Į vakarėlius Ž. Grigaitis ir M. Petruškevičius eina su šortais

Vakarėlių liūtais tituluojami stilistas Mantas Petruškevičius (28 m.) ir verslininkas Žilvinas Grigaitis (41 m.) seka mados tendencijas. Vos ant pasaulio podiumų pasirodė šortai, šie vyrai juos užsimovė ir derina prie švarko.

Vakarėlių liūtais tituluojami stilistas Mantas Petruškevičius (28 m.) ir verslininkas Žilvinas Grigaitis (41 m.) seka mados tendencijas.
Vakarėlių liūtais tituluojami stilistas Mantas Petruškevičius (28 m.) ir verslininkas Žilvinas Grigaitis (41 m.) seka mados tendencijas.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė ("Stilius")

Jul 18, 2012, 4:13 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:16 AM

Abu vyrai mano, jog šortai ir švarkas puikiai tinka renginiams, vykstantiems lauke – terasose, pievose ar sodybose.

Į šampano „Moët Ice Imperial” pristatymą Vilniaus senamiesčio restorane „Marche de Provance” Ž. Grigaitis atvyko pasipuošęs balta eilute – šortais, švarku, kojinėmis iki kelių ir batais.

„Šortai prie švarko dėvimi jau seniai, kai reikalaujama puošnaus kasdienio (angl. smart casual) aprangos kodo”, – sakė neseniai Berlyno mados savaitėje daug tokių derinių vyrams regėjęs Ž. Grigaitis.

Žilvinas įsitikinęs, kad taip apsirengus galima eiti ir į oficialius priėmimus, tik reikia prie šortų priderinti ne šlepetes, o klasikinius batus, ne trumpas, o ilgas kojines.

Stilistas M. Petruškevičius mano, jog ilgos kojinės prie šortų tinka retai. Tokį puikų pavyzdį kadaise jis yra matęs per Vitalio Čepkausko kolekcijos pristatymą.

„Perspaudimas nesuteikia stiliaus. Kartais norėdamas išsiskirti iš minios žmogus perlenkia lazdą. Šortai prie švarko – jau pakankamas akcentas.

Savęs kaip Kalėdų eglutės neapkarstau, kaip tai daro kai kurie Lietuvos vyrai”, – aiškino stilistas, keliuose vakarėliuose pasirodęs su šortais.

Mantui svarbiausia, kad šortai ir švarkas būtų suderinti, abu drabužiai – iš lino ar kitų vasarai tinkamų audinių.

„Tikrai prie šortų nesivelku klasikinio švarko. Mano spintoje – mažiausiai 50 švarkų, tad prie šortų derinu tuos, kurie yra tinkamo vasarai audinio”, – kalbėjo M. Petruškevičius.

Jo teigimu, Italijoje vyrai jau seniai taip puošiasi ir nieko nestebina.

Ž. Grigaitis šortų nedėvėtų renginyje, vykstančiame ne lauke, o viduje – verslo konferencijoje, per oficialią vakarienę.

Žinomas vyras įsitikinęs, kad šortai negali būti labai aptempti ar itin trumpi. Vakarėliams netinka ir šortai su daug kišenių, džinsinis drabužis. Antra, labai plaukuotos kojos taip pat neestetiška.

„Brazilai vyrai depiliuoja kojas, kad galėtų dėvėti šortus. Man to daryti nereikia”, – juokėsi Žilvinas.

M. Petruškevičius depiliacijos klausimu atviras: vyras turi būti vyriškas: „Aš kol kas kojų nedepiliuoju, gal dar šiek tiek palauksiu.”

Itin stilingai atrodęs Ž. Grigaitis sulaukė ne vieno kritiško žvilgsnio. Tačiau jis nekreipia dėmesio į apkalbas.

„Esu už sveiką kritiką, tačiau visiems geras nebūsi. Šunys loja, o karavanas eina. Nekreipiu dėmesio, kad kažkas kažkam kažkodėl nepatinka. Atsižvelgiau į aprangos kodą, mano drabužiai nerėžė akies.

Mane patį tame vakarėlyje nustebino ponios, pasipuošusios juodomis ar gėlėtomis suknelėmis. Norėjau jų paklausti – ar jūs nemokate skaityti, ar neturite baltų drabužių? Visada stengiuosi gerbti vakarėlio šeimininkus”, – paaiškino verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.