Gyvenimas pagal grafiką

Anksti keltis, anksti gultis. Nepamiršti susidėti knygų ir sąsiuvinių. O kur dar diskusijos apie aprangą - sijono nenoriu, sarafanas - nesąmonė, kostiuminių kelnių nesimausiu, kaklaraiščio gyvenime nesirišiu! Prasidėjo nauji mokslo metai vaikams. Ir gyvenimas pagal grafiką ne tik jiems, bet ir tėvams. Tačiau „Stiliaus“ sutikti šventėje žmonės tryško gera nuotaika. Kaip ir visi - bent jau pirmąją dieną.

Jau keliolika metų Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė Rugsėjo 1-ąją praleidžia J.Basanavičiaus vidurinėje mokykloje. Ją baigė jos 25 metų sūnus Marius, o paskui brolį nužygiavo dabar jau šeštokas Kristijonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jau keliolika metų Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė Rugsėjo 1-ąją praleidžia J.Basanavičiaus vidurinėje mokykloje. Ją baigė jos 25 metų sūnus Marius, o paskui brolį nužygiavo dabar jau šeštokas Kristijonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2009, 5:02 AM, atnaujinta Apr 8, 2018, 2:03 AM

Visada pietaujame kinų restorane

Jau keliolika metų Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė Rugsėjo 1-ąją praleidžia J.Basanavičiaus vidurinėje mokykloje. Ją baigė jos 25 metų sūnus Marius, o paskui brolį nužygiavo dabar jau šeštokas Kristijonas.

„Ką veiksime šią dieną, net nesvarstome, - pasakoja ponia Evalda. - Visa šeima kartu su vyresniuoju broliu ir seneliu ryte valgome tortą. Po šventinių pusryčių visi einame į mokyklą.

Visada Kristijoną nufotografuojame prie ten augančios kriaušės - taip matome, kiek sūnus ūgtelėjo.

Pietauti visuomet traukiame į kinų restoraną. Dažnai dar prisideda mano draugė su vaiku. Juokinga, kai tiek metų renkamės patiekalus, svarstome, gal paragauti ko nors nauja, tačiau vis tiek užsisakome tuos pačius: vaikai - traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže, o suaugusieji - karpį su aštriu padažu. Mes net patiekalų skaičiukus atmintinai mokame“, - juokėsi moteris.

E.Šiškauskienė už šventines tradicijas dėkinga savo tėvams, kurie taip pat bet kokį svarbesnį įvykį moksleivės gyvenime stengėsi paminėti šventiniais pietumis ar vakariene. Moteris tai laiko dėmesio ženklu, tuo, kas sutvirtina santykius šeimoje, leidžia pasijusti svarbiam.

Šventė ne tik vaikams

Politiko Artūro Paulausko ir jo žmonos Jolantos šeimoje - du moksleiviai, lankantys tą pačią Vilniaus Tatjanos Liubertienės vidurinę mokyklą. Sūnus Arnas - trečiokas, duktė Aistė - devintokė. Ar vis dar nesispyrioja lydimi į Rugsėjo 1-osios šventę? „Mums ši diena - ne tik šventė, bet ir dar viena proga visai šeimai kartu pabūti, - pasakojo ponia Jolanta. - Tradiciškai tądien visi einame į mokyklą, dalyvaujame iškilmingoje mokslo metų pradžios ceremonijoje. Šįmet joje dalyvavo ir mano mama Aksenija.

Paskui traukiame į gamtą arba į kavinę. Pernai visi šauniai pasėdėjome už Trakų esančiame restorane. Ten susižvejojome žuvį, paskui ją mums paruošė. Buvo smagu.

Rugsėjo 1-oji - šventė ir mums su Artūru. Vesdami vaikus į mokyklą, prisimename ir savo mokyklinius metus - pokštus, išdaigas, mokytojus. Tądien būtinai visi nusifotografuojame, nes nuotraukų laukia seneliai. Jiems smalsu, kiek anūkai paaugo, kaip atrodė ankstesniais metais.

O iš tikrųjų Rugsėjo 1-oji - šventinis signalas: vaikams prasideda darbas“, - juokavo J.Paulauskienė.

Dukra tėvų neišgąsdino

Dizainerės Ramunės Piekautatės dukrai Ulai praėjusi Rugsėjo 1-oji buvo išskirtinė. Vilniaus tarptautinė mokykla, kurią lanko mergaitė, savo mokinius sutiko naujame pastate Senamiestyje. Ketvirtokę Ulą maloniai stebina erdvios ir gražios patalpos.

Kitaip nei daugumoje mokyklų, šioje jau pačią pirmą dieną, po atidarymo šventės, vyksta pamokos. Tiesa, lengvos.

Nors Ramunė teigia, kad švenčių nesieja su vaišėmis, tądien Ulos tėtis - verslininkas Kęstutis Verslovas - ruošia pietus. Pasveikinti Ulos užsuka seneliai.

„Tądien apgalvojame, ką Ula veiks po pamokų. Norų turi daug - trokšta dailės, sporto, šokių, dainavimo, teniso, plaukimo treniruočių. Visa tai suderinti gana sudėtinga“, - rūpesčiuose skendi R.Piekautaitė.

Jos duktė, greičiausiai, tądien būna papuošta išskirtinai? Štai ir ne. „Jei Ula paprašo, patariu, ką rengtis. Ji pati labai savarankiška, - juokiasi mama. - Žinoma, man norėtųsi tądien matyti ją šventiškai pasipuošusią, bet buvau pasiruošusi ir tam, kad Ula rinksis džinsus“.

Krūva progų švęsti

Rugsėjo 1-ąją verslininkė Greta Jansonaitė vedė savo jaunėlį Kiprą į pirmą klasę Vilniaus „Genio“ mokykloje. Jo brolis, septynmetis Benas drožė į antrą. Juos mokyklon palydėjo ir Gretos draugas advokatas Andrius Vitkevičius.

„Po iškilmingos ceremonijos mokykloje būtinai einame vėlyvų pusryčių ar priešpiečių - net nežinau, kaip tai pavadinti“, - smagiai nusiteikusi pasakojo Greta. Štai tada ir prasideda visas smagumas. Mokinukų pasveikinti ateina visa svita svečių - seneliai ir jų broliai, tėčio verslininko Giedriaus Klimkevičiaus sūnūs iš ankstesnės santuokos.

Nesveiko maisto tradicija

Verslininko Antano Boso žmona Daina Bosas šiais metais dukterį Mariją palydėjo į trečiąją klasę. Mergaitei tai buvo pirma Rugsėjo 1-oji naujoje mokykloje Palangoje.

Žiemą iš Vilniaus Bosų šeimynai persikrausčius į Palangą, Marija, anot Dainos, jau spėjo apsiprasti tarp palangiškių bendramokslių ir netgi prieš naujus mokslo metus kalbėjo, kad net laukia mokslo metų.

Išskirtinai šiai šventei ponia Daina nesiruošė. Sako, net sąsiuvinius ir kitas mokyklai reikalingas priemones paskutinėmis dienomis pirkusi. Tačiau Rugsėjo 1-ąją ponia Daina visuomet švenčia.

„Tradiciškai važiuojame visi kartu pavalgyti. Ir tradiciškai tai būna nesveikas maistas - picos, mėsainiai, kokakola. Viskas, ko paprastai vaikams neleidžiu valgyti“, - pasakojo D.Bosas.

Šiais metais tai daryti teks be sūnaus Luko, kuris liko gyventi ir mokytis Vilniuje. Neseniai aštuonioliktą gimtadienį atšventęs vaikinas atsisėdo į dvyliktos klasės suolą.

„Luką į mokyklą Rugsėjo 1-ąją lydėjau gal iki aštuntos klasės, nors jis vis prašydavo, kad to nedaryčiau. Gerai, kad Marija vis dar to nori“, - juokėsi D.Bosas.

Prie klegančios kompanijos prisideda ir televizijos žurnalistė Gabija Vitkevičiūtė su dukterimi Dite, šįmet jau ketvirtoke. Priežastis susitikti mamoms su vaikais - itin svari: Gabija yra Beno krikštamotė, o Greta - Ditės. Bet svarbiausia, tądien G.Vitkevičiūtė švenčia ir savo gimimo dieną. Ko gero, nepavydėtinas derinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.