Devyniolikmečio vilniečio S. Phamo veidas – vertas milijono

Vilniečio Simono Phamo (19 m.) vardas dar neseniai mados pasaulyje buvo retai minimas. O dabar azijietiškų bruožų turintis vaikinas kviečiamas ant Niujorko mados pakylų, jo nuotraukos jau puikuojasi garsių dizainerių drabužių reklamose.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Stilius")

Jul 13, 2012, 12:30 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:51 AM

Gegužę į Niujorką modeliu dirbti išvykęs Simonas iš karto sulaukė dėmesio. Amerikoje populiaraus interneto tinklalapio models.com lankytojai vos po kelių dienų jį išrinko savaitės modeliu. Kiti pasauliniai mados tinklalapiai vilnietį pavadino milijono vertu veidu ir įrašė į gražiausių pasaulio žmonių sąrašą.

Vos daugiau nei mėnesį Amerikoje gyvenantis vaikinas pozuoja žinomiems mados garsenybių fotografams Bruce’ui Weberiui, Marcui Torresui, Micheliui Brussui.

Rudaakis strazdanius, kurio gyslomis teka lietuviškas, vietnamietiškas ir lenkiškas kraujas, jau dalyvavo žinomų drabužių gamintojų „Abercrombie & Fitch”, „Marc Jacobs”, „Kenzo” surengtose reklamos kampanijose.

„Dauguma Lietuvos modelių vyrų dirba tik vietos rinkoje. Užsienyje, ypač Amerikoje, sėkmingai įsitvirtinusių modelių rimtose agentūrose mažai. Man pasisekė – aš pagavau savo sėkmę”, – „Stiliui” kalbėjo Simonas.

Į mados verslą Amerikoje vis giliau neriantis S.Phamas pasakojo, kad modeliu tapo netikėtai. Mykolo Romerio universitete teisę ir vadybą studijuojantis pirmakursis su bičiuliu iš smalsumo nuėjo į modelių atranką šių metų kovą vykusiame festivalyje „Mados infekcija”.

Čia Simoną pastebėjo dizaineris Egidijus Sidaras ir pakvietė demonstruoti savo sukurtos vyriškų drabužių kolekcijos „12 brolių”. Iš kitų modelių egzotiška išvaizda ir žavesiu išsi-skyręs vaikinas nepraslydo pro akis ir Lietuvos modelių agentūrų darbuotojams.

Modelių agentūros „Modilina” vadovė Jolanta Sadauskienė pakvietė S.Phamą išmėginti tikro modelio duonos. Iki tol vaikinui scena buvo malonus laisvalaikio leidimo būdas ir papildoma veikla.

„Jau per pirmąjį susitikimą supratau, kad Simonas kitoks nei daugelis modelių. Jis – ne tik išskirtinių veido bruožų, puikiai sudėtas, bet ir gabus, talentingas, rimtai žiūri į savo darbą”, – gyrė J.Sadauskienė.

Po kelių fotosesijų, per kurias S.Phamas demonstravo lietuvių dizainerių sukurtus drabužius, ką tik iškeptam modeliui buvo pasiūlyta karjeros siekti Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Susigundęs šiuo pasiūlymu S.Phamas pirmiausia puolė ne krautis lagaminų, o krimsti mokslų. Kad pavasarį galėtų išvykti už Atlanto, jis pirma laiko išlaikė egzaminus universitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.