„Chanel“ aukštosios mados kolekcija – Coco Chanel stiliaus atspindys

Grand Palais parodų rūmų kiemas pasitinka eilėmis Versalio rūmų stiliaus vazonų su gardenijų krūmeliais. Į juos susmaigstyti netikri balti žiedai, derantys prie įspūdingo dydžio rūmų laiptų. Viduje – gausybė baltų elegantiškų kėdžių ir stalų, ant kurių puikuojasi dailūs prancūziški pyragaičiai „macaroons“. Tai – ne senovinis prabanga dvelkiantis aristokratų dvaras ar dvidešimtojo amžiaus pradžios viešbutis. Tai – naujausios „Chanel“ 2012-ųjų rudens aukštosios mados kolekcijos pristatymas. Sveiki atvykę į pasaką.

"Chanel" mados namų aukštosios mados kolekcija.<br>AP
"Chanel" mados namų aukštosios mados kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jul 5, 2012, 10:03 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:28 AM

„Aš dievinu Belle Epoque laikų žavesį, nedidelių arbatos kambarėlių atmosferą“,- žurnalistams pasakojo šventės kaltininkas dizaineris Karlas Lagerfeldas. Jis pabrėžė, jog kurdamas pristatymo aplinką siekė prisiminti aplankytą Baden Badeno kurortą, labai mėgtą tarpukario aristokratų, taip pat 1961-ųjų metų filmą „Praėjusiais metais Marienbadene“, kuriam kostiumus kūrė pati Gabrielle Chanel. Ir jam puikiai pavyko – visi pristatymo svečiai atrodė tarsi būtų atvykę į elegantišką pobūvį.

Nusprendęs atsigręžti į praeitį, K. Lagerfeldas visą kolekciją pavadino skambiai – „New Vintage“. Ir taikliai, nes 64 įspūdingi modeliai atrodė taip, tarsi juos kūrusi ar dėvėjusi būtų pati G. Chanel, tačiau pritaikyti moderniai aukštosios mados mylėtojai. Visos kolekcijos pagrindas – klasikinio „Chanel“ kostiumėlio siluetas bei ilga trečiojo dešimtmečio stiliaus suknelė. Kostiumėlius K. Lagerfeldas siuvo iš geriausios kokybės prancūziškos vilnos bei kašmyro. Paklaustas, ar kolekcijoje buvo galima išvysti ir tvidą, dizaineris atsakė, jog tik jo imitacijas – itin smulkius siuvinėjimus, kuriems prireikė net trijų tūkstančių valandų rankų darbo.

Įdomiai atrodė K. Lagerfeldo dar neišbandyta idėja – kostiumėliams pritaikyti subtilų languotą audinį, kuriame susipynė juoda, pilka ir švelni rožinė spalvos. Žaismingumo klasikiniams modeliams suteikė palaidinės su po kaklu surišamu kaspinu, manekenių liemenį juosę blizgūs diržai, jaunatviškos „beanie“ stiliaus kepurės.

Vakarinių drabužių dalyje vyravo dailus kaftano siluetas, kurį K. Lagerfeldas nusprendė pristatyti be rankovių, tačiau gausiai siuvinėtą ir sukurptą iš įvairių audinių. Vieną suknelę dizaineris sumanė papuošti net mažais kailio kamuoliukais, kitas – nėriniais, raukiniais, tiulio ir šifono akcentais. Dar daugiau blizgesio modeliams suteikė ir sidabru spindėjusios liurekso pėdkelnės, kurias kai kurie kritikai pavadino 2010-ųjų aukštosios mados kolekcijos reliktu.

Neabejotinai įspūdingiausia buvo nuotakos suknelė, kurią vokietis patikėjo pristatyti jaunai amerikiečių manekenei Lindsey Wixson. Veikiausiai ne vieną dešimtį kilogramų svėręs vestuvinis apdaras priminė karalienės Marijos Antuanetės laikus ir buvo nusmaigstytas tūkstančiais baltų ilgų plunksnų, siuvinėtas tradicinėmis „Chanel“ kamelijomis, padabintas nėriniais. Rodos, trūko tik įprasto jaunikio – K. Lagerfeldo numylėtinio modelio Baptiste Giabiconi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.