Austrių gliaudymo čempionate – žinomi svečiai

Saulėtą ketvirtadienio vakarą žinomi svečiai rinkosi į Vilniaus viešbučio „Imperial Hotel & Restaurant“ lauko terasą. Čia jau 11-ąjį kartą įvyko Lietuvos austrių gliaudymo čempionatas, kuris tapo išbandymu garsiems virtuvės šefams ir mėgėjams.

 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Petras Daunys, Rasa Barauskaitė, Žilvinas Grigaitis, Žilvinas Gigaitis.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Petras Daunys, Rasa Barauskaitė, Žilvinas Grigaitis, Žilvinas Gigaitis.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Petras Daunys.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Petras Daunys.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Karolis Murauskas.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Karolis Murauskas.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Rimas Šapauskas, Fausta Marija Lesčiauskaitė, Olegas Vasinas.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Rimas Šapauskas, Fausta Marija Lesčiauskaitė, Olegas Vasinas.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Fausta Marija Lesčiauskaitė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Fausta Marija Lesčiauskaitė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Rimas Šapauskas, Fausta Marija Lesčiauskaitė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Rimas Šapauskas, Fausta Marija Lesčiauskaitė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Petras Daunys, Rasa Barauskaitė, Žilvinas Grigaitis<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Petras Daunys, Rasa Barauskaitė, Žilvinas Grigaitis<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Žilvinas Grigaitis<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Žilvinas Grigaitis<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Petras Daunys, Rasa Barauskaitė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Petras Daunys, Rasa Barauskaitė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Žilvinas Gigaitis.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Žilvinas Gigaitis.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Renginio akimirka.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (44)

Lrytas.lt

Sep 21, 2023, 7:24 PM, atnaujinta Sep 22, 2023, 10:06 AM

Iš anksto užsiregistravę dalyviai ne tik turėjo turėti patirties patiekti austres, bet ir jas atidaryti greitai, švariai bei jas konceptualiai paruošti gurmanų vertinimui.

Kompetentinga renginio komisija dalyvius vertino ir laimėtojus išrinks dvejose kategorijose: kuo trumpesnis laikas, per kurį išgliaudoma 24 vnt. šviežių austrių, gliaudymo profesionalumas – technika ir kokybė, patiekalo iš 6 austrių pateikimas – originalumas ir ingredientų suderinamumas.

Renginio metu svečiai buvo vašinami austrėmis, kiek tik jie norėjo. Vakaro metu buvo atidaryta net 700 austrių.

Apie austres galima kalbėti daug, daug ir knygų bei straipsnių jau parašyta, tačiau tai yra produktas, kurį kartą „prisijaukinus“, jau nebegali be jo gyventi.

Pasibaigus austrių gliaudymo čempionatui svečiai buvo kviečiami vakarienės, kurios metu buvo patiekiama: šviežia austrė su „Negroni Sbagliato“ kokteiliu ir apelsinų perlais, austrė juodajame šokolade su čili pipirais, kvietinė duona su jūros dumbliais ir vėžių uodegėlių sviestu su krapais, šaltasis užkandis – „Tarbouriech“ austrė su marinuotais baravykais ir čiobreliu, pagardinta vytintu anties kiaušinio tryniu ir eršketo ikrais, karštasis užkandis – austrė pakaitinta „Champagne“ su voveraitėmis, salierų purée ir pancetta kumpio trupiniais, pagrindinis patiekalas – Plato de mare su geltonuodegio tuno file, eršketu, Patagonijos kalmaru, užkepta austre, trumais ir foie gras, pagardintas austrių salsa verde padažu, vakarienę vainikavo specialiai austrių gliaudymo čempionatui kurtas tortas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.