Aktorė Angelina Jolie neria į naujus vandenis

Aktorė Angelina Jolie (48 m.), buvusi ilgametė Jungtinių Tautų geros valios ambasadorė ir specialioji pasiuntinė, pristatė naują prekės ženklą „Atelier Jolie“, kuriuo bus siekiama svarbių tikslų – jam bus pasitelktos nebenaudojamos atsargos ir pabėgėlių bei kitų talentingų, nepakankamai įvertintų žmonių grupių gebėjimai.

Angelina Jolie.<br>Massimo Landucci/KIKA Press/Cove/Scanpix nuotr.
Angelina Jolie.<br>Massimo Landucci/KIKA Press/Cove/Scanpix nuotr.
Angelina Jolie.<br> AP/Scanpix nuotr.
Angelina Jolie.<br> AP/Scanpix nuotr.
Angelina Jolie.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Angelina Jolie.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-07-02 20:00, atnaujinta 2023-07-03 00:21

Aktorės vardas pastaruoju metu dažnai linksniuojamas. Režisieriaus Pablo Lorraino biografinis filmas „Maria Callas“, kuriame ji vaidina, pristatytas Kanų kino festivalyje, vykusiame Prancūzijos pietuose.

Pati A.Jolie neseniai pristatė jai svarbesnę naujieną – savo prekės ženklą.

„Šiandien pradedu kai ką naujo – buriu kolektyvą, kuriame kiekvienas gali kurti. „Atelier Jolie“ – tai vieta, kur kūrybingi žmonės gali bendradarbiauti su kvalifikuota ir įvairiapusiška siuvėjų ekspertų, modeliuotojų ir amatininkų iš viso pasaulio šeima.

Tai kyla iš mano dėkingumo ir didelės pagarbos siuvėjams ir kūrėjams, su kuriais dirbau daugelį metų, noro panaudoti jau turimas aukštos kokybės vintažines medžiagas ir medžiagas iš perdirbto pluošto. Noriu būti judėjimo, kuriuo siekiama puoselėti daugiau saviraiškos, dalimi“, – savo socialinio tinklo paskyroje paskelbė aktorė ir režisierė.

Pati A.Jolie viešumoje dėvi itin paprastus, dažniausiai nežinomų kūrėjų drabužius. Taip ji tarsi užsitikrina, kad dėmesys kryptų ne į rūbą, jos dėvimą madą, o į ją pačią. Nepaisant to, žvaigždės stilius nuolat aptarinėjamas, o žinutės apie tai, ką ji dėvėjo oro uoste, kokiais bateliais apsiavusi lankėsi restorane ar kuo puošėsi eidama į renginį, visada sulaukia daug susidomėjimo.

Tiesa, visai kitokio požiūrio ji laikosi, jei kalbėsime apie aksesuarus, – čia ji visuomet karalienė, besipuošianti garsių ir įspūdingų prekės ženklų gaminiais.

Pastaruoju metu ir jos, ir jos paauglių vaikų drabužių mada pabrėžia itin svarbų momentą – tai, kad drabužius galima dėvėti ne vieną kartą, kad jie vertingi net tuomet, kai pagaminti iš perdirbtų medžiagų. Štai naujo kompanijos „Marvel“ filmo „Eternals“ premjeroje Angelinos dukros Shiloh ir Zahara dėvėjo drabužius, kuriuos anksčiau jau matėme dėvimus pačios A.Jolie.

Kasmet sąvartynuose atsiduria daugiau kaip 100 mln. tonų tekstilės atliekų. „Atelier Jolie“, regis, skirta šiai krizei spręsti.

„Galėsite pataisyti arba perdirbti savo spintos drabužius, kuriuos norite atgaivinti, patobulinti jų formą, įkvėpti naujos gyvybės tam, kas galėjo būti išmesta, ir sukurti kokybiškus drabužius, turinčius asmeninę reikšmę“, – rašoma kompanijos internetiniame puslapyje.

Pabėgėlių paminėjimas čia taip pat aktualus, nes visai neseniai JAV nustojo galioti pandemijos laikų priemonė, pagal kurią valdžios institucijos galėjo greitai grąžinti migrantus dėl visuomenės sveikatos priežasčių.

Manoma, kad JAV netrukus gali sulaukti rekordinio prieglobsčio prašytojų skaičiaus.

„Atelier Jolie“ ir čia pasirengusi teikti pagalbą.

Be aktorystės ir režisūros, Angelina du dešimtmečius dirbo JT Pabėgėlių agentūroje, surengė daugiau kaip 60 misijų, kur buvo teikiama informacija apie žmones, priverstus bėgti. Be to, 2015 m. Londono laikraštyje „The Times of London“ paskelbtame straipsnyje ji kritikavo vyriausybės neveiklumą. Aktorė teigė, kad perkeltųjų asmenų skaičiaus augimas yra netvarus ir viršija tai, ką gali suvaldyti tarptautinės humanitarinės organizacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.