Indrė Burlinskaitė-Vaisieta – apie šeimos gydytojos aplaidumą: „Neleiskite, kad jus gydytų spėliodami“

Rugpjūčio pabaigoje džiugia žinia apie tai, kad įveikė ligą pasidalijusi sporto trenerė, socialinių tinklų žvaigždė Indrė Burlinskaitė (35 m.) prisiminė gydymo pradžią, kuomet jos plaučiuose buvo pastebėtas navikas.

Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Lrytas.lt koliažas.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Lrytas.lt koliažas.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Socialinio tinklo „Instagram“ stories nuotrauka.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Socialinio tinklo „Instagram“ stories nuotrauka.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Instagramo nuotr.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Instagramo nuotr.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Soc. tinklo nuotr.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Soc. tinklo nuotr.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Instagramo nuotr.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Instagramo nuotr.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Instagramo nuotr.
Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.<br>Instagramo nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 3:15 PM, atnaujinta Oct 4, 2023, 4:09 PM

Savo socialinio tinklo „Instagram“ storiuose Indrė pasidalijo istorija apie savo buvusios šeimos gydytojos aplaidumą ir įspėjo savo sekėjus.

„Kaip žinia, aš gyvenu Druskininkuose, iš čia buvo ir mano šeimos gydytoja, gydžiausi šeimos klinikoje. Pavardės neatskleisiu, nes turbūt tie, kas čia gyvena, ir šiaip žino, čia mažas miestelis. Nematau prasmės to daryti. Nenoriu gadinti žmogui nervų ir sveikatos. Dabar visi galime tik pasimokyti iš šios situacijos.

Pagrindinis dalykas tai neužsiimkite savigyda, jeigu jaučiate kažkokius simptomus, važiuokite pas gydytojus, nedarykit, kaip aš, nelaukite, kol pasibaigs kosulys savaime.

Ir neleiskite, kad jus gydytų spėliodami. Turi atlikti tyrimus, skirti siuntimus pas specialistus. Nedarykite taip, kaip aš ir kitą kartą pakovokite labiau už save.

Aš nepakovojau ir pasitikėjau savo šeimos gydytoja. O gavosi kaip gavosi“, – dalijosi I.Burlinskaitė.

Moteris pasakojo, kad blogai pasijuto grįžusi iš Paryžiaus, tačiau nieko blogo neįtarė.

„Ten pašalau, kadangi fotografavausi gan mažai apsirengusi, o buvo šalta, tai turbūt daugumai influencerių pažįstama, nes ko nepadarysi dėl gero kadro, nejauti nei alkio, nei šalčio. Jaučiausi serganti, peršalusi, kosėjau.

Tas kosulys buvo stiprus, priminė bronchitą, plaučių uždegimą. Vyro paraginta nuvažiavau pas šeimos gydytoją. Dar galvojau pasiskųsiu dėl širdies dieglių, kuriuos jausdavau kas mėnesį.

Jie būdavo tokie stiprūs, kad jeigu tada būčiau vairavus, būčiau padariusi avariją. Atrodo, kad įduria į širdį ir bijai net pajudėti. Visus šiuos simptomus papasakojau šeimos gydytojai.

Ji paklausė su aparačiuku krūtinę, nugarą ir pasakė, kad greičiausiai čia yra refliuksas. Pasiūlė nutraukti gerti sultis, pagerti vaistus nuo skrandžio. Gėriau juos dvi savaites.

Dėl širdies atsakė, kad dažnai ateina jaunos mergaitės ir sako, kad skauda širdį, bet iš tikrųjų ne širdį skauda, o kažką kitą, pasiūlė padaryti pratimus ir praeis. Dariau, ką ji liepė“, – teigė sporto trenerė.

Indrė pasakojo, kad po apsilankymo pas gydytoją ji vykdė visas nurodytas rekomendacijas bei gėrė vaistus, tačiau situacija tik blogėjo.

„Kol gėriau tuos vaistus, per dvi savaites kosulys pasidarė nepakeliamas – kosėdavau 20 min be perstojo. Būdavo jausmas, kad iškosėsi viską, žarnas, iki apsivėmimo. Buvo beprotiškas kosulys.

Ėmiau po truputį dusti. Būdavo, kad 15 sekundžių negalėdavau iškalbėti. Grįžau pas daktarę ir pasakiau, kad pablogėjo, kad dūstu ir kosulys nepakeliamas.

Gydytoja pamatavo temperatūrą, ji buvo normali. Ji vis tiek buvo įsitikinusi, kad man refliuksas. Aš ją įtikinėju, kad man tikrai ne refliuksas, nes aš blogai jaučiuosi.

Tada sako – jei taip jau sakai, padarome plaučių nuotrauką. Pasidariau ją ketvirtadienį, pasakė, kad bus kitą dieną atsakymas. Bet nesulaukiau jokio skambučio. Skambinau pati, klinika neatsiliepė. Galvojau, kad viskas gerai, nes kitu atveju man gydytoja paskambintų.

Vėliau, pirmadienį, nuėjau pati į gydytojos kabinetą, ji išsitraukė nuotrauką, pamatė pastabą, kad yra šešėlis ir galimai išsiplėtusi širdies aorta.

Sakė, kad čia pavojinga, nes ji gali bet kada plyšti ir gali įvykti staigi mirtis. Tada išrašė siuntimą pas kraujagyslių gydytoją. Paskambinau mamai, viską papasakojau, mama pasidomėjo, pasigoolino ir pasakė, kad ne pas kraujagyslių gydytoją man reikia, o pas širdies.

Vėl paskambinau šeimos daktarei ir pasakiau tai. Bet ji nepritarė. Kraujagyslių daktaras pasakė, kad ne pas jį turėjau atvažiuoti. Bet ačiū jam, kad neliko abejingas. Negalėjo išrašyti siuntimo pasidaryti kompiuterinę tomografiją, bet išrašė, nes jam pasirodė keista, kad jaunam žmogui taip nutiko.

Kol laukėme eilės atlikti tomografiją, aš padusdavau net lipdama laiptais. Tada nuėjau pas šeimos gydytoją ir gan piktai paprašiau išrašyti visus įmanomus gydytojus siuntimus, nes noriu išsitirti.

Tada pati gydytoja išsigandusi išrašė visus siuntimus. Bet jau buvo vėlu, nes tomografija parodė, kad yra didelis 8 cm navikas. Įsijungiau esveikatą ir pamačiau.

Visas šitas gydymas nuo refliukso ir netikėjimas manimi užtruko mėnesį ir mano liga progresavo, jei būtų atlikti laiku, gal būtų buvę lengviau ir paprasčiau. Tai tokia mano patirtis su šeimos gydytojais, pasimokykite“, – baigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.