R. Simonsas Paryžiuje patikino, kad yra pasiruošęs „Dior“ iššūkiui

Ši savaitė – neabejotinai viena sudėtingiausių ir įdomiausių belgų dizainerio Rafo Simonso karjeroje. Pavasarį palikęs Milano mados namus „Jil Sander“, į kuriuos grįžo pati įkūrėja, bei gavęs itin geidžiamą „Christian Dior“ kontraktą, kūrėjas tapo visos mados pramonės apkalbų centru. Ar jis tęs veiklą savo mados namuose? Ar jis pasiūlys naują „Dior“ moters viziją?

Rafo Simonso kolekcija.<br>AP
Rafo Simonso kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jul 2, 2012, 8:00 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:16 PM

Atsakymai į visus klausimus pateikiami jau šią savaitę, nes R. Simonsas Paryžiuje pristatė savo 2013-ųjų vasaros vyriškų drabužių kolekciją, o už poros dienų ateis metas ir jo debiutui „Dior“, kur jis pirmą kartą įžengs į aukštosios mados pasaulį. Pokyčių greitis – įspūdingas, tačiau susikaupimu bei ramybe garsėjantis belgas neabejotinai susitvarkys su jauduliu bei nerimu.

Pirmasis jo susitikimas su Paryžiaus publika laukė dar vyriškos mados savaitės metu, kur R. Simonsas pristatė itin originalią bei modernią vyriškų drabužių kolekciją, įkvėptą tapytojo Briano Calvino darbų. Nors dizaineris liko ištikimas minimalizmui, kai kurios jo idėjos stebino drąsa – sugalvota ištrinti ribas tarp lyčių, išryškinti drabužio meninę vertę.

Taip trumpučius kostiuminius šortus papuošė valiūkiški skeltukai, vietoje tradicinio kelnių ir marškinių derinio ant podiumo pasirodė šlaunų vidurį siekiančios bei B. Calvino portretais margintos suknelės, rožinės spalvos paltai, gėlių raštu marginti lietpalčiai. Tiesa, dizaineris nepamiršo ir ne tokių drąsių klientų bei jiems pasiūlė griežto silueto baltų marškinių paradą, konservatyvesnius pilkos, žalios spalvų kostiumus. Vis tik žaismingumas išliko – jo suteikė šį sezoną itin populiari sportbačių derinimo su viskuo tendencija.

Vis tik daugelis pristatymo svečių negalėjo nesvarstyti, ar toks dualizmas nereiškia dizainerio bandymo apsigyventi dviejuose pasauliuose vienu metu – tiek itin moteriškame „Dior“, tiek griežtame ir vyriškame savo paties. Taip pat kilo nemažai svarstymų, ar kažką panašaus į šį darbą bus galima išvysti ir ant „Dior“ aukštosios mados podiumo. Bet kuriuo atveju, įdomybių laukti verta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.