Karolio III karūnavimo ceremonijoje – ir G. Nausėda su žmona Diana: pirmoji šalies ponia demonstravo eleganciją

Gegužės 6-ąją Jungtinėje Karalystėje vykusi Karolio III ir jo žmonos Camillos karūnacija į Vestminsterio abatiją sukvietė daugiau nei 2000 garbių svečių iš viso pasaulio. Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo kitų Europos šalių monarchai, aukščiausias pareigas užimantys politikai, pramogų pasaulio atstovai. Šio istorinio įvykio nepraleido ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda bei pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.

 Karalius Karolis III, Diana Nausėdienė ir Gitanas Nausėda.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Karalius Karolis III, Diana Nausėdienė ir Gitanas Nausėda.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Karalius Karolis III.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
 Karalius Karolis III.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 6, 2023, 6:59 PM, atnaujinta May 6, 2023, 7:03 PM

Pastaroji savo įvaizdžiu demonstravo eleganciją ir puikų stiliaus pojūtį: moteris puošėsi pilkos spalvos kostiumėliu bei šviesios spalvos skrybėle su kaspinėliu.

„Šiandien su Diana dalyvavome karaliaus Karolio III ir karalienės Kamilos karūnavimo ceremonijoje. Britų karališkoji šeima visada buvo stabilumo simbolis tarptautinėje politikoje, išsiskiriantis tvirtu vertybiniu pamatu.

Tikiu, kad karalius Karolis III, kaip ir velionė karalienė Elžbieta II, sieks puoselėti ryšius su Lietuva, o mūsų šalys ir toliau sėkmingai bendradarbiaus įveikdamos transatlantinei erdvei kylančius saugumo iššūkius ir grėsmes“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė G.Nausėda.

Šeštadienio popietę vykusioje ceremonijoje dalyvavo ir Ukrainos pirmoji ponia Olena Zelenska, britų aktorė Emma Thompson kartu su vyru Gregu Wise'u, liberalų demokratų lyderis seras Edas Davey, taip pat atvyko seras Chrisas Whitty, pirmoji JAV ponia Jill Biden, princas Harry, atlikėjai Katy Perry, Lionelis Richie'as, Nickas Cave'as ir kiti.

Tarp kviestinių svečių buvo Davidas ir Victoria Beckhamai, muzikantas Lionelis Richie, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, Nyderlandų karalius Willemas-Aleksandras ir karalienė Maxima, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishis Sunakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.