Princas Harry nusivylė savo artimaisiais: karališkoji šeima žinojo, kad jo telefoninių pokalbių klausėsi žiniasklaida

Jungtinės Karalystės princas Harry labai nusivylė savo artimaisiais. Jo asmeninių telefono pokalbių kurį laiką klausėsi žiniasklaidos „News Group Newspapers“ kompanija, kuriai priklauso bulvariniai laikraščiai „Sun“ ir „Mirror“. Lyg to būtų maža, pasirodo, šią informaciją žinojo karališkosios šeimos nariai, tačiau tai slėpė bijodami, kad princas pareikš ieškinį ir paviešins bylą, skelbia „Sky News“.

 Princas Harry.<br> ZEUS/scanpix nuotr.
 Princas Harry.<br> ZEUS/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 5:13 PM

„Monarchijos institutas nuo manęs ilgą laiką slėpė šią informaciją. Tai paaiškėjo tik pastaraisiais metais, kai padaviau savo ieškinį, kreipiausi į teisėsaugą“, – Harry parodymus citavo televizijos kanalas.

2019 m. princas Harry pateikė ieškinį „News Group Newspapers“, apkaltindamas jo telefono pasiklausymu. O praėjusį pirmadienį jis atvyko į Londoną dalyvauti procese prieš britų leidyklą „Associated Newspapers“, kurią taip pat padavė į teismą dėl privatumo pažeidimo.

Teismo posėdyje princas pažymėjo, kad anksčiau buvo priverstas susitaikyti su spaudos atžvilgiu neišsakytu karališkosios šeimos principu „niekada nesiskųsk, niekada neaiškink“, tačiau dabar ketina už save pastovėti ir ryžtingai ginti savo teises.

Princą Harry ir Meghan Markle žiniasklaida pradėjo medžioti akyliau tuomet, kai 2017 metais jiedu susižadėjo. Paparacai ėmė atidžiai stebėti kiekvieną poros žingsnį ir siekė atkapstyti jų romano detales, kurios sugadino princo santykius su karališkąja šeima. Daug skandalingos medžiagos apie porą pasirodė bulvariniuose laikraščiuose „Sun“ ir „Mirror“, o patys Meghan ir Harry apkaltino žurnalistus priekabiavimu.

Greitu metu princas Harry ir Meghan Markle turėtų pasirodyti karaliaus Karolio III karūnavimo ceremonijoje, kurioje jie sutinka dalyvauti savo sąlygomis. Kaip nauji Harry kaltinimai karališkajai šeimai paveiks jo dalyvavimą ceremonijoje, kol kas nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.