Kokios yra dažniausios santykių klaidos ir kaip jų išvengti?

Kartais moterys tikisi iš mylimojo kitokių santykių ir didžiulėmis pastangomis joms pavyksta pasiekti, ko norėjo. Bet staiga suvokia, kad anksčiau jų ryšys buvo artimesnis. Kodėl moterų viltys sudūžta ir kokių klaidų jos neišvengia?

 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123RF.com nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123RF.com nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123RF.com nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123RF.com nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123RF.com nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123RF.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 4, 2023, 2:08 PM

Pirmoji klaida: kobra rengiasi pulti

Moteris agresyviai reikalauja iš mylimojo glamonių ir dėmesio. Šis kažkodėl nerodo net mažiausio švelnumo, neapkabina, tik pyksta ir įsižeidžia. Kai kurie vyrai iš prigimties švelnūs, romantiški, jautrūs. Kiti – uždaro būdo, santūrūs ar net storžieviai. Bet tiek vieni, tiek kiti dėl meilės pasirengę išmokti švelnumo ir romantikos. Jei tik to moteris paprašys ir atskleis savo troškimus.

Bet prašyti daugeliui moterų nepatinka. Viena vertus, baisu, jei jis staiga atsisakys. Kita vertus, jų įsitikinimu, prašanti moteris demonstruoja savo silpnumą ir priklausomumą nuo kito žmogaus. Būti agresyviai paprasčiau nei silpnai ir priklausomai. Žvelgdamas į karingai nusiteikusią moterį vyras mato ne išsigandusį mielą zuikutį, kokia jaučiasi moteris, o kobrą, pasirengusią pulti.

Nuo tokios moters vyras tik bėga. Kodėl jai nepasekti katės pavyzdžiu? Ji šeimininkui užšoka ant kelių, ištiesia nugarą ir laukia jo švelnumo. Augintinė visada sulaukia šeimininko glamonių, nes nesuleidžia savo nagų į jo ranką, o tik meiliai murkia.

Antroji klaida: būk man tėvelis!

Moteris laiminga, kai iš partnerio sklinda tėviška meilė. Tačiau nesupranta, kodėl nuolat prasiveržia jo pyktis ir jis užkerta jos bandymus savarankiškai priimti sprendimus. Nemažai mergaičių vaikystėje nepatiria tėvo meilės. Suaugusi išteka už protingo, savimi pasitikinčio ir turtingo vyriškio. Sutuoktinis ja rūpinasi, dėl jos automobilio techninės apžiūros ar gedimo važiuoja į servisą, sprendžia, kur jie statys namą ir praleis atostogas.

Ji jaučiasi mergaitė, kuriai tereikia galvoti apie savo išvaizdą ir gražius drabužius. Sutuoktinis jai primena gerą tėvelį ir ji nori būti jo mažylė. Bet ateina metas, kai moteris nori spręsti, kur ir kiek jai dirbti, kokį automobilį pirkti, kada susitikti su draugėmis. Tuomet sutuoktinis tampa valdovu, pyksta dėl kiekvieno kritiško jo adresu pasakyto žodžio.

Bet vyras – ne tėvelis. Tėvas rūpinasi dukra, už tai nieko nereikalauja ir džiaugiasi kiekvienu savarankišku jos žingsniu. Tėvų meilė – besąlyginė. Sutuoktinių santykiai kitokie. Kaip ir tėvas, rūpestingas vyras nori iš žmonos sulaukti susižavėjimo šūksnių, paklusnumo ir pagarbos jo nuomonei, o ne žodžių: „Ir vėl ne į tą kelią pasukai!“

Kai moteris nori, kad šiandien ją nešiotų ant rankų, o rytoj teškia „pirksim baldus, kokie man patinka!“ – šitaip šokinėti tikrai nepavyks. Antraip kils skandalai, kurie baigsis išsiskyrimu. Būtina išlaikyti pusiausvyrą ir partneriu rūpintis taip, kaip jis tavimi. Svarbu paklausti, kas jam svarbu.

Trečioji klaida: būk toks, kokio aš noriu!

Moteris kovoja su partnerio šiurkštumu ir įžūlumu, kad jį padarytų mandagų. Bet kai šis toks tampa, nustoja juo domėtis. Taip elgiasi mergaitė, kurios tėvas gėrė, triukšmavo, mušėsi, keikėsi ir dėl to šeimą slėgė namuose tvyrojusi įtampa. Ji jo bijojo ir nusprendė už tokio vaikino netekėti.

Bet pasirinko būtent tokį, nes tėvas, kad ir gąsdinantis, taip ir liko klasikinis jos vyro pavyzdys. Ramių ir santūrių vaikinų ji nepriskyrė vyrų kategorijai. Ištekėjusi už audringo elgesio vyriškio stengėsi jį paversti savo idealu, nes bijojo skandalų, šiurkštaus elgesio. Iš meilės ar dėl to, kad buvo įpratęs klausyti mamos, išrinktasis pakluso jos norui.

Bet netapo jos išsvajotuoju vyru. Potraukis jam išblėso. Moterys dažnai sąmoningai siekia savo tikslo, bet pasąmonėje sklando visai kitokios mintys. Ką daryti? Svarbiausia – suvokti save ir tik po to galvoti, kokio vyro norima. Juk paprasčiau prisitaikyti, nei stengtis jį keisti.

Ketvirtoji klaida: eik ten, stovėk čia!

Moteris tikisi patriarchalinio vyro bruožų, kuriuos papildytų ir šiuolaikiniai. Silpnoji lytis įsitikinusi, kad partneris visada, bet kokiomis sąlygomis turi daug uždirbti ir išlaikyti šeimą. Kitaip ir būti negali, juk jis – vyras!

Jei vyras su mažyliu praleidžia beveik tiek pat laiko kiek mama, keliasi naktimis išgirdęs jo verksmą, su juo žaidžia ir vaikštinėja po parką, tuomet dirba ir neretai uždirba mažiau nei anksčiau. Bet jis privalo! Ne, neprivalo. Beje, šiuo atveju kalta ir fiziologija. Vyro, kuris daug laiko skiria mažyliui, testosterono lygis mažėja ir tai daro poveikį jo lytinei elgsenai. Dėl to jis tampa švelnesnis, patiklesnis ir sentimentalesnis. Vyro dėmesys sutelktas į šeimą, tad, tapęs toks, vargu ar plėšysis darbe.

Penktoji klaida: esu tarsi nelabojo įsikūnijimas!

Moteris kenčia nuo vienatvės, jai reikia paguodos. Bet partneriui priartėjus su puodeliu kavos jį puola kaip plėšrus žvėris, o juk tuo metu jis labiausiai pažeidžiamas. Pasakymas „esu tarsi nelabojo įsikūnijimas“ iš dalies teisingas. Kiekvienas žmogus turi tų asmenybės savybių, kurios aplinkiniams priimtinos ir kurios nepatinka.

Tamsioji pusė gali ilgai tūnoti šešėlyje, nors yra labai stipri ir nevaldoma. O kai išlenda, sutuoktinis pasibaisėjęs: iš kur tiek agresijos ir neapykantos iš angelo? Santykiai pašlyja, bet tamsiajai moters pusei gerai. Jei ji randa tokį pat „tamsų“ meilužį, aistra kunkuliuoja, moteris laiminga.

Kai vyras sužino apie meilužį, – drama. Šviesioji moters pusė nuoširdžiai prašo atleidimo, tamsioji – puola, skaudina vyrą, nors jis ir pasirengęs viską pamiršti. Partneris palieka tokią moterį. Ji gali sugyventi tik su panašaus sukirpimo vyru. Jų gyvenimas būna panašus į kvapą gniaužiantį serialą. Šios poros ryšys stiprus, jų šviesiosios ir tamsiosios pusės veikiausiai išmoks gyventi kartu.

Ne visada tamsiosios moters pusės būna tokios agresyvios. Kartais prasiveržia iš savo šešėlio, paskui ten vėl pasitraukia. Kur išeitis? Gal moteriai vertėtų pažiūrėti siaubo filmą ar trilerį, nueiti į sporto salę, o gal pasiginčyti su pardavėja? Vis geriau nei rėkti ant vyro.

Patriarchalinio vyro bruožai

  • išlaiko šeimą
  • sprendžia žmonos problemas
  • atlaiko jos ašaras ir isterijas
  • visada nusiteikęs seksui
  • vaikas domina nuo to laiko, kai šis tampa panašus į žmogų
  • vengia ūkio darbų
  • jo žodis – lemiamas

Šiuolaikinio vyro partnerio bruožai

  • tikisi, kad žmona bus finansiškai savarankiška
  • su ja dalijasi savo išgyvenimais
  • kartais verkia, emocingas, jautrus, imlus įspūdžiams
  • seksualumas priklauso nuo nuotaikos – tai yra, tai nėra
  • bendrauja su mažyliu nuo jo gimimo
  • ūkio darbų nevengia, neskirsto jų į moteriškus ir vyriškus
  • kas geriau išmano vieną ar kitą sritį, tas ir priima sprendimus

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.