Atlikėjas Stano sureagavo į kvietimą koncertuoti festivalyje „Naisių vasara“: „Tai Karbauskio asmeninis festas“

Neseniai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis pranešė apie šią vasarą vyksiantį kontroversiškai vertinamą festivalį „Naisių vasara“. Į šią žinią suskubo sureaguoti ir ten koncertuoti pakviestas, tačiau to atsisakęs, atlikėjas bei muzikos prodiuseris Stanislavas Stavickis-Stano.

Stanislavas Stavickis-Stano.<br>V.
Stanislavas Stavickis-Stano.<br>V.
Stanislavas Stavickis-Stano.<br>V.Skaraičio nuotr.
Stanislavas Stavickis-Stano.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žvaigždžių duetai, / Stanislavas Stavickis-Stano<br>D.Umbraso nuotr.
Žvaigždžių duetai, / Stanislavas Stavickis-Stano<br>D.Umbraso nuotr.
„Žvaigždžių duetai“, Stanislovas Stano.<br>T.Bauro nuotr.
„Žvaigždžių duetai“, Stanislovas Stano.<br>T.Bauro nuotr.
Eurovizija, atranka, filmavimas, Stano.<br>V.Skaraičio nuotr.
Eurovizija, atranka, filmavimas, Stano.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 14, 2023, 10:22 AM

Apie tai žinomas vyras rašė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Naisių festas bus! Tai Karbauskio žodis. Paskelbtas šiandien.

O kiek mes šūdo išgrėbėme praėjusiais metais sudainavę vilties ir tikėjimo sklidiną raudą:

Oi Karbauskis vėl pasiųs

Nevažiuosim į Naisius,

Net už pinigus baisius

Nevažiuosim į Naisius...

Aš iki šiol nepagaunu kampo. Kodėl žmonės taip įsižeidė? Aš ne apie tuos žmonės, kurie šiaip ar taip ant visų loja. Apie tikrus. Prie manęs prieidavo, ypač mažesniuose miesteliuose ir sakydavo: – Žinai, Stano, palaikau tave, bet su Naisiais jūs prašovėte.

Arba: – Va, matai, kaip publika tave myli ir tau ploja. O juk čia tie patys žmonės, kur buvo Naisiuose.

Akivaizdu, kad Naisiai po praeitų metų tapo daugiau nei muzikos festivaliu. Tai dviejų pasidalijusių Lietuvų apologetas. Kur viena tautos dalis jaučiasi skriaudžiama kitos. Ir tai yra tikras, nuoširdus jausmas, kurio negalima nuvertinti. Praėjusiais metais Tapinui viešai pagaidinus žvaigždes, kurios sutiko dalyvauti festivalyje, tos „žvaigždės“ kaip mat tepė slides. Jau tada apie tai rašiau.

Tai, kad iš festivalio pasiplovė didžioji dalis populiariausių atlikėjų yra apgailėtina. Iš pradžių juk visi sutiko žinodami, kad koncertuos pas Karbauskį. Po to Tapinas biškį pabarė ir uodegas pabrukusi kariauna spruko. Ir realiai vertinant situaciją, šios žvaigždės apgavo klausytojus. Na tai yra faktas. Juk pradžioje sutiko visi dalyvauti Agrokoncerno renginyje, o vėliau apsimetė šlangomis.

Mūsų tada niekas ir nekvietė. Tai ko aš čia purkštauju. Man vakar skambino iš Agrokoncerno. Kvietė pakoncertuoti kažkur. Aš kultūringai paaiškinau savo poziciją. Naisių festivalis – tai Karbauskio asmeninis piarinis festas. O aš nepalaikau žmogaus, kuris daro daugybę mano pasaulio suvokimui priešingų dalykų. Viskas! Tai nieko bendro neturi su tauta ir klausytojais. Nelįstų Karbauskis ten į sceną, koncertuočiau kad ir nemokamai. Man nėra dviejų Lietuvų. Tiesiog nenori Stanikas su Karabasu draugauti“, – rašė jis.

Lrytas.lt primena, kad praėjusiais metais festivalis patyrė fiasko – likus vos dienai iki festivalio, po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko veiksmų ir pasisakymų, dalyvauti ten atsisakė daugelis atlikėjų. Praėjusių metų birželio pabaigoje Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui buvo suteiktas valstybės vadovo statusas.

Tokį Seimo sprendimą kaip mat pasmerkė opozicija, o vėliau paaiškėjo, kad dėl naujojo V.Landsbergio statuso opozicinės partijos rinks parašus ir kreipsis į Konstitucinį teismą.

Apie tai pranešė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Politiko veiksmai sulaukė atgarsio pramogų pasaulyje – mat R.Karbauskis yra jau daugiau nei dešimtmetį organizuojamo festivalio „Naisių vasara“ sumanytojas ir mecenatas. Festivalyje turėjusios dalyvauti grupė bei atlikėjai išreiškė nepritarimą R.Karbauskio politiniams veiksmams ir nutarė festivalyje nebepasirodyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.