Į Sakartvelą atvykusiai S. Lavrovo dukrai – nemalonumai: viešbutį apsupo protestuotojai, atvyko gausios pareigūnų pajėgos

Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo giminaičiams teko atšaukti vestuvių šventę Gruzijoje. Kaip praneša „Tbilisi Life“, Kachetijoje, prie viešbučio „Kvareli Lake Resort“, kuriame, kaip teigiama, apsistojo S.Lavrovo dukra Jekaterina Vinokurova kartu su vyru, įvyko protesto akcija. Jos metu sulaikyta mažiausiai 16 pilietinių aktyvistų.

 Sergejus Lavrovas.<br> Imago Images/Scanpix  nuotr.
 Sergejus Lavrovas.<br> Imago Images/Scanpix  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2023, 6:39 PM, atnaujinta May 23, 2023, 6:56 PM

Kachetijos gyventojų pasipiktinimas kilo dėl į miestą atvykusios rusų šeimos. Pilietiniai aktyvistai, susirinkę prie minėto viešbučio, skandavo: „Rusams Sakartvele vietos nėra“ bei mėtė kiaušinius į vestuvių svečius vežančius mikroautobusus.

Į įvykio vietą atvyko gausios pajėgos policijos pareigūnų, kurie sulaikė mažiausiai 16 protestuotojų, juos mušė bei iš žurnalistų atiminėjo mobiliuosius telefonus. Žiaurūs sulaikymo kadrai buvo paskelbti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“. Teigiama, jog Lavrovo dukrą teko gelbėti nuo piktos minios ir išvežti ją su saugumo pajėgų ekipažu.

Teigiama, jog S.Lavrovo dukra ir jos vyras atvyko į Sakartvelą dalyvauti J.Vinokurovos sutuoktinio brolio vestuvėse. Sakartvelo prezidentė Salomėja Zurabišvili vėliau paskelbė, kad vestuvių šventė buvo atšaukta. Anot jos, šią informaciją patvirtino Vidaus reikalų ministerijos vadovas.

S.Zurabišvili tai pavadino „visuomenės pergale“, tačiau pabrėžė, kad tokia problema „nėra vienetinė“, ir valdžiai „negalima taip žaisti su savo tauta“.

Lrytas.lt primena, jog S.Lavrovo šeimos nariams taikomos JAV, Jungtinės Karalystės ir ES sankcijos. J.Vinokurova yra vienintelė Rusijos užsienio reikalų ministro duktė. Ji gimė 1982 m. Niujorke ir turi JAV pilietybę. Ji mokėsi Manhatano mokykloje, vėliau – Kolumbijos universitete, kur studijavo politikos mokslus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.