Juodąja britų karališkosios Windsorų šeimos avimi laikoma Sarah Ferguson pataisė savo įvaizdį

Ji buvo laikoma juodąja britų karališkosios Windsorų šeimos avimi. Bet buvusi Jorko kunigaikščio Andrew (63 m.) sutuoktinė Sarah Ferguson (63 m.) sugebėjo pataisyti savo įvaizdį.

 Juodąja britų karališkosios Windsorų šeimos avimi laikoma S. Ferguson pataisė savo įvaizdį.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Juodąja britų karališkosios Windsorų šeimos avimi laikoma S. Ferguson pataisė savo įvaizdį.<br>Lrytas.lt koliažas.
Princas Andrew ir Sarah Ferguson susituokė 1986-aisiais.<br>AP/Scanpix nuotr.
Princas Andrew ir Sarah Ferguson susituokė 1986-aisiais.<br>AP/Scanpix nuotr.
Sarah Ferguson.<br>RW/MPI/Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Sarah Ferguson.<br>RW/MPI/Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-08-25 15:33

Neseniai Sarah stojo į kovą su krūties vėžiu. Po skaudžios žinios apie ligą kunigaikštienei buvo skubiai atlikta operacija, kuri tęsėsi net aštuonias valandas, o po jos – keturios paros reanimacijoje.

Moteris teigė, kad įprastinę patikrą atidėliojo, nes vis rasdavo tam pasiteisinimų, tačiau jos sesuo Jane Ferguson, gyvenanti Australijoje, pareikalavo, kad Sarah nepraleistų patikros ir pasirūpintų savo sveikata.

Skaudžių netekčių dėl vėžio jos šeimoje – ne viena. Sarah patėvis Hectoras Barrantesas mirė nuo prostatos vėžio būdamas vos 50 metų. Jos tėvas Ronaldas Fergusonas taip pat mirė nuo vėžio. Jorko kunigaikštienė atskleidė, kad kai jai buvo nustatytas krūties vėžys, jai pašalintos abi krūtys.

Kunigaikštienė buvo gydoma Karaliaus Eduardo VII ligoninėje, kuri rūpinasi karališkosios šeimos sveikata. Su karališkąja šeima Sarah sieja banguoti santykiai.

Praėjusį rugsėjį mirus Jungtinės Karalystės karalienei Elžbietai II jos buvusiai marčiai S.Ferguson buvo patikėta rūpintis mylimais monarchės šunimis. Jorko kunigaikštienė, žinoma, nuolat privalo pranešti, kaip sekasi korgiams Muickui ir Sandy.

„Jie jaučiasi gerai – vizgina uodegytėmis. Dėl to manau, kad jie įveikė savo sielvartą“, – sakė S.Ferguson.

Su buvusiu sutuoktiniu Jorko kunigaikščiu Andrew ji gyvena Vindzore. Nors yra išsiskyrusi, S.Ferguson išsaugojo Jorko kunigaikštienės titulą.

„Dabar esame ilgiau išsiskyrę, nei buvome vedę.

Esu įsitikinusi, kad svarbūs lieka trys dalykai: bendravimas, kompromisas ir gailestingumas.

Mes suprantame vienas kitą, nes juodžiausiu mano gyvenimo laikotarpiu jis visada buvo mano atrama. Tamsiausiu jo gyvenimo metu aš jį palaikysiu“, – sakė Jorko kunigaikštienė.

Tokį pažadą S.Ferguson davė jo motinai karalienei Elžbietai II.

Būtent Andrew padovanojo savo motinai korgius, kad ji nesijaustų vieniša po vyro Pilypo mirties.

Dabar augintiniais rūpinasi Sarah. „Korgiai mane myli labiausiai. Visi sako, jog dėl to, kad lepinu juos saldumynais“, – teigė Jorko kunigaikštienė.

Ne tik Muickas ir Sandy prisirišę prie S.Ferguson.

Visa karališkoji šeima dabar reiškia jai pagarbą. Dukterys princesės Beatrice (34 m.) ir Eugenie (33 m.) savo motiną laiko geriausia drauge.

Visi karališkosios šeimos nariai matė, kad S.Ferguson savo vaikams buvo ir yra nuostabi motina, o dabar anūkams – puiki senelė.

Nauja tai, kad dabar pasikeitė ir aukščiausio lygmens karališkųjų asmenų, kaip antai karaliaus Karolio III (74 m.), požiūris į S.Ferguson.

Neliko nepastebėta, kad per atsisveikinimo su karaliene Elžbieta II ceremoniją Jorko kunigaikštienė Vestminsterio abatijoje galėjo sėdėti gana arti priekyje. Tiesa, oficialioje karaliaus Karolio III karūnavimo dalyje jos nebuvo. Šalia buvusio vyro ji sėdėjo tik karūnavimui skirtame koncerte.

2011-aisiais į princo Williamo (40 m.) ir Catherine Middleton (41 m.) vestuves Jorko kunigaikštienė nebuvo pakviesta. Dėl to, kaip vėliau sakė S.Ferguson, ji buvo labai nusivylusi.

Daugelį metų S.Ferguson buvo laikoma juodąja Windsorų šeimos avimi ir buvo tarsi girnų akmuo ant sutuoktinio Andrew kaklo.

Dar gyvendama santuokoje ji elgėsi pernelyg nevaržomai, įžūliai, tiesmukai. Palyginti su broliene Velso princese Diana, nepakankamai karališkai.

Raudonplaukė majoro duktė S.Ferguson, visų vadinama tiesiog Fergie, su Jos Didenybės sūnumi Andrew susipažino 1985-aisiais vakarėlyje Vindzoro pilyje. Kitais metais jie susituokė Vestminsterio abatijoje. 1992-aisiais pora išsiskyrė.

Į žiniasklaidos akiratį Fergie pateko dar būdama ištekėjusi, kai buvo paviešintos slaptos jos nuotraukos.

Paparacai įamžino Jorko kunigaikštienę, kai ji ant gulto deginosi be liemenėlės, o JAV finansininkas Johnas Bryanas čiulpė jos kojų pirštus.

Nuotraukos pasirodė skandalingame britų laikraštyje „The Daily Mirror“, kai Fergie kartu su karališkąja šeima buvo Balmoralo pilyje. Karalienės Elžbietos II vyras Pilypas jai pats parodė laikraštį.

Fergie buvo paprašyta palikti pilį ir į ją ji buvo įleista tik 2008-aisiais. S.Ferguson pernelyg nesigynė, tik paaiškino, kad J.Bryanas nečiulpė jos kojų pirštų, tik bučiavo jos pėdos vidinę pusę.

Teigiama, kad karalienės Elžbietos II vyras Fergie tiesiog niekino.

Bet Jorko kunigaikštienė nepėsčia. Išstumta iš karališkosios šeimos ji bandė gyventi savarankiškai, pirmiausia finansiškai.

Reklamos specialistė, dizainerė, kino prodiuserė, knygų autorė – S.Ferguson bandė savo jėgas įvairiose srityse, nepasidavė nesėkmėms.

Vienu metu S.Ferguson, iki šiol kovojanti su papildomais kilogramais, bendradarbiavo su tarptautine bendrove „Weight Watcher“, siūlančia svorio metimo ir palaikymo, kūno rengybos ir mąstysenos keitimo paslaugas. Jorko kunigaikštienė atsikratė daugiau nei 30 kilogramų.

Tūkstantmečių sandūroje Fergie tapo Anglijos prekės ženklo „Wedgwood“ ambasadore, 2003-iaisiais – JAV televizijos pokalbių laidos vedėja. 2009-aisiais buvo viena kino dramos „Jaunoji Viktorija“ („The Young Victoria“) prodiuserių.

Būtent kino verslas patraukė S.Ferguson. 2022-aisiais Jorko kunigaikštienė įkūrė filmų gamybos bendrovę „Vestapol Films“, kurios būstinė yra Paryžiuje.

Bet iš tikrųjų didžiausią sėkmę Jorko kunigaikštienė pelnė kaip rašytoja. Jau 30 metų ji rašo knygas vaikams, tarp jų seriją „Little Red“ („Mažoji raudonplaukė“) apie mergaitę raudonais plaukais, kuri patiria šaunių nuotykių.

S.Ferguson istorijas apie mažą mėlyną sraigtasparnį „Budgie“ į ekraną perkėlė britų televizija.

Pirmasis Jorko kunigaikštienės romanas suaugusiesiems „Her Heart For A Compass“ („Jos širdis kaip kompasas“) – pusiau išgalvota istorija apie jos proprosenelę – 2022-aisiais pateko į bestselerių sąrašą. Praėjusiais metais pasirodė ir antroji knyga – „A Most Intriguing Lady“ („Labiausiai intriguojanti ponia“).

Toks atkaklumas ir stropumas vertas pagarbos. Jorko kunigaikštienė jau seniai nebėra girnų akmuo ant buvusio sutuoktinio Andrew kaklo.

Monarchės Elžbietos II sūnus Andrew dar jai gyvai esant buvo įsipainiojęs į sekso su nepilnametėmis skandalą, susijusį su JAV milijardieriumi Jeffrey Epsteinu.

Jorko kunigaikštis tapo nepageidaujamu asmeniu ir nebegali atlikti jokių pareigų britų karūnai.

Praėjusiais metais prieš Niujorko teismą stojęs Andrew išsipirko milijonais dolerių. Bet jo tvirtinimais, kad jis nekaltas, vargu ar kas nors tiki.

Andrew tiki ir jį palaiko S.Ferguson – net finansiškai. Būtent taip ji teigė žurnalui „Hello Magazine“.

„Džiaugiuosi ir didžiuojuosi tai darydama“, – pareiškė Jorko kunigaikštienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.