„John Galliano” Paryžiaus mados savaitėje siūlo pasinerti į siurrealizmą

„Mes tikime…”,- toks nepabaigtas retorinis sušukimas pasirodė „John Galliano” mados namų 2013-ųjų vasaros vyriškų drabužių kolekcijoje ir privertė kritikus spėlioti, kokią žinutę siunčia dizaineris Bill Gaytten, pakeitęs garsųjį John Galliano. Ar B. Gayttenas neapsisprendžia, kuo tiki jo klientai – naujuoju mados namų veidu ar J. Galliano skandalo šmėkla? O galbūt tiesiog norėjo paklausti ekspertų, ar jie jau pasiruošę patikėti neretai kritikuojamo dizainerio talentu? Kad ir kokia mintis buvo paslėpta, „John Galliano” vairą perėmęs B. Gayttenas parodė, jog sugeba sukurti intrigą bei stebinti netikėtomis idėjomis. Naujausias jo sumanymas – kūrybinė kelionė į siurrealizmą.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jul 2, 2012, 2:41 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:54 PM

Abstraktus debesų vaizdas, perkeltas ant audinio, ant modelio kūno tarsi ropojantis omaras, į kriauklės formą susisukantis audinys, žvaigždėlapiu virtęs kostiumas – visas šias idėjas B. Gayttenas sugebėjo supaprastinti ir vietoje „John Galliano” gerbėjams įprasto spektaklio pateikti tiesiog puikų pristatymą su puikiais drabužiais. Vasariška kolekcija maloniai nustebino siluetų paprastumu, aiškumu, ko seniau ant mados namų podiumo nebuvo galima išvysti.

Ateinantį sezoną „John Galliano” vyras rinksis stilingus trumpų plačių kelnių bei klasikinių švarkų kostiumus, lengvus vasarinius lietpalčius, nepamirš ir kelius siekiančių šortų bei stilingų marškinėlių. Jei tik bus noro deriniui suteikti pikantiškumo, B. Gayttenas siūlo kailiu puoštą avalynę ar katiliuko stiliaus skrybėlę.

B. Gayttenas iš tiesų nusipelnė pagyrų už tai, kad palikdamas „Christian Dior” mados namų laikinojo dizainerio vietą sugebėjo susikoncentruoti į „John Galliano” vardo atnaujinimą bei pristatyti kritikų palankiai įvertintą ir Salvadoro Dali kūryba paremtą kolekciją. Taip, mados spektaklių šie mados namai turbūt neberengs, tačiau neverta abejoti, jog „žemiškesni” siluetai pritrauks būrį naujų klientų. Priešingai nei minimalisto naujojo „Dior” kūrėjo Rafo Simonso gerbėjai, jie kitų metų vasarą pasitiks dėvėdami tiesiogine prasme dangiškus kostiumus su debesimis ar žvaigždžių išsidėstymo simboliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.