesas gali trukti ir 4–6 mėnesius.

„Jau daug metų pastebiu labai gražią tradiciją – vestuvinę suknelę jaunajai padeda rinktis mama, o jaunoji suknelę padeda išsirinkti mamai. Todėl jei turite tokią galimybę, siūlyčiau ja pasinaudoti. Mamai puikiai tiks neutralios, prigesintos spalvos. Labai gražiai ir didingai atrodys apsiaustai, stilizuoti bolero, plačių kelnių kostiumai. Tėčiui – klasikinis juodas kostiumas ar smokingas suteiks svarbumo ir reikšmingumo tą jautrų momentą lydint nuotaką iki altoriaus.

O štai jaunikis labiausiai turėtų derintis prie nuotakos pasirinktos suknelės. Ir ne tik spalva! Tarkime, jei suknelė gelsvų, rudų atspalvių, netiks mėlynos spalvos kostiumas. O nuotakai pasirinkus karališką apdarą jaunikis privalo dėvėti smokingą“, – patarimais dalijosi dizaineris.

Dar vienas svarbus patarimas, kurį priminė mados namų vadovas, – iškart numatyti galimą biudžetą. Dalį jo reikia skirti ne tik suknelei, bet ir bateliams, šukuosenai, kokybiškam makiažui, apatiniams ir papuošalams. Idėjų pasisemti galite ir socialiniuose tinkluose. Tačiau atminkite – identiškai atkartoti nuotraukoje esančio vaizdo jums nepavyks ir to daryti nereikia, o norimą suknelę sukurs tik panašų braižą turintis dizaineris.

„Siūdamosi suknelę nesistenkite į ją sudėti visko, ką esate mačiusios filmuose, nuotraukose ar socialiniuose tinkluose. Tobulumas slypi paprastume. Pažiūrėkite į ikoniškas vestuvines sukneles – jos visada išgrynintos, paliekant vieną, bet stiprų akcentą. Be to, atsargiai vertinkite madą. Vestuvinė suknelė nebūtinai turi būti iš naujausios kolekcijos.

Rinkitės tai, kas labiausiai jums tinka, atitinka jūsų charakterį, skonį. Tuo vestuvinės suknelės pasirinkimas ir skiriasi nuo vakarėlio ar jubiliejaus suknelės, kuri turi atitikti laiką, vyraujančią madą ir – nepabijokime – naujumą. Nuotrauka su vestuvine suknele turės jus džiuginti visą likusį gyvenimą, tad rinkitės atsakingai“, – pokalbį baigė A.Videika.

Parengė: Austėja Matusaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.