Legendinė „gelbėtoja“ Pamela Anderson paliko Holivudą ir sugrįžo į ramybės uostą

Aktorę ir modelį Pamelą Anderson (56 m.) vieni žino kaip kultinio TV serialo „Gelbėtojai“ žvaigždę, kiti – kaip „Playboy“ modelį, buvusią rokerio Tommy Lee (61 m.) žmoną. Šiandien moteris atrodo išties pasikeitusi – užnugaryje palikusi Holivudo spindesį, ji grįžo į gimtuosius namus ir... pačią save.

Pamela Anderson.<br>Lrytas.lt koliažas.
Pamela Anderson.<br>Lrytas.lt koliažas.
Pamela Anderson.<br>Xavier Collin/Image Press Agency/Scanpix nuotr.
Pamela Anderson.<br>Xavier Collin/Image Press Agency/Scanpix nuotr.
Pamela Anderson.<br>Supplied by Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Pamela Anderson.<br>Supplied by Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Pamela Anderson.<br>JM HAEDRICH/SIPA/Scanpix nuotr.
Pamela Anderson.<br>JM HAEDRICH/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 22, 2024, 11:24 PM

Sausį pasirodžiusiame „Netflix“ dokumentiniame filme „Pamela, meilės istorija“ (angl. „Pamela, A Love Story“) ilgus metus sekso simboliu vadinta Pamela grublėtu paplūdimiu žengia pasipuošusi lengvai plevėsuojančiais baltais drabužiais. Moteris be makiažo, apie spalvingą gyvenimo tarpsnį ji pasakoja atsipalaidavusi, visas, net ir skaudžias, istorijas lydi lengvas aktorės šypsnys.

Iš viešumos prapuolusi P.Anderson šiuo metu gyvena Kanadoje, ant Sališo jūros kranto esančiame buvusiame savo senelės name, turi penkis šunis. Vankuverio salai priklausančiame Leidismito miestelyje gyvena mažiau nei 10 tūkst. gyventojų, svarbiausi objektai – parduotuvė, paštas – čia pasiekiami ranka.

Kaip pasakojo aktorė, į provinciją ji atsikėlė per koronaviruso pandemiją, kai pardavė Kalifornijoje, Malibu, turėtus daugiau nei 10 mln. eurų vertės daugelio svajonių namus. Anot buvusios manekenės, dabar ji jaučiasi laiminga – aktorė tiesiog labai norėjo sugrįžti prie savo šaknų.

Pamelos namas dar kvepia baltais sienų dažais ir dvelkia jaukumu bei ramybe, tačiau jo sienos regėjo aktorės vaikystę, kurioje pasitaikė visko.

P.Anderson užaugo krosnių meistro ir padavėjos šeimoje. Jos tėvas turėjo priklausomybę nuo alkoholio, fiziškai ir emociškai smurtavo prieš jos mamą. Vis dėlto Pamelos tėvams pavyko išbristi iš toksiškų santykių ir kartu sutikti senatvę. Draugiškus santykius su tėvais palaiko ir pati Pamela, nors jie, panašu, tik neseniai sužinojo kai kurias dukters paslaptis.

Dokumentiniame filme moteris teigė, kad vaikystėje ji patyrė seksualinę prievartą. Prie Pamelos priekabiavo jos auklė, kai jai buvo 12-a, ją išprievartavo 25 metų vyras, o 14-os ji patyrė grupinę prievartą.

„Kai buvau maža, nutiko keletas siaubingų dalykų. Turėjau auklę, mano tėvai manė, kad ji šauni moteris, nes auklė visuomet atnešdavo dovanų. Tačiau ji mane išnaudojo, tai truko 3 ar 4 metus.

Aš net bandžiau ją nužudyti kalėdinės lazdelės saldainiu, pasakiau jai, kad trokštu, jog ji mirtų. Kitą dieną ji žuvo automobilio avarijoje ir aš ilgą laiką maniau, kad iš tiesų ją nužudžiau“, – pasakojo P.Anderson ir pridūrė, kad dėl skaudžių išgyvenimų ji ilgą laiką buvo labai drovi ir nepasitikėjo savimi.

Pabaigusi mokyklą Pamela kurį laiką dirbo modeliu. Kai jai buvo 22-eji, sulaukė pasiūlymo įsiamžinti ant „Playboy“ viršelio. Jau netrukus moteris stovėjo oro uoste, iš kurio planavo pakelti sparnus į Los Andželą.

Deja, niekuomet prieš tai lėktuvu neskridusi, iš gana izoliuotos salos atvykusi Pamela nežinojo, kad būdama kanadietė ji negali taip lengvai išvykti dirbti į Jungtines Valstijas. P.Anderson nusprendė sieną kirsti autobusu, kuriame patikros išvengė tik dėl laimingo atsitiktinumo.

Fotosesija „Playboy“ tapo lemtinga: ji atvėrė ne tik karjeros galimybes, bet ir leido Pamelai išsilaisvinti – pačiai nuspręsti, kaip elgtis su savo kūnu.

„Jaučiausi tarsi mesdama save nuo tilto. Tai buvo pirmas kartas, kai pajutau, kad nuo kažko išsilaisvinau. Tai buvo tarsi vartai į kitą pasaulį“, – sakė ji.

Norėdama save išbandyti kitame vaidmenyje Pamela nutarė tapti aktore. Nieko nuostabaus, kad išvaizdžiai, charizmatiškai šviesiaplaukei ir čia nusišypsojo sėkmė – serialas „Gelbėtojai“ jai pelnė pasaulinę šlovę: prasidėjo nesibaigiančios kelionės, kiekviename žingsnyje ją ėmė lydėti apsaugos darbuotojai.

Pamelos neaplenkė ir dar vienas daugelio Holivudo garsenybių palydovas – tapatinimas su įkūnytais personažais, šiuo atveju – su naivokos gelbėtojos C.J.Parker charakteriu.

Nors nuo vaikystės rašyti mėgstanti introvertiškos prigimties P.Anderson jau yra išleidusi ne vieną bestseleriu tapusią knygą ir gali mintinai cituoti prancūzų rašytojo Marcelio Prousto ir kitų kūrėjų kūrinius, lėkštos merginos įvaizdis ją lydi iki šiol.

Peno tokioms kalboms suteikia ir iširusios aktorės santuokos, kurių buvo ne viena, – amžiną meilę moteris prisiekė penkis kartus. „Esu beviltiška romantikė“, – ne kartą yra pasakiusi ji. Ir iš tiesų – pirmąjį sutuoktinį ir dviejų jos sūnų tėvą būgnininką Tommy Lee moteris ir dabar vadina savo gyvenimo meile.

„Jau geriau būsiu viena nei ne su savo vaikų tėvu, – dokumentiniame filme sakė P.Anderson. – Tai – lyg prakeiksmas. Mes negalime būti kartu, bet man sunku būti ir be jo.“

Pamela ir Tommy susituokė vos po keturių dienų draugystės. Poros vedybų ceremonija įvyko Meksikoje, kur įžadus vienas kitam jie davė vilkėdami maudynėms skirtus drabužius. Tuo metu viena žinomiausių pramogų pasaulio porų buvo ryški, seksuali, ekscentriška – visaip kaip dabar socialinių tinklų žvaigždė Kourtney Kardashian ir jos vyras būgnininkas Travisas Barkeris.

Poros santuoka nutrūko po trejų metų. Pagrindine skyrybų priežastimi įvardijamas T.Lee smurtas, bet tam įtakos, žinoma, turėjo ir iš jųdviejų namų slapta pavogta jų sekso vaizdajuostė.

Apie pasisavintą itin asmenišką kūrinį sutuoktiniai sužinojo pašto dėžutėje radę vaizdajuostės kopiją. Kaip teigiama, vagystę įvykdė remonto darbus atlikęs elektrikas. Jis iš garažo pavogė seifą, kuriame buvo ne tik vaizdajuostė, bet ir Pamelos papuošalai, Tommy ginklai.

P.Anderson vis dar pamena teismo posėdžius, kurių metu vyrai rankose laikė jos nuogos nuotraukas ir klausinėjo apie seksualinį gyvenimą.

„Advokatai iš esmės teigė, jog dėl to, kad buvau „Playboy“ modelis, neturėjau teisės į privatumą. Vis galvojau, kaip manęs visi gali klausinėti apie seksualumą, pomėgius, kūno dalis ir tai, kur aš mėgstu mylėtis, kai kalbama apie pavogtą nuosavybę?

Dėl to pasijutau tokia baisi moteris... Taip, „Playboy“ man suteikė jėgų, bet šiuo atveju jaučiausi kaip vėl išprievartauta“, – prisiminimais dalijosi moteris.

Sekso vaizdajuostė sugadino moters karjerą ir asmeninį gyvenimą, nors jos sutuoktiniui roko žvaigždei šis biografijos faktas suteikė savotiško šarmo. Be to, iš šios vaizdajuostės nei Pamela, nei Tommy niekuomet neuždirbo pinigų.

Šiandien Pamela tampa dar vienu simboliu – natūralumo. Neseniai vykusioje Paryžiaus mados savaitėje, Vivienne Westwood, Victorios Beckham, Isabel Marant ir „the Row“ kolekcijų pristatymuose, moteris pasirodė be makiažo ir taip sužavėjo, įkvėpė daugelį kitų moterų.

Prieš dalyvavimą viename mados šou P.Anderson sakė, kad jai labiau norisi patyrinėti Paryžių ir pasidžiaugti jo sodais nei praleisti daug laiko viešbučio kambaryje bandant susikurti neva tobulą įvaizdį.

„Savęs priėmime, netobulume ir meilėje slypi grožis“, – dalindamasi kelionės į meilės sostinę akimirkomis rašė naują gyvenimo etapą pradėjusi P.Anderson.

Parengė Agnė Mačiulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.