Savaitės blykstėse – Ievos Stasiulevičiūtės kūdikis ir istorinė Aurimo Valujavičiaus kelionė

„Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ kaskart apžvelgia ryškiausius pramogų pasaulio įvykius. Kas gi labiausiai skaitytojus domino praėjusią savaitę?

 Ieva Stasiulevičiūtė ir Aurimas Valujavičius.<br> lrytas.lt koliažas.
 Ieva Stasiulevičiūtė ir Aurimas Valujavičius.<br> lrytas.lt koliažas.
 Nijolė Jagelavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
 Nijolė Jagelavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
 Edmundas Štengeris-Mundis.<br> LR archyvo nuotr.
 Edmundas Štengeris-Mundis.<br> LR archyvo nuotr.
Ieva Stasiulevičiūtė.<br>E.Blaževič, J.Stacevičiaus, LRT nuotr.
Ieva Stasiulevičiūtė.<br>E.Blaževič, J.Stacevičiaus, LRT nuotr.
 Donata Virbilaitė.
 Donata Virbilaitė.
 Aurimas Valujavičius.
 Aurimas Valujavičius.
 Rokas Galvonas su močiute.
 Rokas Galvonas su močiute.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 6:06 PM

Palangos močiutėms atidarė restoraną

Virtuvės šefas Rokas Galvonas (23 m.) pajūryje atvėrė savo naujo „Močiučių restorano“ duris. Jame didžioji dalis personalo – vyresnio amžiaus moterys.

„Norėjau suburti aktyvias, vietoje nenustygstančias pajūrio močiutes. Jos, išgirdusios pasiūlymą prisijungti, dažnai nustebdavo – negi už malonų bendravimą su žmonėmis, dalinimąsi savo istorijomis ir žmonių šypsenas paragavus istorinių patiekalų dar galima gauti pinigų? Man norisi, kad žmonės nenurašytų savęs jokiame amžiuje. Jeigu tik turi jėgų, energijos ir nori aktyvesnio gyvenimo būdo – kodėl ne? Mūsų restorane – daugybė nuostabių močiučių, kurios dirba ir virtuvėje, ir bare, ir bendrauja su lankytojais. O kad nepervargtų, turi jaunų pagalbininkių“, – apie restorano sėkmę pasakojo R.Galvonas.

Restorane sentimentus kelia ne tik personalas, bet ir interjeras – naujam gyvenimui Rokas prikėlė šeimos antikvarinius daiktus.

„Tikiu, kad daugeliui čia patinka ne tik dėl maisto, bet traukia ir išskirtinė atmosfera. Čia – antram gyvenimui prikeltas mano močiutės Veronikos radijas, kuris priklausė dar jos seneliui. Tais laikais visame kaime tai buvo vienintelis prietaisas, iš kurio grodavo muzika. Atgabenome ir stalą – prie jo aš pirmus kartus gaminau, mokiausi, tad tokie daiktai su istorija kelia labai malonius jausmus, kai norisi prisiminti ir savo sentimentus keliančią vaikystę“, – kalbėjo Rokas.

Močiutė Veronika – žmogus, kuris jį įkvėpė siekti tikslų, nepasiduoti ir tobulinti savo talentą virtuvėje.

„Šiandien stovėdamas šiame nuostabiame restorane irgi dėkoju jai, kad būtent ji įkvėpė mane sukurti tokį restoraną, kuris būtų vienintelis Europoje, o visi jo lankytojai dar vieną akimirką pagalvotų, kokios nuostabios yra močiutės“, – teigė R.Galvonas.

Jaunas verslininkas sako, kad nesitikėjo tokios sėkmės, – lankytojų toks antplūdis, jog norintys patekti eilėse laukė net kelias valandas.

Istorinis žygis paskutinių jėgų neatėmė

Kelionę per Atlantą nuo Ispanijos krantų iki JAV per 120 dienų baigęs Aurimas Valujavičius (28 m.) siunčia linkėjimus iš Majamio ir ramina gerbėjus – sveikatos bėdų jis neturi, o istorine tapusią valtį jis jau ruošia gabenimui į Lietuvą.

A.Valujavičius neslėpė, kad jo istorija jau susidomėjo ir interviu prašė ne tik Lietuvos, bet ir užsienio spauda, tačiau dabar svarbiausias darbas – paruošti valtį kelionei konteineriu į Klaipėdą.

Iki gegužės 7 dienos, kai planuoja grįžti į Lietuvą, jis dar spės ir šiek tiek pailsėti, pakeliauti po JAV.

„Gal šiek tiek svirduliavau, gal ir dabar šiek tiek tai jaučiasi, bet šiaip galva nei svaigsta, nei pykino – viskas buvo gerai. Šiąnakt 4 valandą nuėjau miegoti, 10 valandą pats be jokio žadintuvo prabudau taip, lyg vakar būčiau miegojęs lovoje. Nebuvo jokio skirtumo, ar lovoje, ar valtyje“, – stebėjosi gera savo savijauta A.Valujavičius, kuris irklavo per Atlantą nuo gruodžio mėnesio.

TV laidų vedėja Ieva Stasiulevičiūtė (34 m.) tapo mama. Socialiniuose tinkluose ji pasidalino įrašu, kuriame ji po Niujorko gatves stumdo kūdikio vežimėlį. „Tiesiog vaikštinėju aplink miestą su savo nauju geriausiu draugu“, – pasidžiaugė Ieva. Paviešintame vaizdelyje sušmėžuoja ir kūdikio tėvas, tačiau I.Stasiulevičiūtė nėra atskleidusi jo tapatybės.

Verslininkas bei buvęs televizijos projektų dalyvis Edmundas Štengeris-Mundis (49 m.) po šešerių metų santuokos skiriasi su antrąja žmona Brigita Štenger.

Dainininkė Donata Virbilaitė (35 m.) su mylimuoju Gediminu laukiasi pirmagimio, kuris pasaulį išvys birželį.

Televizijos projektuose dalyvavę šokėjai Viktorija Engelgardt-Bajor (41 m.) ir Arturas Bajoras (39 m.) po 16 metų santuokos nusprendė pasukti skirtingais keliais.

Praėjus keturiems mėnesiams po nuomonės formuotojos, stilistės Agnės Jagelavičiūtės mirties jos mama Nijolė Jagelavičienė (65 m.) kreipėsi į teismą dėl nuosavybės teisių pripažinimo. Ieškinio atsakovas – anūkas Leonas Volkus. Galimas ieškinio motyvas – Agnės butas, kurį paveldėjo sūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.