Mados ekspresas: nuotakų suknios – tikroms arabų princesėms

Specialiai lrytas.lt, Roma

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Jul 13, 2012, 1:04 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:44 AM

Romos mados savaitės metu pasklido žinia, kad ant podiumo šią liepą kolekcijos nerodys vienas garsiausių aukštosios mados kūrėjų Gugliermo Mariotto, kuriantis „Gattinoni“ mados namams.

Gal susirgo dizaineris? O gal jam trūksta pinigų susimokėti solidų mados savaitės dalyvio mokestį?, - svarstė žurnalistai.

Panašios abejonės kankino ir „Gattinoni“ mados namų klientes, kol nepaaiškėjo, kad G.Mariotto jau antras mėnuo, užsidaręs savo atelje kuria nuotakos suknelę tikrų tikriausiai arabų princesei ir visai jos svitai, kurioje apie šimtas žmonių.

Tačiau prabangių aukštosios mados suknių skirtų nuotakoms Romos mados savaitėje šįmet netrūko.

Asketiška balta atlaso suknelė, kalijos žiedas, gobtuvas – tokį drabužį nuotakai šįmet ant Romos aukštosios mados savaitės podiumo pristatė italų dizainerė Raffaella Curiel. Tai buvo neįprastas, bet originalus finalinis manekenės pasirodymas, nes šios dizainerės kolekcija Romoje nustebino prabanga be stabdžių.

Arabų kūrėjų nuotakos kasmet vilki itin prabangiomis suknelėmis. Jos primena iš pasakų nužengusias būtybes – karalienes, fėjas, elfus. Po dizainerių Tony Ward, Abed Mahfouz, Jamal Taslaq vestuvėms skirtos suknelės paprastai keliauja į tikrų arabų princesių rūmus. Šių suknių nuometai siuvami iš trapaus lyg ažūras tiulio, išausto rankinėmis staklėmis.

Kartais jiems sunaudojama keli šimtai metrų medžiagos. Ji siuvinėjama kristalais, dekoruojama aukso ir sidabro liureksu.

Jamal Taslaq šįmet nuotakos nuometą papuošė povo plunksnomis, kurios žengiant manekenei podiumu, bangavo lyg jūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.