Naomi Campbell: Juodoji Pantera iš Londono lūšnynų

Dėl savo sunkaus charakterio britų modelis Naomi Campbell vadinama pačia bjauriausia pasaulio manekene. Tiesa, kai ji žengia podiumu, daugelis pamiršta jos pykčio priepuolius, maištingą būdą, policijos pareigūnų užpuolimus, į tarnaites svaidomus mobiliuosius telefonus ir aistrą prabangai. Pripažinkime - ne be reikalo. Ilgos kojos, pūstos lūpos, gilios akys, lygi oda ir magnetizuojanti eisena – šios Naomi savybes atvėrė jai visus kelius. Maža juodaodė mergaitė kadaise tapo mados pasaulio sensacija. Ir yra ja iki šiol.

Modelis garsėja ne tik grakščia eisena ir svaiginančiu grožiu. Ne mažiau „šlovės“ jai sukrovė dažni pykčio priepuoliai ir skandalai. O šių Naomi biografijoje gausu kaip grybų po lietaus.<br>AOP.
Modelis garsėja ne tik grakščia eisena ir svaiginančiu grožiu. Ne mažiau „šlovės“ jai sukrovė dažni pykčio priepuoliai ir skandalai. O šių Naomi biografijoje gausu kaip grybų po lietaus.<br>AOP.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-18 00:33, atnaujinta 2018-03-18 01:40

Auksas pelenuose

Pažinoję Naomi vaikystėje pasakoja, kad jau tuomet ji buvo audringo temperamento, bet labai stipri ir valinga. Mergaitė gimė Londone 1970 metais. Jos motina Valerie Campbell buvo baleto šokėja.

Mergaitė gimė skurdžiausiame Londono rajone, tėvo niekada nematė, jis laiku paspruko palikęs nėščią draugę globoti tėvams, imigrantams iš Jamaikos. Faktas, kad Naomi augo be tėvo, žurnalistų dažnai prisimenamas, kai yra nagrinėjami nesėkmingi Naomi ir jos vyrų santykiai. Vyrų ji turėjo daug, tačiau susitupėjo ir nusiramino visai neseniai.

Mažoji Naomi pirmuosius savo gyvenimo metus daugiausia laiko leido su aukle, nes jos mama keliavo su savo šokių trupe „Fantastica“. Būdama 10 metų Naomi taip pat pradėjo mokytis baleto „Italia Conti“ mokykloje.

Galima sakyti, kad savo karjerą manekenė pradėjo būdama 7 metukų, kai laimėjo atranką į Bobo Marley'io dainos vaizdo klipo filmavimą. Po kelerių metų ji gavo dar vieną pasiūlymą nusifilmuoti vaizdo klipe – šįkart tai buvo populiari tų laikų grupė „Culture club“.

Kai merginai buvo 15 metų, į jos lankomą baleto mokyklą užklydo „Elite“ modelių agentūros darbuotojas. Pamatęs egzotišką gražuolę, vyriškis užčiuopė aukso gyslą. Nors tais laikais juodaodžių manekenių beveik nebuvo, Naomi jam padarė tokį įspūdį, kad jis nedvejodamas pasiūlė jai modelio kontraktą.

Sulaukusi 16 metų juodaodė gražuolė išsiveržė iš tėvų pančių ir laimės ieškoti išvyko į Paryžių. Čia ji greitai išgarsėjo, tapo Paryžiaus pakylų pažiba ir tapo mados namų „Yves Saint Laurent“ ir „Paco Rabanne“ mūza.

Dar vieną sensaciją modelis sukėlė patekusi ant žurnalo „Vogue“ ir „Time“ viršelių. Žurnalai su Naomi atvaizdu buvo šluojami iš prekybos vietų - ji buvo pirmoji juodaodė, papuošusi madingų leidinių viršelius.

Jau po 5 metų nuo karjeros pradžios žurnalas „People“ paskelbė ją viena iš 50 gražiausių pasaulio moterų, o dar po 3 metų Amerikos mados akademija Juodąją Panterą pripažino geriausiu pasaulio modeliu.

Savo karjeros viršūnę ji pasiekė 1990 metais. Mados pasaulyje tuo laiku gimė naujas reiškinys – supermodeliai. Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Linda Evangelista ir Kate Moss drauge buvo vadinamos „didžiuoju šešetu“.

Juodi skandalai

Modelis garsėja ne tik grakščia eisena ir svaiginančiu grožiu. Ne mažiau „šlovės“ jai sukrovė dažni pykčio priepuoliai ir skandalai. O šių Naomi biografijoje gausu kaip grybų po lietaus.

Kartą per Oprah Winfrey televizijos šou Naomi prisipažino, kad po tokių audringų jausmų protrūkių ji labai gėdijasi ir gailisi dėl savo žodžių ir veiksmų. Ji metė mobilųjį telefoną į savo tarnaitę, staugė ant kartu dirbančių žmonių, o oro linijos „British Airways“ uždraudė gražuolei lipti į jų lėktuvus.

Net maištingieji pastarojo dešimtmečio pabaigos rokeriai nepridarydavo tiek bėdų, kiek jų sugebėdavo sukelti viena moteris.

Apie ją sklando gandų, kad ji – be galo sudėtingas žmogus, nevaldantis emocijų, o dirbti jai ar su ja - vargų vargas. Daugelis tam ryžtasi vien dėl to, kad rezultatas dažniausiai būna stulbinantis.

Tačiau Naomi žino, kaip iš isterijų užkalti gražaus pinigėlio. Prieš kelerius metus ji nusifilmavo šaltos arbatos reklamoje. Vaizdo klipe Naomi kasa žemę avėdama aukštakulniais bateliais, vieno jų kulniukas nulūžta ir įsiutęs modelis sviedžia batelį tiesiai į langą. Langas subyra. Vėliau ji atsipalaiduoja gerdama šaltąją arbatą. Arbata neva turėtų numalšinti jos pykčio priepuolius. Reklama pavyko puiki, o modelis džiūgavo, kad pagaliau turėjo galimybę parodyti savo tikrąjį veidą, be jokio „fotošopo“.

Žvilgsnis iš reklamos

Ji pozavo bičiuliams „Dolce & Gabbana“, buvo mados namų „Ralph Lauren“ veidu, bendrovės „Martini“ vaizdo klipo mūza.

Pastarajame Juodajai Panterai buvo parinktas trumpas, bet jos pomėgius gerai apibūdinantis vaidmuo. „Vyksta vakarėlis“, - sušunka Naomi, kai į jos bambą įskrieja putojančio vyno butelio kamštis.

Ji žino, kaip reikia švęsti

Švęsti šventę, tikina įnoringos gražuolės draugai, ji tikrai moka. Kokainas, alkoholis ir vakarėliai – įprasti modelių kasdienybę lydintys atributai. Pirmą kartą nelegalių miltelių Naomi pauostė būdama 24 metų. Nuo to laiko narkotikai tapo ištikimu Naomi linksmybių ir net darbo palydovu.

Supermanekenė prisipažino negalinti atsikratyti šios priklausomybės. Ji teigė nekenčianti narkotikų, tačiau jie supermodelio niekaip nepaleidžiantys. Jau tris kartus Naomi bandė atsispirti priklausomybei nuo narkotikų, bet viskas prasidėdavo iš naujo. Podiumo žvaigždei teko kreiptis pagalbos į specialistus. Ir ne vieną kartą. Dabar ji tikina, kad kvaišalus jai atstoja meilė.

Nuo vyro prie vyro

Ypač nesutramdomas temperamentas kliudė asmeninei manekenės laimei. Dėmesio iš vyrų jai netrūko niekada. Atvirkščiaia. Jie krito po jos kojomis, siūlydami viską, ką turi, - meilę, turtus, ištikimybę ir kantrybę.

Naomi susitikinėjo su Roberto De Niro, Sylvesteriu Stallone, italu milijonieriumi Flavio Briatore, grupės „U2“ gitaristu Adamu Claytonu, šokėju Joaquinu Cortesu. Nors rinkdavosi tikrai pagarbos vertus vyrus, nė su vienu iš jų nesugebėjo išsaugoti ilgalaikių santykių.

Tik būdama 37-erių ji sutiko tą, kuris vienu ryžtingu žvilgsniu sugebėjo sutramdyti jos siautulingą būdą. 2008 metų vasarą Kanuose vykusiame vakarėlyje, surengtame jos pačios gimimo dienos proga, Naomi susipažino su rusų milijardieriumi Vladislavu Doroninu - kompanijos „Capital Group“ savininku.

Netikėtas iš pirmo žvilgsnio visiškai nepanašių žmonių ryšys sudomino visą pasaulio spaudą. Laikraščiai vieni po kitų spausdino straipsnius apie tai, kokiomis prabangiomis dovanomis verslininkas džiugina savo įnoringą ponią.

Naomi keitėsi akyse, ji švelnėjo, tapo racionalesnė, ramesnė. Tikriausiai ne veltui sakoma, kad meilė sugeba iš žmogaus „išmušti“ visą blogį.

„Tai jis išmokė mane iš tiesų mylėti, būti kantresnei“, - taip netikėtai ją užplūdusius jausmus apibūdino pati manekenė.

Prieš trejus metus Naomi persikėlė pas vyrą į Maskvą. Rusijoje ji užsiima labdaringa veikla ir džiaugiasi tiesiog neįpareigojančiu gyvenimu.

Moteris, kuri nesensta

Į penktąjį dešimtmetį įkopusi manekenė neketina mesti savo darbo. Ji, manekenės akimis, labai jau pagyvenusi, tačiau vis dar yra geidžiama ant garsių dizainerių podiumo. Štai Milano mados savaitėje ją dizaineris Roberto Cavalli pasirinko kaip svarbiausią modelį.

Neseniai viename interviu moteris tvirtino nesanti supermodelis ir neturinti jokių ypatingų galių. Tačiau atrodo, kad amžius ir raukšlės ją kol kas aplenkia. Gal bijo, kad Naomi supyks...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.