Pavasario spalvų avalynė: kaip derinti ryškius batus?

„Nereikėtų manyti, kad spalvinga avalynė gali būti tik sportbačiai. Mitas ir tai, kad ryškūs bateliai tinka tik paauglėms“, – sako avalynės tinklo „Deichmann“ ambasadorė Vaida Gudonytė.

Avalynės tinklo „Deichmann“ ambasadorė Vaida Gudonytė.<br>lrytas.lt montažas / M. Remeikytės nuotr.
Avalynės tinklo „Deichmann“ ambasadorė Vaida Gudonytė.<br>lrytas.lt montažas / M. Remeikytės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Avalynės tinklo „Deichmann“ ambasadorė Vaida Gudonytė.<br>Monikos Remeikytės nuotr.
Avalynės tinklo „Deichmann“ ambasadorė Vaida Gudonytė.<br>Monikos Remeikytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 9:59 AM

Anot jos, daugelis žmonių vis dažniau dėmesį atkreipia į ryškiaspalvę avalynę – tiek sportinius, tiek klasikinius batus – ir ją derina net ir vykdami į darbą. Tačiau vis dar nemaža ir manančių, kad tokią avalynę sunku įtraukti į stilių. Socialinių tinklų nuomonės formuotoja atskleidžia, kaip derinti ryškių spalvų avalynę.

„Šiemet spalvinga avalynė labai aktuali. Ypač aktualūs raudonų, oranžinių, rožinių, geltonų, persikinių, žalių ar melsvų atspalvių modeliai. Jei prieš kelerius metus žmonės pirmiausia ieškodavo įprastų – juodų, rudų, baltų – batų, šiemet vis drąsiau į savo spintas įsileidžia spalvas.

Ir tai natūralu – spalvingi tonai suteikia šarmo, sukuria nuotaiką. Vieni ieško saugesnių sprendimų – avalynės su lengvesniais akcentais: vienspalvių batų su pastelinėmis detalėmis ar kitos spalvos padu.

Kiti renkasi ryškių spalvų, margus batų modelius ir juos derina įvairiomis progomis, – pasakoja V. Gudonytė. – Ryškiaspalvė avalynė neretai tampa pagrindine stiliaus detale, tad reikia žinoti keletą būdų, kaip ją įtraukti į įvaizdį.“

Kaip „prisijaukinti“ spalvotą avalynę?

Ryškūs batai labai tinka prie neutralių atspalvių aprangos. Pasak V. Gudonytės, toks derinys tiks tiek toms, kurios dar tik ieško būdų, kaip priderinti spalvingus batus, tiek jau ryškią avalynę pamėgusioms moterims.

„Spalvingi batai labai tinka prie vieno atspalvio rudų, pilkų, baltų, juodų ar švelniai žalsvų kostiumėlių. Ryškiaspalvė avalynė suteiks tokiam įvaizdžiui žaismingumo, gaivumo.

Avint sportbačius toks įvaizdis puikiai tiks popietei mieste. Prie kostiumėlių derinant spalvotus aukštakulnius ar žemakulnius batelius bus nesunku sukurti įvaizdį, tinkantį darbui, – pasakoja „Deichmann“ ambasadorė. – Žmonės laisvėja.

Galima pastebėti, kad ir biuro apranga nebėra vien griežti kostiumai, marškiniai, neutralios spalvos, neprovokuojanti avalynė. Visgi jei darbe priimta oficialesnė apranga, nereikėtų rinktis neoninių ilgaaulių. Tačiau klasikiniai ryškūs bateliai ar sportbačiai atrodys tvarkingai ir pernelyg neprovokuojančiai.“

Pripratusioms prie spalvų – drąsesni deriniai

Kai ryškios spalvos spintoje jau atrado vietą, galima rinktis ir drąsesnius spalvingus įvaizdžius. Pavyzdžiui, derinti panašių atspalvių aprangą ir avalynę, siūlo V. Gudonytė.

„Vieniems spalvų derinimas yra įprastas ir savaime suprantamas kasdienis veiksmas. Kitiems reikia patarimų ir įkvėpimo. Būdų, kaip derinti ryškią aprangą ir avalynę, yra daug.

Vienas dažniausių – spalvų šešėliai. Pavyzdžiui, galime rinktis ryškiai rožinės spalvos aprangą ir rausvą pastelinę avalynę. Kitaip tariant – rinktis tų pačių spalvų, tik skirtingų atspalvių aprangą ir avalynę.

Dar vienas būdas – derinti šiltas ir šaltas spalvas – šiltų atspalvių avalynę ir šaltesnių spalvų drabužius arba atvirkščiai. Taisyklių, kaip derinti spalvas, galima ieškoti ir spalvų rato schemoje.

Galima derinti priešingas rate esančias spalvas, tokias kaip geltona ir violetinė, arba įvaizdį kurti iš greta esančių, giminingų spalvų, pavyzdžiui, geltonų ir oranžinių atspalvių detalių“, – rekomenduoja „Deichmann“ ambasadorė.

Mitas, kad ryški avalynė tik jaunesniems

Vis dar yra žmonių, kuriems atrodo, kad ryškūs, spalvingi batai tiks tik paaugliams. Tačiau, anot V. Gudonytės, toks mąstymas klaidingas:

„Įvairaus amžiaus moterys renkasi ryškią avalynę, todėl nereikia galvoti, kad ryškius batus avėti gali tik abiturientės ar studentės. Parduotuvėse galima rasti įvairių spalvingų loaferių, aukštakulnių, basučių, vis dar madingų grubių, didesnių ar klasikinio stiliaus laisvalaikio avalynės modelių, todėl skirtingo amžiaus moterys gali lengvai rasti sau tinkantį variantą.

Juolab spalvingi akcentai dažnai sulauks daugiau dėmesio nei neutralių spalvų klasikinė avalynė. Norint išsiskirti – verta įsidrąsinti ir apsiauti ryškiai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.