„INJEKCIJA“ atskleidžia finalo dalyvius: išsirink ir tu savo favoritą

Lapkričio 25 dieną, Vilniaus dailės akademijos Šachmatinėje salėje bus nominuoti šių metų mados favoritai! Šiemet tarptautinio mados talentų konkurso „INJEKCIJA“ finale varžysis 16 dizainerių iš Italijos, Kolumbijos, Vietnamo ir aišku Lietuvos! Jaunųjų mados vardų kolekcijas išvysime jau lapkričio 25-ąją bei sužinosime, kas iš jų keliaus į pavasarį vyksiančią „Mados infekciją“, kurioje savo darbus pristatys kartu su kitais jau žinomais Lietuvos bei užsienio dizaineriais.

„INJEKCIJA“ atskleidžia finalo dalyvius: išsirink ir tu savo favoritą.<br> lrytas.lt koliažas.
„INJEKCIJA“ atskleidžia finalo dalyvius: išsirink ir tu savo favoritą.<br> lrytas.lt koliažas.
Gintaro Rėpšo eskizai.<br> Organizatorių nuotr.
Gintaro Rėpšo eskizai.<br> Organizatorių nuotr.
Ulos Aleksandravičiūtės kolekcijos modelis.<br> Organizatorių nuotr.
Ulos Aleksandravičiūtės kolekcijos modelis.<br> Organizatorių nuotr.
Ulos Aleksandravičiūtės kolekcijos ,,Vėjo nublokšti_ eskizai.<br> Organizatorių nuotr.
Ulos Aleksandravičiūtės kolekcijos ,,Vėjo nublokšti_ eskizai.<br> Organizatorių nuotr.
Nansen Capici kolekcijos modelis.<br> Organizatorių nuotr.
Nansen Capici kolekcijos modelis.<br> Organizatorių nuotr.
 Hoang Lan Ho kolekcijos modelis.<br> Organizatorių nuotr.
 Hoang Lan Ho kolekcijos modelis.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2023-10-26 10:33

„Šiais metais sulaukėme virš 30 jaunųjų dizainerių paraiškų iš įvairių šalių. Turėti savo braižą ir nepasiduoti masiniam skoniui – toks turėtų būti jauno dizainerio devizas. Manęs nepaliauja stebinti jaunieji pretendentai patekti į Mados infekciją, savo nestandartiniu mąstymu ir kūrybine drąsa ieškantys saviraiškos, gal dėl to jau 15 metų vykstantis konkursas neišsikvepia!“– pasakoja „Mados infekcija“ meno vadovė, konkurso „INJEKCIJA“ organizatorė, dizainerė Sandra Straukaitė.

Drąsius sprendimus, netikėtus atradimus bei įkvėpimus šių metų tarptautinio mados talentų konkurso „INJEKCIJA“ finale pristatys: Alisa Kosiborod, Almantas Kunskas, Arminas Rimkus, Gabija Radzevičiūtė, Gintaras Rėpšas, Ieva Grigauskaitė, Indrė Kirlytė, Kamilė Ginelevičiūtė, Kevin Guzman, Lukas Svirplys, Nansen Capici, Raimedas Latvys, Samuele Pampaloni, Ula Aleksandravičiūtė, Xinyue Wang bei Hoang Lan Ho.

Idėjų ir kolekcijos įkvėpimų jaunieji dizaineriai ieškojo vaikystės prisiminimuose, žaidimuose, gamtoje, klasikų kinematografijoje bei literatūroje, tėvų dienoraščiuose, istorinėse asmenybėse bei užtikrintai nėrė į kūrybinę nežinomybę, tam kad atrastų šį tą naujo bei netikėto. Kaip jiems visa tai pavyko išvysime lygiai po mėnesio vykstančiame konkurso finale Vilniaus dailės akademijos architektūros katedros pastate.

Kolekcijos įkvėptos gamtos

Net keli jaunieji dizaineriai, kaip Arminas Rimkus, Indrė Kirlytė bei Ula Aleksandravičiūtė savo kolekcijas kūrė įkvėpti gamtos. Štai Arminas Rimkus pristatys kolekciją „Save your souls“, kuri paremta nykstančiais ir Lietuvos raudonojoje knygoje esančiais gyvūnais, Indrė Kirlytė kolekcijoje „Vėjo padariniai“ pristatys skirtingus vėjo charakterius, o Ula Aleksandravičiūtė drabužių kolekcijoje „Vėjo nublokšti“ naujam gyvenimui prikels seną kaitavimo įrangą, tam kad atskleistų gamtos įkvėptus savo jausmus.

Istorinių asmenybių bei laikotarpių interpretacijos

Jaunųjų dizaino talentų kolekcijose jaučiamas laisvės alsavimas, istorinių laikotarpių bei asmenybių interpretacijos. Kamilė Ginelevičiūtė savo kolekcijos „Gimiau laisva“ tyrinėjimo ir idėjos mintis netikėtai rado tėčio karo tarnybos dienoraštyje, o štai Gintaras Rėpšas savo kolekcijoje pasirinko interpretuoti pačią Tado Blindos asmenybę bei veiklą. Mados kūrėjas bei stilistas Lukas Svirplys konkurso „INJEKCIJA“ finale pristatys intriguojančiu bei istoriniu laikotarpiu paremtą kolekciją „Plikbajoriai“.

Emocinės sveikatos svarba

Šiais metais jaunieji mados kūrėjai stengiasi itin savaip interpretuoti šių metų konkurso „INJEKCIJA“ temą

„[p i: s]“, bet daliai jų šis skirtingai suprantamas bei verčiamas žodis, tapo siekiu atkreipti dėmesį ir į emocinę būklę. Gabija Radzevičiūtė savo kolekcijoje sieks kalbėti apie nerimo sutrikimą bei nerimo sukeliamus pojūčius, o Ieva Grigauskaitė bandys atskleisti kaip drabužiai gali padėti iš pačio nerimo išsivaduoti ar bent nuraminti.

Žaidimo elementai

Vilniaus dailės akademijos salėje gabalėliu savo kolekcijos „Life is like a Kaleidoscope“ dalinsis mados magistratūrą studijuojantis Almantas Kunskas, savo kolekcijoje siekiantis sutalpinti nostalgiškus vaikystės prisiminimų objektus nuo „Huba Buba“ gumos iki „Mėtos Meškinijos“ personažo iš TV ekrano. Italas Nansen Capici pristatys savo kolekciją kurios pagrindiniu komunikacijos įrankiu tapo šachmatų žaidimas, nes būtent šis žaidimas kūrėjui simbolizuoja iššūkį, kuriame tenka susidurti tiek su savimi pačiu, tiek su kitais.

Individualumo paieškos, noras derinti neįmanomus dalykus bei paversti juos naujais vizualiniais sprendimais, šiuolaikinės vartotojiškos visuomenės atspindžiai bei daugybė kitų temų ir jų interpretacijų išvysime lapkričio 25-ąją, Vilniaus dailės akademijoje – mados talentų konkurso „INJEKCIJA“ finale!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.