Teniso žvaigždę A. Zverevą užgriuvo nemalonumai: rimtus kaltinimus pateikė buvusi mylimoji

Pasaulinio meistriškumo Vokietijos tenisininką, olimpinį čempioną Aleksandrą Zverevą (26 m.) užgriuvo nemalonumai. Berlyno prokuratūra reikalauja, kad teismas skirtų jam nuobaudą dėl buvusios draugės sužalojimo.

 A.Zverevas.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 A.Zverevas.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 A.Zverevas.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 A.Zverevas.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-10-07 11:49, atnaujinta 2023-10-07 12:07

Aleksandras – teniso aikštynų žvaigždė, jo honorarai siekia milijonus. Bet jo, kaip privataus asmens, reputacija lieka abejotina. Dabar tenisininkui vėl atėjo sunkus metas.

Vokietijos teniso žvaigždė A.Zverevas kadaise norėjo būti naujuoju Borisu Beckeriu (55 m.). Pastarasis, buvusi pirmoji pasaulio raketė, dažnai įsiveldavo į skandalus, susijusius su dailiąja lytimi.

Bet A.Zverevo reikalai prastesni – tai smurtas artimoje aplinkoje. Berlyno prokuratūra kreipėsi į Tyrgarteno rajono apygardos teismą, kad žymiajam tenisininkui būtų skirta nuobauda.

Buvusi A.Zverevo gyvenimo partnerė Brenda Patea (30 m.) pateikė jam kaltinimus dėl smurto.

B.Patea išgarsėjo 2017-aisiais kaip „Germany’s Next Topmodel“ dalyvė. Šio projekto vykdomoji prodiuserė ir pagrindinė modelių atrankos teisėja – vokiečių topmodelis Heidi Klum.

2021-ųjų spalį B.Patea pateikė A.Zverevui kaltinimus dėl sužalojimo. Ar teismas atsižvelgs į Berlyno prokuratūros reikalavimą ir priims sprendimą dėl nuobaudos, dar neaišku. Jei tai atsitiktų, A.Zverevas galės tai užginčyti ir teismo procesas tęsis.

Bet jei bus pripažintas kaltu, jam grės 450 tūkst. eurų bauda. Ši suma tenisininkui milijonieriui būtų kone skatikai. Bet daug daugiau kainuoja įvaizdžio praradimas.

Tuomet jis turėtų moterų mušeikos reputaciją ir nuo jo galėtų atsiriboti rėmėjai. Labai svarbi ir kita aplinkybė – A.Zverevas ir B.Patea turi dukterį, kuriai dabar dveji metai. Vienintelę globos teisę turi motina.

Pastaruoju metu A.Zverevą užgriuvę nemalonumai turėtų sukelti šoką, nes jo gyvenimas jau buvo nurimęs. Po sunkaus kojos sužeidimo, patirto prieš metus Prancūzijos atvirojo teniso čempionato metu, jis vėl dalyvauja varžybose.

Atrodo, kad A.Zverevui į naudą santykiai su vokiečių aktore, modeliu ir televizijos laidų vedėja Sophia Thomalla (33 m.), aktorės Simone Thomallos (58 m.) dukterimi. Draugė rūpinosi Alexandru per ilgai trukusį traumos gydymo laikotarpį.

Akivaizdu, kad skandalingojo Tillo Lindemanno (60 m.) buvusi draugė nebijo bendrauti su blogiukais. Vokietijos metalo grupės „Rammstein“ vokalistas iš pat pradžių energingai gynė Sophią dėl jos adresu pasipylusių moteriškosios auditorijos kaltinimų.

Į pastaruosius tenisininko draugė atsakė žodžiais: ji didžiuojasi savo Aleksandru.

Olimpinis čempionas, kuriam vis dar galioja nekaltumo prezumpcija, pateko tarp girnų.

Jeigu teismas priimtų sprendimą dėl baudos, tenisininkas, kuris dėl jam metamų kaltinimų atsitvėrė tyla, turės atvykti į teisminės bylos nagrinėjimą. Bet tai vėl reikštų skandalingas žiniasklaidos antraštes ir varginantį teismo procesą.

Vargu ar tam sportininkas, kuris beveik visus metus žaidžia turnyruose įvairiose pasaulio šalyse, turės laiko.

B.Patea – jau antra moteris, apkaltinusi smurtu Monake gyvenantį, dažnai teniso aikštyne įniršio nesuvaldantį hamburgietį. Rusų tenisininkė, modelis, socialinių medijų nuomonės formuotoja Olga Šaripova kaltino A.Zverevą netinkamu elgesiu per 2019-ųjų „ATP Masters 1000“ turnyrą Šanchajuje (Kinija).

„Jis bandė mane uždusinti pagalve ir laužė man rankas. Bandžiau pabėgti iš viešbučio, bet jis mane vis sustabdydavo bijodamas, kas kas nors išgirs mano riksmą. Galiausiai ištrūkau iš kambario basa ir tik su telefonu rankoje. Slėpiausi viešbutyje, bet Saša mane surado, norėjo, kad grįžčiau į kambarį ir su juo pasikalbėčiau. Supratau, kad tuo metu ramiai su juo pasikalbėti nepavyks, todėl atsisakiau. Tada jis pastūmė mane prie sienos ir pasakė, kad už tai jo niekas nenubaus“, – pasakojo O.Šaripova.

Profesionalių vyrų tenisininkų organizacija ATP pradėjo tyrimą dėl galimo A.Zverevo smurto prieš merginą, bet praėjus 15 mėnesių paskelbė, kad nebuvo surinkta pakankamai įrodymų, kurie patvirtintų O.Šaripovos pasakojimą.

Pasak ATP, abu pateikė skirtingas įvykio versijas, todėl buvo nuspręsta žaidėjo nebausti.

Aišku, kad neramus asmeninis gyvenimas kenkia ir A.Zverevo sportinei formai. Bet susidarė įspūdis, kad sportininkas geriau moka elgtis su kamuoliu negu su moterimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.