Tarptautinį konkursą laimėjusiam lietuvių dizaineriui – pusmečio kontraktas su „Diesel“

Italijos Adrijos jūros pakrantėje įsikūrusiame Triesto mieste baigėsi dešimtą kartą vykstantis tarptautinis talentų rėmimo konkursas („International Talent Support“), kuriame savo jėgas šiemet išbandė ir 32 metų iš Klaipėdos kilęs dizaineris Marius Janušauskas, rašo itsweb.org.

Dizaineris Marius Janušauskas Italijoje vykusiame tarptautiniame konkurse tapo vienu iš pagrinidinių prizinininku.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Dizaineris Marius Janušauskas Italijoje vykusiame tarptautiniame konkurse tapo vienu iš pagrinidinių prizinininku.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-16 22:00, atnaujinta 2018-03-18 02:29

Iš viso pasaulio suvažiavę menininkai tarpusavyje rungėsi trijose skirtingose kategorijose: „Mados“, „Aksesuarų“ ir „Juvelyrikos“. Po sėkmingo pasirodymo „Mados“ kategorijoje savo kolekcija sužavėjęs komisijos vertintojus, Marius tapo vienu iš dviejų konkurso nugalėtojų. Lietuviui buvo įteiktas specialus „Diesel“ prizas – 25 tūkst. eurų (apie 86 tūkstančių litų) premija bei pusę metų truksiantis kontraktas su kūrybine „Diesel“ komanda.

Gausios ovacijos taip pat skambėjo antram „Mados“ kategorijos nugalėtojui japonui Ichiro Suzukiui. Jam atiteko 15 tūkst. eurų (apie 51 tūkst. litų) prizas ir galimybė kitais metais ne tik pristatyti kolekciją, bet ir tapti komisijos nariu.

Nuo vaikystės vizualiaisiais menais ir mada besidomintis M. Janušauskas jau ne kartą užsienyje garsina Lietuvos vardą – jis jau yra laimėjęs daugybę įvairių prizų bei apdovanojimų.

Dizaineris taip pat buvo pirmasis lietuvis, kurio darbas buvo pasirinktas reklamuoti kasmetinį Antverpeno Karališkosios vaizduojamųjų menų akademijos madų šou.

M. Janušauskas 2006 metais išleido knygą apie madą „Mada: istorija, mados žmonės, aktualijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.