Paviešintas kvietimas į karaliaus Karolio III karūnavimą: apgalvotos mažiausios detalės

Likus kiek daugiau nei mėnesiui iki Jungtinės Karalystės karaliaus Karolio III karūnavimo, Bakingemo rūmai paviešino naują karaliaus Karolio III ir karalienės konsortės Camillos portretą. Porą įamžino karališkosios šeimos fotografas Hugo Burnandas.

 Paviešintas naujas karališkosios poros portretas.<br> lrytas.lt koliažas.
 Paviešintas naujas karališkosios poros portretas.<br> lrytas.lt koliažas.
 Kvietimas į karūnavimą.
 Kvietimas į karūnavimą.
 Paviešintas naujas karališkosios poros portretas.<br> Hugo Burnando nuotr.
 Paviešintas naujas karališkosios poros portretas.<br> Hugo Burnando nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 1:54 PM

Kartu su poros portretu buvo pristatytas karūnavimo kvietimas. Jį kūrė menininkas heraldikas Andrew Jamiesonas. Akvarele ir guašu tapytas kvietimas bus atspausdintas ant perdirbto popieriaus – karalius visą gyvenimą domisi tvarumu.

Įdėmiai pažvelgus kvietime matyti du paukščiai, tupintys ant raidės C, šalia kurios yra Karolio III ir Camilllos herbai.

Kruopštus gėlių apvadas kvietime atspindi britų laukinių gėlių pievą su pakalnutėmis, rugiagėlėmis, žemuogėmis, kinrožėmis. mėlynaisiais varpeliais bei rozmarino šakelėmis. Gėlės sugrupuotos į tris kekes – tai atspindi, jog Karolis yra trečiasis jo vardo karalius.

Kvietime pavaizduotas ir drugelis, bitė, taip pat – mažas liūtas, vienaragis ir šernas. Visi jie – iš karališkosios poros herbų.

Įmantrus kvietimas bus išsiųstas 2 000 svečių į istorines pamaldas Vestminsterio abatijoje.

Kvietimas į karaliaus Karolio III ir karalienės Camillos karūnavimą primena 1953 m. karalienės Elžbietos II karūnavimo ceremonijos kvietimą. Būdamas vos 4 metų Karolis III dalyvavo savo motinos karūnavime ir netgi gavo asmeninį kvietimą, papuoštą trimituojančiais gvardiečiais ir karališkojo herbo liūtu ir vienaragiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.