Monako kunigaikštienės Charlene šeimos ramybę sudrumstė jos sutuoktinio nesantuokinis sūnus

Vos tik Monako kunigaikštienė Charlene (45 m.) jaučiasi geriau, vėl atsiranda problema. Šį kartą dėl jos sutuoktinio Monako kunigaikščio Albert’o II (65 m.) nesantuokinio sūnaus Alexandre’o Grimaldi (20 m.).

Princas Albert'as II ir Monako kunigaikštienė Charlene.<br>Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix nuotr.
Princas Albert'as II ir Monako kunigaikštienė Charlene.<br>Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix nuotr.
Princas Albert'as II ir Monako kunigaikštienė Charlene.<br>POOL MONACO/SIPA/Scanpix nuotr.
Princas Albert'as II ir Monako kunigaikštienė Charlene.<br>POOL MONACO/SIPA/Scanpix nuotr.
Princas Albert'as II ir Monako kunigaikštienė Charlene.<br>IMAGO/News Pictures/Scanpix nuotr.
Princas Albert'as II ir Monako kunigaikštienė Charlene.<br>IMAGO/News Pictures/Scanpix nuotr.
Princas Albert'as II ir Monako kunigaikštienė Charlene.<br>POOL MONACO/SIPA/Scanpix nuotr.
Princas Albert'as II ir Monako kunigaikštienė Charlene.<br>POOL MONACO/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 8, 2024, 9:51 PM

Nesantuokinis Monako kunigaikščio sūnus gimė iš slapto ryšio (1997–2002 m.) su Nicole Coste (51 m.), buvusia skrydžių palydove iš Togo. Jis dabar ryžosi viešai prabilti ir atsidūrė ant aukštuomenės gyvenimą nušviečiančio „Tatler“ žurnalo viršelio.

Žurnalui Alexandre’as pareiškė, kad pretenduoja į lyderystę kunigaikštystėje.

„Norėčiau dirbti kartu su savo tėvu ir tapti lyg Monako ambasadoriumi pasaulyje. Su savo tėvu kalbėjau apie tai, kad norėčiau sugrąžinti į Monaką verslo investicijas“, – sakė savimi itin pasitikintis vaikinas.

A.Grimaldi pridūrė, kad turi gerą planą ir džiaugsmingai žvelgia į ateitį.

Šiuo metu jis gyvena Londone, tačiau jau po Naujųjų ketina persikelti į Niujorką. Neseniai jis lankėsi Niujorko mados savaitėje: buvo pakviestas į „Chanel“ bei „Dior“ vakarėlius, „Tommy Hilfiger“ priešpiečius ir Naomi Campbell „Pretty Little Thing“ šou „Cipriani“ viešbutyje.

Alexandre’as naudojasi galimybėmis, kurias jam atvėrė kunigaikštis Albert’as.

„Visi man labai malonūs“, – teigė jis.

Ypač šiltai jį sutiko N.Campbell, kuri draugavo su Albert’u dešimtojo dešimtmečio pradžioje.

„Buvo puiku su ja susipažinti. Ji buvo tikrai atvira ir tarsi apkabino mane kaip... sūnėną, – sakė Alexandre’as. – Ji davė man šiek tiek patarimų: tiesiog, kad būčiau atsargus su visais, kurie mane prižiūri, ypač dėl to, kad aš viešumoje.“

„Dior“ ir „Chanel“ taip pat bendradarbiauja su kunigaikštyste. „Man patinka elegancija, – sakė Alexandre’as su ryškiu anglišku akcentu. – Man patinka „Louis Vuitton“, „Dior“, „Givenchy“. Dideli prancūzų namai.“

Jo stiliaus ikonos – dainininkas ASAP Rocky ir krepšininkas Shai Gilgeousas-Alexanderis, o brangiausias jo drabužis – velionio Virgilo Abloh sukurti „Off-White“ džinsai.

„Jie iš audinio su angelais danguje. Aš esu religingas žmogus, katalikas. Man patinka eiti į bažnyčią ir man patinka, kad tai atsispindi madoje“, – sakė Alexandre’as.

Tačiau pats podiumu žengti neketina – jau atmetė agentūros pasiūlymus.

Visą gyvenimą jis buvo vadinamas neteisėtu ir tai jį labai skaudino. Tačiau dabar tam jis turi aiškų atsaką: „Nė vienas iš mano tėvų nebuvo vedęs ir nesvetimavo... Mano tėvas pripažino mane savo noru, kai buvau kūdikis, o ne dėl to, kad teisėjas ar spauda jį privertė.“

Vis dėlto Alexandre’as į šį pasaulį atėjo 2003 m. rugpjūčio 24 d. tyliai, Paryžiuje. Jo motina, Toge gimusi stiuardesė N.Coste, 1997-aisiais skrydžio metu susipažino su princu Albert’u ir jiedu užmezgė slaptus penkerius metus trukusius santykius.

Tik 2005 m. gegužę, praėjus dviem mėnesiams po to, kai Albert’as tapo Monako monarchu, N.Coste interviu „Paris Match“ paviešino Alexandre’o kilmę. Tai buvo skandalas: Albert’as jau buvo žinomas kaip donžuanas, o ši žinia tai tik patvirtino.

Likus šešioms dienoms iki įžengimo į sostą tų metų liepą Albert’as viešai patvirtino, kad Alexandre’as yra jo sūnus, nors jis nebus sosto įpėdinis, nes Albert’as ir Nicole niekada nebuvo vedę.

2006 m. Monaką sudrebino dar vienas skandalas: Albert’as viešai pripažino dar vieną vaiką – Jazminą, kuri gimė Palm Springse 1992 m. Kunigaikštis Albert’as jos motiną amerikietę padavėją Tamarą Rotolo sutiko atostogaudamas Žydrajame Krante 1991 metais.

Nicole su sūnumi Alexandre’u ir dar dviem sūnumis iš ankstesnių santykių liko gyventi kunigaikščio apartamentuose Paryžiuje. Vėliau persikraustė į Pietų Prancūziją, pagyveno kurį laiką Niujorke, Ženevoje, o galiausiai apsistojo prabangiame Londono rajone, kuriame gyvena jau trylika metų.

Tarp Nicole ir kunigaikštienės Charlene vyko tyli kova. Olimpinę plaukikę Albert’as vedė 2010-aisiais. Pirmą kartą jie susitiko dar 2000-aisiais, o kaip pora prisistatė 2006-aisiais per žiemos olimpinių žaidynių atidarymą. Taigi Nicole ir Charlene istorijos Albert’o gyvenime susipynusios.

Monako rūmuose ir dabar sklinda visokios apkalbos, ypač po Charlene ligos bei vis retesnio rodymosi renginiuose. O štai Nicole nevengia rodytis Albert’o globojamuose renginiuose. Antai kunigaikščio fondo „Rewild the Planet“ iškilmėse ji pasirodė vilkėdama ryškią fuksijų spalvos suknele.

„Daily Mail“ antraštės po jos pasirodymo skelbė: „Ar buvusi kunigaikščio Albert’o meilužė užpildo spragą, kurią paliko dingusi kunigaikštienė Charlene?“ O gal tai tiesiog sudėtinga šeima, kuri stengiasi gyventi taikiai?

Tačiau Alexandre’as dėl keblios padėties nesuka galvos. „Nebuvau per daug viešumoje, tad skandalai manęs taip nepaveikė. Dabar neabejotinai bus įdomu būti viešumoje, daugiau rodyti savo veidą ir būti susietam su savo šeima“, – teigė jis.

Mišri Alexandre’o šeima leido jam būti dviejų pasaulių dalimi.

„Mano mama yra prancūzė, kilusi iš Afrikos, o tėtis – monakietis. Užaugau dviejose kultūrose ir tai yra mano tapatybės dalis“, – teigė jis.

Augo jis be įpėdinio naštos ant pečių, prižiūrimas dėmesingos, dievobaimingos motinos. „Man labai patiko augti su savo broliais, o mama manimi labai rūpinasi. Negalėčiau norėti daugiau“, – sakė jis.

Jaunuolis sako, kad jo ryšys su motinos kitais dviem sūnumis bei Albert’o nesantuokine dukra Jazmin, kuri dabar yra aktorė ir gyvena Los Andžele, yra labai artimas.

O Jacques’as ir Gabriella, kurių 2014-aisiais Albert’as susilaukė su Charlene?

„Mažieji per maži, kad turėtų telefoną, todėl prireiks kelerių metų, kad galėtume bendrauti“, – juokėsi Alexandre’as.

Kalėdas ir Naujuosius jis dažniausiai su mama sutinka prabangiame „Eden Rock“ viešbutyje Šv.Bartolomėjaus saloje. Dažnai vyksta į Togą aplankyti mamos giminaičių. O vasaras leidžia Monake, įsiliedamas į karališkąjį gyvenimą ir žaisdamas tinklinį bei padelį su tėvu ir žiūrėdamas filmus.

„Per atostogas su tėvu praleidžiame daug lako, mūsų santykiai puikūs“, – teigė Alexandre’as.

Interviu žurnalui „Tatler“ jis žavėjosi savo teta, Monako kunigaikščio jaunesniąja seserimi princese Stephanie. Ją pavadino labai linksma, labai praktiška.

Monako kunigaikštis Albert’as II savo vyriausiąjį sūnų visada dosniai rėmė finansiškai. Per praėjusius metus jų santykiai iš tikrųjų tapo glaudesni.

Sykiu visada buvo aišku, kad Alexandre’as niekuomet neturės jokio oficialaus vaidmens kunigaikščio rūmuose. Nesantuokinis Albert’o II sūnus neturi sosto paveldėjimo teisės.

Monako kunigaikščio įpėdinis – jo mažasis sūnus Jacques’as. Jis turi seserį dvynę Gabriellą, bet pagal šalies įstatymus sostą gali paveldėti tik vyriškosios lyties įpėdinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.