Po kirčių dėl skandalingo įrašo apie viršsvorį turinčią moterį – V. Bareikio paaiškinimas: „Turėjau rašyti apie save“

Atlikėjas Vidas Bareikis kaip reikiant nustebino savo pasisakymu socialiniame tinkle. Viršsvorį turinčią moterį parduotuvėje savo įraše aprašęs vyras sulaukė ir visuomenės kirčių.

Vidas Bareikis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vidas Bareikis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vidas Bareikis.<br>T.Bauro nuotr.
Vidas Bareikis.<br>T.Bauro nuotr.
Vidas Bareikis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vidas Bareikis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vidas Bareikis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vidas Bareikis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vidas Bareikis.<br>Prane
Vidas Bareikis.<br>Prane
Vidas Bareikis.<br>Ieva Jūra nuotr.
Vidas Bareikis.<br>Ieva Jūra nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 26, 2023, 7:25 PM

Nors sulaukęs kritikos V.Bareikis savo įrašą ištrynė, vis dėlto, nuomonės formuotoja Agnė Kulitaitė nepraleido progos paviešinti atlikėjo žodžius.

Po kilusio šaršalo Vidas savo nuomonę išsakė socialiniame tinkle.

„Atsiprašau.

Ilgai bandžiau savo galvoje susidėlioti, kodėl parašiau tai, ką parašiau ir, manau, dabar galiu tai suformuluoti pakankamai aiškiai. Temai, kuri pirmiausia liečia mane patį pasirinkau visiškai netinkamą pavyzdį.

Pats kiekvieną diena pergyvenu dėl mums „sistemos“ primetamų spąstų (ligos, prasta mityba, stresas ir t.t. ) ir visom išgalėm bandau su tuo tvarkytis.

Paplekšnoju per ne va tai vis sustorėjantį ir suplonėjantį savo pilvą, graužiu save per kiekvienas šventes dėl apsiryjimo ir verčiuos per galvą sportuodamas bei palaikydamas formą.

Tai ir turėjau rašyti apie SAVE, o ne apie niekuo dėtą KITĄ ŽMOGŲ. Dabar jau nieko atgal neatsuksiu tai tik galiu dar kartą atsiprašyti visų moterų kurias įžeidžiau ir padėkoti toms, kurios ramiai ir aiškiai man padėjo suprasti šią klaidą“, – rašė jis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad Vidas Bareikis išsakė nuomonę apie viršsvorį turinčią, parduotuvėje sutiktą moterį.

„Jei nebūtum žmogus ir turėtum šią galimybę stebėti „iš šono“ kaip mes stebime kokius nors gyvūnus, greičiausiai nuostabą keltų šių keistų gyvių nepaaiškinamas savidestrukcinis elgesys. Nenugalimas saviapgaulės ir trumparegiškumo instinktas.

Stoviu eilėje ir matau, kaip vidutinio amžiaus moteris, turinti akivaizdžių viršsvorio problemų pusryčiams perka riebalais aptekusią, padegusią picos bandelę. Ir rūbų ir batų sprendžiu, kad tai vidurinės klasės atstovė, turinti darbą, šeimą (sprendžiu iš žiedo), draugus. Tokiais momentais pagreitintai prasuku jos gyvenimą 40 metų į priekį. Tada jos jau nebėra, ji jau mirusi.

Greičiausiai cholesterolis, kraujagyslės ar širdis. Pabaigoje ji sunkiai judės, labai apkraus savo artimuosius ir draugus. Tada atsuku juostą atgal ir taip norisi prieiti ir padėti tam žmogui. Pasiūlyti tuos 40 metų nugyventi lengviau, prasmingiau, sąmoningiau.

Bet suprantu, kad turiu rūpintis savimi bei savo artimojo rato žmonėmis, o tada, jei jau lieka laiko ir jėgų, bandyti pasiūlyti pagalbą ir ktiiems (jei, žinoma, jiems patiems to reikia)“, – tokie žodžiai nuskambėjo Vido įraše.

Tuo tarpu A.Kulitaitė sukūrė situaciją apie patį atlikėją.

„Stoviu šiandien eilėje ir matau iš tolo kažkas šviečia. Tas kažkas pradeda judėti ir aš galvoju – oba, vaikščiojantis kiaušinis. Kadangi mano rega prasta, tik po kelių akimirkų suprantu, kad tai visgi žmogus su plike. Iš rūbų sprendžiu, kad uždirba jis tikrai normaliai, bet su tais visais šviečiančiais prekiniais ženklais, žibančiais baltais sportbačiais ir ryškių spalvų drabužiais, jis tik nori nukreipti dėmesį nuo savo spindinčios plikės.

Deja, nepavyksta. Tada aš mintyse prasuku jo gyvenimą 40 metų į priekį ir netyčia garsiai ištariu – PZDA. Nes jo šioje žemėje jau nebebus. Jis gyvens kitoje planetoje. Kadangi po 35 metų ant žemės nusileis erdvėlaivis iš kurio išsilaipins ateiviai – kiaušingalviai (tokie kaip matėte 1993 m. filme „Kiaušingalviai“) ir jie palaikys jį savu.

Nesvarbu, kad jis rėks ir spardysis, jie paims jį už parankės, nusineš į erdvėlaivį ir iškris kartu. Ir šioje žemėje jo nebeliks. Tada atsuku juostą atgal ir taip norisi prieiti ir padėti tam žmogui. Pasakyti, kad gal tu užsidėk kepurę, pasidaryk plaukų priauginimą, pasitepk rozmarinų aliejum... Ir liksi šioje žemėje. Vis dar...

Apgailėtinai skambantis tekstas? Tai perduokit tą ir Vidui“, – rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.