Kaip tobulai sutvarkyti spintą?

Pateikiame interviu su neįprastos profesijos atstove.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2012, 5:05 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:45 PM

Jos karjera prasidėjo nuo vakarinių suknelių nuomos reikliems Londono klientams. Pastarieji labai greitai suvokė, kad parduotuvės savininkė E. Gibbs sukaupusi nemažai informacijos apie madą.

Netrukus ji jau darė tvarką klienčių drabužių spintose, teikė patarimus dėl naujų pirkinių ir net guosdavo jas po skausmingų skyrybų. Ir taip šios konsultacijos virto britės darbu. Savo patarimus 43-ejų Elika Gibbs sudėjo į knygą „Sistema sukuria gerą stilių“.

Pateikiame interviu su neįprastos profesijos atstove.

- Kaip atrodo Kate Moss drabužinė?

- Ji puikiai jaučia, kokius drabužius reikia saugoti daugelį metų tam, kad juos vėliau galėtų priderinti. Kate Moss reikalingos konsultacijos tik dėl kai kurių smulkmenų.

- Ar siūlote pagalbą ir klientams, kurie nėra įžymybės?

- Žinoma. Daugelis moterų šiokiadieniais labai užsiėmusios, o garderobo sutvarkymas suryja daug laiko. Dažnai atidarius spintą, pažvelgus į jos turinį, suvokiama, jog vieno ar kito drabužio reikėtų atsisakyti, bet jie tokie mieli širdžiai.

- Kaip išspręsti šią dilemą?

- Nė vieno neverčiu atsisakyti tam tikrų drabužių. Tie, kurie susiję su maloniais prisiminimais, saugojami atskiroje spintoje, - tai tarsi drabužių archyvas. Gal ateis laikas ir juos mielai nešios duktė.

- Ar dažnai reikia tvarkyti savo drabužių spintą?

- Geriausiai tai padaryti prieš sezono pradžią. To, kas nebeatitinka asmeninio stiliaus, reikia atsisakyti. Jų vietą gali papildyti nauji modeliai.

- Kokių drabužių būtinai turėtų būti spintoje?

- Vaikščiodamos po parduotuves, moterys pamiršta pagrindinius dalykus: palaidinukes, marškinėlius, megztinius, pieštuko formos sijonus. Jei jų yra spintoje, galima ramiai rūpintis ekstravagantiškais dalykais.

E. Gibbs patarimai:

1. Visus drabužius išrūšiuoti pagal kategorijas, kaip antai suknelės ar kelnės. Galima ir smulkiau, - pavyzdžiui džinsai, medžiaginės kelnės.

2. Peržiūrėti kiekvieną drabužių kategoriją. Visus pasimatuoti, net ir tuos, kurie iki skausmo pažįstami!

3. Sudaryti šešias krūvas pagal šiuos kriterijus: pasilikti, į archyvą, dar nežinau, nenešiosiu, pataisysiu ir visais atvejais tinkamas drabužis.

4. Išvalyti spintą.

5. Dar kartą peržiūrėti drabužius, kuriuos priskyrėte krūvai „Dar nežinau“. Šiuo atveju būkite sau griežti!

6. Drabužius, kuriuos pasilikote kitam sezonui, sukabinkite pagal spalvas ir medžiagas. Nustebsite, kaip gražiai atrodys jūsų drabužių spinta!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.